Kemal ALPER Arılığı

kemal abi öncelikle bereketli ve hayırlı olsun. bizde arılarımızı toroslara çıkarıyoruz muhtemelen sizin arılıkla bitki örtüsü aynıdır. bizlerin aldığı balın rengide bu şekilde koyu. genelde keven ve şalba dediğimiz çiçekten bal alıyorlar kekik yeni açıyor kekik karışmamıştır büyük ihtimalle. kolay gelsin

Bereketli olsun…

Hayırlı bol bereketli olsun.

Hepinize çok teşekkür ederim Allah hepimize ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.Herkese bol bereketli sezonlar dilerim…

bereketli olsun

Aynen bizim buralarda da keven ve şalba çok var.Kekik sizin oralarda yeni açıyorsa burayla aynıdır tahminim bizim buralarda da yeni açmaya başlamıştır.

Sağolun cümlemize bereketli olsun.

kemal bey bereketli olsun,
ALLAH agız tadıyla yemeyi nasib etsin.

Rengi iyiymiş.

aynen kadir bey keven ve şalba balı böyle koyu renkli olur tadıda güzeldir

kemal bey bereketli olsun. ALLAH agız tadıyla yemeyi nasib etsin.

Kemal bey,

Balınızın rengini koyulaştıran şeyin balsıra (basıra) olma ihtimali var bence.

Eğer balınız oldukça geç kristalize olursa muhtemelen bulunduğunuz yerdeki bir yada bir takım ağaçlar balsıra salgılamış ve sizin kızlar balsıra balını da çiçek ballarına katmıştır diye düşünebiliriz.

Afiyet bal olsun.

Kemal bey bereketli olsun

Hepinize teşekkür ederim.Bereketli olsun tüm emek çeken arıcılarımıza…

Şimdi.

O danışman efendiye gidin.

Araştırdım. Öğrendim.

Ve en önemlisi Öğreteceğim.

Deyiverin.

Kusura bakmayın bu aralar yoğunluktan bakamadım foruma. Danışmanı göndermişler Halil abi :slight_smile:

Selam herkese.Uzun zamandır ne foruma girebiliyorum ne de arılarımla ilgilenebildim.Balı sağdık arıyı unuttuk galiba :slight_smile: Hafta sonu kolonimin 1 tanesi 10 çerçeveden yarım çerçeveye düşmüş… Ana arı hala duruyordu.Bu koloni yavru çürüğünden kurtulup 10 çerçeveyi tam basmasına rağmen sanırım benim ihmalkarlığımdan bu hale geldi.
Hafta sonuna kadar ne sıkıştırdım ne de varroa mücadelesini başlatabildim.Cumartesi günü sıkıştırıp pasta şeklinde bi varroa ilacı verdim.Keke benziyordu adını unuttum.Allahtan diğer 3 kovanım sağlam.Yalnız bu anayı ne yapsam bilemedim havalar da soğuk olunca müdahale etmedim.Bu ana daha bu senenin anası.Bölme sonucu kendilerine çıkarttırmıştım. 1 Kovanımın ana arısı eski.Hatta o da 14 çerçeveden düştü 4 çerçeveye.Hiç yavru da yok bu kovanda.Acaba onun yerine bu sönmekte olan koloninin anasını versem tutar mı? Havalar soğuk olunca kafese koyamadım keki açamazlar diye.

O kovanı yavru çürüklüğünden kurtarmak için yapılanlar ve uzun takip eksik yapılmış demek ki.

Yavru çürüklüğüden iyileştiği sanılan kovanların yeniden hastalanması bu yüzdendir.

Neler yaptığınızı ve gözden geçirmelisiniz.

Kıyamadığımız kovanlar için oluyor.

Selam.Forumu eskisi kadar takip edemiyorum yogunluktan olsa gerek.2 kolonim ihmalkarlığımdan dolayı söndü malesef.Varroa da çok geç kaldım şu anda 4 koloniden 2 kolonim kaldı.Arılarımı yayladan ovaya getirdim ve şerbet almayan arılar burada hala alıyor.Kek de veriyorum Varroseti 5 kez kullandım.Arılarda varroa gözükmüyor artık.
Kovanımın birinde hiç yavru atılmamış ve ana arıyı da 2 kez kontrol etmeme rağmen göremedim.Bu ana bölme sonrası kendilerine çıkarttığım önceleri erkek yavru atıp sonradan düzelen ana.Şimdilik bekliyorum havalar güzelken bir daha bakmayı düşünüyorum.Yalnız arılar diğer analı kolonimden daha güçlü duruyordu ve sakindiler.İçi de bal dolu ve sanki hala bal geliyordu.