Kavruluyoruz

Gündüz +50-55 derece sıcakta arıcılık ile uğraşmak. Bir haftadır bakamıyorum, klimalı odadan dışarı bile çıkıılmıyır. Belkide petekler bile eridi kovanda. Arılığın önünden geçerken bakıyorum uçuş tahtası komple arı.

Casper_VIA_V9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tek katlı kovanlarda yanma olabilir.

Bu sıcaklar verimi kötü yönde etkiledi.

Ormanda nektar akımı durdu sıcaklardan önce iyiydi sırlasalar sağım yapacağız arı yellenmeye kanatçırpmaya uğraşıyor çalışma durdu

Çalışma hem sıcaktan durdu asıl neden 2 gün kabayel esti.

Ayçiçekler yapraklarını aşağıya sarkıttılar, iyi değil.

Kabayel güney yönlü rüzgar mı Murat Hocam?

Arılar hasret kalmış burda sıcağa 1 haftada bal rekoru kırdılar.

Kovanlar tek katlı üzerinde gölge flan var, ama inanınki durum güneşte ki sıcaktan farklı değil. Kavurucu sıcağa birde etrafında olan ve hala sönmeyen ORMAN YANGINLARDA ısıyı arttırmaya katkı yaptığına inanıyorum. Cuma günü gökyüzü sanki güneş tutulmuş gibi kıpkırmızı idi. Alanya, Anamur da olan yangınlar Gazipaşa yı da kavurdu sert poyraz la birlikte.

Casper_VIA_V9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kabayel güney yönlü.

Yani güney batıdan esen lodos.

Arılar ve bitki gelişimi için en uygun yıldız denilen kuzey ve poyraz denilen kuzey doğu rüzgarıdır.

Bizim burada kuzey ve kuzeybatı yönlü rüzgarlar hakim şu sıralar.

Fotoğraf şimdi geldi dün daha fazla çıkmışlardı şimdilik bu kadar bizde kavuruyoruz araba gölgede olmasına rağmen 44 dereceği gösteriyor
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170703/2cb675b42ed60f22011aba37e563fe86.jpg

arılar sıcak dinlemiyor dün izmir karaburun civarlarındaydım zeytinliklerin dışında kalan alanlar hep geven ve değişik çiçeklerle dolu sıcaklık 40 ın üzerinde ama en ücra yerlerde bile arılar geven de. ortalıkda arıcı göremedim ama çayırlarda acayip arı var