Kemal ALPER Arılığı

Bana göre kekten çok daha etkili :slight_smile:

Selamlar kestane balının reflüye iyi geldiğini duydum süt ve yumurta karışımının içinde.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Reflünün en. Büyük ilacı yatmaya yakın yemek yememek her öğünde doymadan kalkmak
Balı duymadım amma yüzde. Yüz doğrudur balın şeker hastaları hariç kimseye yaramadığını duymadım

Sağolun Bekir bey kusura bakmayın baya bi geç yazdım.İnşallah bir gün dediklerinizi de sürekli olarak yapabilirim :slight_smile:

Selamlar değerli forum üyeleri.Öncelikle hepinizin ramazan ı şerif i mübarek olsun.Foruma fazla bakamadım bu sene yoğunluktan olsa gerek…Arıları satsam mı derken baktım ki bırakamıyorum yine devam ediyoruz hayırlısı.

Siz değerli ustalarımızdan,abilerimizden birçok şeyi öğrendik şükür.Ana arı yetiştirmeye başlamadım henüz o konuda eksiğim ya da fırsat bulamadım deyim.Bu sezonu yavru çürüğü olmadan atlattık, varroa derdi de şimdilik iyi gidiyor demekki belli mesafe katedilmiş.Allah razı olsun bizleri aydınlatan sizlerden.

15 çerçeve civarı Oğula meyleden arının ana memelerini 3 tur kestim ve vazgeçmeyince 3 koloni olacak şekilde böldüm.Bölmelere hazır ana aldım balfast .Bölme yaparken ana arıyı bir türlü bulamadım.Ana koloniyi 3 çerçeve koyup güzel bi arımdan 1 çerçeve günlüklü verdim.5 gün sonra kontrole gittiğimde yapılan memelerin içi kurumuştu ve sadece 1 tanesi sütle dolmuştu.Ayrıca günlük yumurtalar da kaybolmuş ve öylece bıraktım şimdilik…

Diğer bölmelerime verdiğim ana arı kafes kapağı açılalı yarın tam 7 gün olacak kontrole gideceğim inşallah.

Bu arada 3 çerçevelik koyduğum ana kovanda arı az olunca 2 çerçeve ekleyerek birleştirdim kat atarak.Şimdilik bekliyorum sıcak ve oruç dolayısıyle bazen işleri es geçtiğimiz oluyor :slight_smile:

Kemal bey Bereketli olsun. Kolay gelsin

Sağolun Özgür bey size de herkese de bereketli sezonlar dilerim

Bundan sonra 3 ay foruma girmeyenler,devamsızlıktan sınıfta kalacaklar haberiniz olsun :slight_smile:

Kemal bey

Hoşgeldiniz,umarım bütün hayalleriniz gerçek olur.

Epeydir forumda yoklama alınmıyor galiba[emoji1]

"Rab’bim tüm arıcı dostların kovanlarını taşıyamıyacakları kadar bal doldursun inşAllah "

Hoşbulduk İbrahim abi sağolasın,sizin canınız sağolsun abi sınıfta da kalırız haklısınız :slight_smile:

İsmail bey hepimizin kovanları balla dolsun inşallah sağolun.

Bir de resim yüklemeye çalışalım bizim resimler imagestürk te kaldı sanırım…

http://www.directupload.net/file/d/4394/a3vxnspm_jpg.htm

Sanırım olmadı resim işi…

https://hizliresim.com/

Sağol abi ben de onunla uğraşıyordum