Kemal ALPER Arılığı

Havaların 7 dereceden yukarıda olduğu dönemlerde sakıncası olacağını zannetmiyorum

yani ben şunu demek istiyorum,arıyı uygun sıcaklık olmadığı halde uçuşa zorlamak,arıya kötülük olur.

Bal tüketen arıların uzun süre dışkılama ihtiyacı hissetmediklerini söyleyebilirim

sizin bahsettiğiniz kekinde normal baldan farklı olmadığını düşünüyorum

ama yinede ustalar ne der bilemiyorum

Fatih Bey,biz kis icin ihtiyaten kek kullaniyoruz.Kovan yenelmis,Kovan cekmecesine düsen kirintilar,neredeyse tam dabana yayilmis,eldede hazir yem cercevesi kalmamis,kovan tabanindan, salkimin altina birakarak veriyoruz.
(Ben önceleri Cerceve aralarina yuvarlayip veriyordum,bir parca ana arinin üzerine düsmüs,ondan sonra
kovan üzerinden vermedim.

Muzaffer bey

keki çerçeve üzerine neden vermiyorsunuz?

hem risksiz hemde arılar ihtiyaç halinde daha çabuk ulaşır.

Soyle diyeyim,
Icerigi karbonhidrat olan bir kek, soylenildigi gibi ki bunu Muhsin Dogaroglu’nun bir Tv deki programinda da duydum, ister 7 derecenin altinda olsun, arilar yok kek var burda hava soguk ama ben disari cikip bir su alip geleyimde bu karbonhidrati cozup peteklere koyayim diye cebellesmez.
Kovanin icinde zaten nem vardir, burdan kullanabilir.
Nem yok ya da bitti diyelim, ari kovanda bal oldugu muddetce kendini disariya salmaz.
Karbonhidrattan konustugumuz icin , kati madde degil, arilarin bagirsaklarinda denildigi kadar doluluk yapmaz.
En ideali sonbaharda stoklari iyi hazirlanmis kovanlar, ama bu olmadi, kafamiz acaba stok azaldimi, uzun suren kis vs diyelim oldu karbonhidrat keki verilir, sakat durumlarda ,hatta ariyi kurtarir. Ister-7 olsun.

Benim kullandigim kovanlarda,birkaci haric Cerceve üzerinde o kadar mesafe yok.
Minipluslarda yazdigim gibi yapiyordum,Ana gidince vazgectim.

Ben bu iki ileti arasında, farklı bişey söylemediğimi düşünüyorum.

7 derecenin alti

Sizin tarif ettiğiniz keki kırmızıyla işaretlediğim alanda değerlendirdim

yukarıdaki kısım normal kek için düşüncelerimdir.

Normal kekin tarifi bal, pudra sekeri diye saniyordum forumda.

Sayın uzuner,

normal kekten kastım fabrikasyon kekler,

forumdaki arkadaşların yaptıkları kekler sizin söylediğiniz gibi.polen ekleyende var.

Beyler siz hala burdamisiniz ?
Haydi iyi geceler.

Benim burda hala erken. Ibrahim abi dusunsun:)

Sayenizde iyi uykusuz kalılıyorum ;D

02 de yat 05 te kalk,bünye çökecek bir gün ;D ;D ;D

Ibrahım bey meslegınız nedır…

Forum nöbetçisi.

HB

Forumda ustalik yaptigini biliyorduk ta,Bugün, 02:52:17 »Galiba Forumda tek nöbetci Ibrahim usta degil.Sanki bir NÖBET Görev takvimi hazirlanmis gibi.
Hayirli vazifeler.

Allah razi olsun… Nobetcimizden.
Her zaman yani basimizda.

Benim kullandığım kek fabrikasyon 1 kg civarı olması gerek.Beyaz renkli,bu keki de 4 e bölerek verdim verme konusunda emin olamadığım için.

Kemal bey,beyaz renkli dediğiniz kekmi fondan şekerimi?

Torkunun fondan şekeriydi aynı kek gibi ambalajında.Bu kek değil miydi? Daha öğreneceğimiz çok şey var.