selamlar
aramızda kayserili arıcı varsa tanışmak isterim
kaç arınız var arılığınız nerde
ben yeni başladım ve yeni üye oldum tabii görüşelimm bende kayseriden 4 kovanla başladım hacılarda kovanlarım…selam ,ile…
slm ben varım coşkun arıcılık
[/quote]
bende kayseriden ali gessi bağlarında kovanlarım
slm arkadaşlar pınarbaşıdan 30 kovanım var ne cins arı kullanıyorsunuz bizim oralarda kafkas nasıl oluyo verimlimi bilgi verirmisiniz saygılar
Selamlar ben Ahmet erkilette bi kac kovanla hobi olarak aricilik yapma gayretindeyiz.
Kafkas melezi arilarim var ve hem sakinler hemde gayretli. Kafkas konusunda herhangi bir sorunla karsilasmadim.
Bakalim bu sezon nasil suprizleri olacak bizlere…
ahmet teşekür ederim inşallah sürprizleri hep iyi yönde olur, güzel bir bahar ile iyi bir gelişme olur ve çok bal olur sende arıları seyir zevkine doyarsın, ben arılarımı seyrederken çok zevk alıyorum, heralde arıcılıktan hoşlanmak budur, tüm arı dostlarınında böyle olduğunu düşünüyorum bilmiyorum yanılıyomuyum, iyi bir sezon dileklerimle saygılar sunarım.
Slm. Kayseri’li arıcı arkadaşlar. Ben forma dün katıldım. Yakalaşık 15 yıldır arım var. Bu işi ticari olarak yapmıyorum. Sadece eş dostla yiyecek ve evime yetecek kadar. İlk kez geçen sene arı sayım 6 ya çıktı. oğul atmasını istemiyorum. kendimce engellemeye çalışıyorum. Bu bölgenin insanları olarak tanışmak, bilgilerimizi paylaşmak, şayet gidip gelme imkanı olursa yardımlaşmak isterim. Şimdilik selam eder iyi bir sezon geçirmenizi dilerim. Kalın sağlıcakla.
sitelerde oğul engelleme yöntemlerini yazmışlar ancak benim tecrübelerimden edindiğim bilgilere göre arı bir kez oğula meyil etti ise onu ana memelerini bozmakla vazgeçirmek çok zor sürekli meme yapmaya devam ediyo bu nedenle benim kendimce bir yöntemim var bazılarına değişik gelebilir ama sana anlatayım, oğula giden arını zayıf bir kovanınla yer değiştir tabi önce her ikisinede birliştirme esansın kullan, sonra oğula giden arının yumurtalı çerçevelerini arısı ile birlikte diğer kovanın üzerine katı koyup doldur bir gün sonra tekrar açıp üst kata koyduklarını altada yerleştirip düzenle hem zayıflama olayı olmayacak aksine daha güçlü bir arın olacak vede oğula gitmeyecek tabi oğula giden arının memelerini bozupta ver öbürüne ben öyle yapıyorum sorunum yok başarılar dilerim kolay gelsin
benim bildiğim oğula gitmemenin ve iyi verim almanın tek şartı genç analarla çalışmak. Ana yaşlı olursa ister istemez oğula gidiyor. Kayseri de ana yetiştirip satan varmı. şu an lazım değil ancak ne zaman ihtiyaç duyulacağı hiç belli olmaz. selamlar
İlk oğul gittikten sonra yapılan bir işlem bu…
Giden oğul ne oldu?
hiç oğul çıkmadan da yapıyorum ben diğeri ile bir farkı yok birliştirme esansı sıkıldığı zaman oluyo böylelikle oğula giden anayı kovanı ile diğer tarafa almış ve onu 3 çıtaya kadar düşürmüş oluyorum sonrada anasını öldürüp verimli arılarımdan yumurta verip ana yaptırıyorum.diğer tarafada aldığım eskisinden güçlü bir şekilde bal toplamaya devam ediyo halil ağabey denemeni tavsiye ederim. o yıl çıkmış genç ana ile yer değiştirirsen çok iyi oluyo özellikle sırf bunun için baharın bir kaç tane arı bölüp ana yaptırıyorum, oğula gidenle yer değiştirmek için şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım ve oğula böyle bir çözüm buldum kendi çapımda sizede tavsiye ederim eğer yaparsanız neticesini bildirirsen sevinirim. hatta şunu söyleyeyim bunu ilk yaptığımda arıcılığı öğrendiğim kişi bana olmaz öyle şey demişti ama denedim ve gördüm demekki oluyomuş, güzel nektar geldiği gün bu işi yapmanızı tavsiye ederim yapacak olursanız arıcılıkta yenilik istemiyomu herkes alın işte yenilik ![]()
Kayseride ari satan tanidiginiz bildiginiz varsa lutfen iletisime gecelim. 3-5 kovan kadar ihtiyacimiz var yeni baslamak isteyen bir arkadas icin alacagiz.
Saygilarimla…
Mesajı silemediğimden dolayı düzeltme yapmak istedim.
Arı alım işlemi yapılmıştır.
merhaba kayserili arıcı arkadaşlar bende bu sene başaldım 2 tane arım var.kayseride arı ile alakalı kitap nerde bulurum biliyormusunuz
Sayın Adem Dursun
bence hiç kitap aramana gerek yok. formuda istediğin her şey var. Şayet günü gününe takip edersen vakti gelmiş tüm uygulamaları artısı ve eksisi ile bulursun. selamlar.
Selam arıcı dostlarım. ben Muğla da gezginci arıcılık yapıyorum. Mayıs ayında Kayseri ye geliyorum. Bu yıl Kayseri de sıcakların yüksek olmasından ağaçların erken çiçeklendiği söyleniyor. bunun hakkında beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. tüm arıcılara rasgele…
Sayın Kayseri li arıcı arkadaşlar. bölgemiz ile ilgili son durumu arılığınızdaki yaptığınız işleri karşılaştığınız sıkıntıları ve güzellikleri paylaşırsanız sevinirim. Şahsen ben bu sene arılarımın stoklarından hiç memnun değilim. haziran ayının yağışlı, rüzgarlı ve soğuk gitmesi nedeniyle ana bal akımından hiç faydalanamadım. Şayet ayçiçeğinden bişeyler olursa ne ala. Artık kısmette ne varsa Allah bereket versin. selamlar.
Bloğumda http://www.aricilik.sakakusu.net bölgemizle alakalı son durumları paylaşmaya gayret ediyorum ama özetleyerek birde burada bahsedelim.
Kayseri erkilet polis okulu civarında ve boğaz köprü mevkiinde iki ayrı arılığımız bulunmaktaydı. Boğazköprü bölgesinde çok güzel bal ve polen gelişi vardı.Bu bölgede yoğun ayçiçeği ekili olduğundan ayçiçeklerin nektarları ile diğer çiçeklerin nektarı karışmaması için arıları hacıların üst kısımlarında bulunan bir bölgeye taşıdık.
Şu anda nektar gelişi çok yüksek değil ama yinede yüzgüldürür durumda. Erkilet bölgesindeki arılarda petekler kupkuruydu. Arılar kendi yiyecekleri balı ancak getiriyorlardı. Onlarıda boğazköprüdeki arılarla beraber hacılara götürdük. Dediğim gibi bal akımı idare eder düzeyde.
Arkadaşlar bende iki kovanla pratiğe başlıyorum. İnşallah cumartesi iki konanımı alıyorum. Arıları 7 çerçeve olarak içindeki kovanı ile birlikte 120TL/kovan alıyorum. Kozanlı arıcıdan. Yeni alacaklara fikir versin diye fiyat yazıyorum.Herkeze kolay gelsin…
Arkadaşlar Kayseride Arı kovanı, Çerçeve en iyi/hesaplı nereden temin ederiz. Kimler nereden ve nasıl malzeme temin ederiz. Bildirirseniz sevinirim.