Kemal ALPER Arılığı

Kemal Bey, Merhaba!

İzleniyorsunuz… :slight_smile:
Kolaylıklar dilerim.

Merhaba Cahit Bey.Çok sagolun ben de kolaylıklar dilerim.İzleniyorsam sorun yok :slight_smile:

Genelde aynı gibiler ;ama fazla dikkat etmedim.Kucuk ki alttan ormusler.Tesekkurler Kadir…

Kemal bey,inanmazsanız ölçün kesin küçük ;D ;D ;D

Sizler diyorsaniz gerek yok ölcmeye İbrahim Bey :slight_smile: ben de bu niye böyle olmuş diyordum.Benim daha fazla foto eklemem lazım :slight_smile:

Tesekkürler Göksel abi.Ben biraz daha bekleyim en iyisi sagım icin.

Sagdiktan sonra ay çiçegine götürsem 4 kovan için ugrasmaya deger mi acaba? Zaten kovanin birinden hic bal alamiyorum cok zayif kaldi 6 cervece anca.Bu yüzden 3 koloni demek daha dogru olur.

Herkese iyi geceler diliyorum.

iyi takip edin
hazır olduğunu görünce alın geçte kalmayın

Size maliyeti tek araba ile 25-30 tl her gidiş geliş maliyetiniz olur. En az 2 sefer yapacaksınız. Yaklaşık yarım çuval şeker parası. 4 koloniye 25 kilo, kovan başı 6 kilodan yaklaşık 8 litre şerbet karşılığı. Ama nektarın kolonide oluşturduğu etkiyi siz şurupla yapamazsınız. Hala nektar geliyorsa ben olsam o mesafeye götürürdüm.

Birde 6 çıtalık zayıf koloninize gelince bence su andaki en güçlü koloniniz o. Resimlerdeki çıtalardan arıları silkelemedi iseniz bala çalışan kolonileriniz yavru alanları daraldığından ve çok çalışma sebebi ile sağımdan sonra mevcut azalması yaşayacaklar. Sağın ve sıkıştırın ya besleyin ya gezdirin. Unutmayın ayçiçekte polende vardır.

Sağolun Cahit Bey önce şu balı bi sağalım bakalım gerisi gelir;yalnız benim arılarda bu sene polen çok zaten,polen tuzağını kullanmadığım için.

Selamlar.Sonunda balı sağabildim.Görüntüler 31.07.2014 tarihinden.Bu sene geçen senenin 2 katı verim aldım.3 koloniyi sağabildim,diğer kolonim zayıf olduğu için onu ellemedim.

http://www.imagesturk.net/images/2014/08/13/20140731_1856379e916.jpg

Bu da benim meşhur çerçeve :slight_smile:

http://www.imagesturk.net/images/2014/08/13/20140801_19403299656.jpg

24 kg civarı bal aldım şükür.Yalnız hala varroa mücadelesi yapmadım bir ümit bidaha sağabilir miyim düşüncesiyle… Ustalarım belki bu duruma kızabilir…Nektar gelip de tekrar sağarsam bala ilaç karışmasın diye düşündüm.Aslında işçi kurtçuklarında bile varroayı görmeme rağmen bekliyorum duruma göre hareket edeceğim.Bu arada 2 haftadır arıları göremedim…

Bizim memlekette böyle süzme balı göremedim hala kimsede.Rengini gören ve tadına bakan hep böyle diyor acaba bu rengin böyle koyu olmasını sağlayan kekik olabilir mi? Geçen sene eylül ayını bulmuştu arıyı sağmam.
Herkese bereketli sezonlar diliyorum…

kemal bey bereketli olsun. ALLAH agız tadıyla yemeyi nasib etsin. selamlar…

Bereketli olsun, ağız tadıyla yersiniz inşallah.

Bereketli olsun afiyet olsun

Afiyet olsun.

bereketli olsun

Bereketli olsun.