Şükür oldu
Eski yerimize devam.Bu sene petek güzel kabardı önceki yıllara göre.İnşallah bal da olur bakalım hayırlısı.
Resimde devrilecekmiş gibi çıkmış yine kovanlar ama gerçekte öyle değil şimdiden deyim.Selamlar,saygılar…Hayırlı sahurlar dilerim
Sizede hayırlı sahurlar. Böyle kaçak katlı kolonileri görünce, sizin neden foruma ara verdiğiniz belli oluyor. Bereketli olsun.
"Rab’bim tüm arıcı dostların kovanlarını taşıyamıyacakları kadar bal doldursun inşAllah "
Karaman Belediyesinden mutlaka izin alınmıştır.
Yoksa Zabıta kaçak kat çıkılmİş deyip gelir yukardı.
![]()
İzinli Mümün Kula abi 5 kata kadar yolu var ![]()
Selamlar bereketli olsun inşallah herkesin emekleri karşılık bulur.Foruma bu sene sezonunda bile giremez oldum tatilde bile vakit olmuyor ![]()
10 gün önceki kontrolümde bal iyi geliyordu ama katta dahi yavru devam ediyordu.Kimisi sırlamış kimisi yeni başlamış standardı tutturamadık bir türlü derken dün arılığa yoğunluktan yeni gidebildim.
Bu arada 2.katları indireli 1 ay oldu sanırım.Dün arılığa gittiğimde her yer curcuna arılar saldırmaya başladı yağma havası vardı sanki anlayamadım.Üstümdeki arıcı amca da arılar olan balı da yemiş diyordu.Manzara aynen öyleydi…
Bal sağımı yapınca arılar etrafı gezer durur ya durum aynen öyleydi.Kovanların etrafında sürekli gezinen arılar beni şüphelendirdi.Yukarı tarafımdaki (15 mc.varı) işin tecrübesini tam kavrayamamış arıcı amcanın yağma yaptırdığından şüphelendim.Hayırlısı dedim ve arıları fazla kurcalamadan 40 km yoldan geldiğim gibi geri döndüm.
Şimdi ne yapsam kararsızım olan balı sağsam mı yoksa arıyı başka yere mi taşısam kafam karıştı.Şerbet versem henüz bal bile alamadım…Hayırlısı olsun demekten başka çarem kalmadı.
Selam olsun tüm arıcı dostlara…Geçen sezon sonunda arıları ilk defa kışın Karaman merkezde karın içinde kışlattım ve sonuç şimdilik 9 da 1 fire.Çok şükür buna da.Beklediğimden çok çok iyi,inşallah 8 de kalmaya devam ederiz bahara kadar.
Herkese şimdiden bereketli,ballı sezonlar diliyorum…
Hayırlı cumalar Kemal abi.bereketli bir sezon geçirir sin inşallah .o ölen arıda nazar boncuğu olsun.
Yeni sezonun hayırlı bereketli olsun abi.
İlk yılın olmasına karşın bence çok iyi.
İnşallah seneye hiç fire vermezsin ve bol bol bal alırsın.
Sağolun Özer ve Yusuf kardeşlerim işin aslı bizim burada son 60 yılın en fazla karı yağdı bu sene.Ona rağmen tabiki çok çok şükür 1 fire verildi
Kayıtlara baktığımda ölen arının anası farklıydı,geçen sezon sonuna doğru bulamayıp da zoraki aldığım bir ana arıydı…Buradan ana arının cinsinin ve kalitesinin önemli olduğunu bir kez daha hatırlamış oldum.
Aynen:)
Selam olsun tüm arıcı dostlara uzun zamandır yazamıyorum uzak kaldık foruma.Herkese bereketli sezonlar diliyorum
HUAWEI KII-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allah razı olsun abi.
Paylaşımlarını bekliyoruz.
Senin arılar ne alemde?
İnşallah Yasincim bu Tapatalk a alışamadım fazla da kurcalamadım ama resim paylaşmaya çalıştım olmadı halledeceğim kısa sürede.
Arılar çoğaldı biraz bugünkü son bölümlerle 18 i buldu asıl maraton bundan sonra başlıyor[emoji2]