Sağolun Doğan Bey hoş bulduk siz de hoş geldiniz.
Hata burada;
Hem yalancıdan kurtarmaya çalışmışsınız, hem de erken açmışsınız.
Dogru söylüyorsunuz Murat hocam.Bugün çerçeveleri tek tek dagitacagim insallah.
Bir taraftan yalancıyla uğraştık.Şükür diğer anayı kendi çıkaran kovanın anası çiftleşmiş gibi.En az 1 hafta oldu çıkalı ve dün arka kısmında ip gibi bir cisim vardı,çiftleşmiş olmalı;çünkü bir önceki kontrolümde de görememiştim.
Değerli,tecrübeli üstatlarım,geçenlerde 1/2 oranında yapılmış gül reçeli yaptık ve pek iyi olmadığı için düşündüm de bu reçeli güllerini ayırarak arıya vermemiz uygun olur mu?(İçerisinde şeker,su ve az miktarda limon tuzu bulunmakta.)
Bugün arıya gideceğim için sorumu bidaha sorup şansımı deneyim gitmeden önce ![]()
Olmaz!
Arıların sindirim sistemini bozar, ömürlerini kısaltırsınız.
Hiç bir şey yapamıyorsanız eşek arısı tuzaklarında kullanın.
Sağolun Önder Bey en iyisi eşek arısı için kullanmalı.
hayırlı olsun kemal bey…Allah başarı ve bereket getirsin.
Sağolun size de, tüm arıcı dostlara da başarılı ve bereketli sezonlar dilerim.
Herkesin Ramazan ı Şerif ini kutlar bu güzel aydan güzel bir şekilde istifade etmemizi dilerim.Hayırlı Ramazanlar…
inşaAllah…sizlerede hayırlı ramazanlar…
İçerisindekilerden dolayı sorun yok ama uzun süre kaynatıldığını unutmayın.
Uzun süre kaynayan şekerler karamelleşirler yani yanarlar.
Yanık şekerler arıların barsaklarında sorun çıkarırlar.
Bu sorun arıların uçamadıkları zamanlarda daha çok olur.
Sağolun Murat Hocam.
Selamlar,bereketli sezonlar… Bu sezon arılarımı böldüm,kimi bölme böldüğüm arıyı geçti kimisi katta 15 te 1.5 aydır aynı…Petek kabartma yok denecek kadar azdı.Belki yerden diyeceğim;ama Karaman geneli böyleydi.
İmagesTürk ten resim göndermeye çalışıyorum gitmiyor bi sorun var herhalde.BBcode full kopyala yapıştır ve gönder deyince gönder butonu takılı kalıyor…
Facebook üzerinden yüklemek çok kolay tavsiye ederim.
Saygılar.
Hic denemedim tesekkürler.
Hazır aldığım analardan bir bu sonradan çiftleşti.Üzerinde korniyol yazıyordu ustalar bilir korniyol mu gerçekten bu ana arı? Malum adam düzenbaz çıkınca güven olmuyor…