system
(system)
Aralık 11, 2015, 10:10ös
541
Havaların 7 dereceden yukarıda olduğu dönemlerde sakıncası olacağını zannetmiyorum
yani ben şunu demek istiyorum,arıyı uygun sıcaklık olmadığı halde uçuşa zorlamak,arıya kötülük olur.
Bal tüketen arıların uzun süre dışkılama ihtiyacı hissetmediklerini söyleyebilirim
sizin bahsettiğiniz kekinde normal baldan farklı olmadığını düşünüyorum
ama yinede ustalar ne der bilemiyorum
Fatih Bey,biz kis icin ihtiyaten kek kullaniyoruz.Kovan yenelmis,Kovan cekmecesine düsen kirintilar,neredeyse tam dabana yayilmis,eldede hazir yem cercevesi kalmamis,kovan tabanindan, salkimin altina birakarak veriyoruz.
(Ben önceleri Cerceve aralarina yuvarlayip veriyordum,bir parca ana arinin üzerine düsmüs,ondan sonra
kovan üzerinden vermedim.
system
(system)
Aralık 11, 2015, 10:38ös
543
Muzaffer Tasdemir post:542:
Fatih Bey,biz kis icin ihtiyaten kek kullaniyoruz.Kovan yenelmis,Kovan cekmecesine düsen kirintilar,neredeyse tam dabana yayilmis,eldede hazir yem cercevesi kalmamis,kovan tabanindan, salkimin altina birakarak veriyoruz.
(Ben önceleri Cerceve aralarina yuvarlayip veriyordum,bir parca ana arinin üzerine düsmüs,ondan sonra
kovan üzerinden vermedim.
Muzaffer bey
keki çerçeve üzerine neden vermiyorsunuz?
hem risksiz hemde arılar ihtiyaç halinde daha çabuk ulaşır.
uzuner
(uzuner)
Aralık 11, 2015, 10:48ös
544
Soyle diyeyim,
Icerigi karbonhidrat olan bir kek, soylenildigi gibi ki bunu Muhsin Dogaroglu’nun bir Tv deki programinda da duydum, ister 7 derecenin altinda olsun, arilar yok kek var burda hava soguk ama ben disari cikip bir su alip geleyimde bu karbonhidrati cozup peteklere koyayim diye cebellesmez.
Kovanin icinde zaten nem vardir, burdan kullanabilir.
Nem yok ya da bitti diyelim, ari kovanda bal oldugu muddetce kendini disariya salmaz.
Karbonhidrattan konustugumuz icin , kati madde degil, arilarin bagirsaklarinda denildigi kadar doluluk yapmaz.
En ideali sonbaharda stoklari iyi hazirlanmis kovanlar, ama bu olmadi, kafamiz acaba stok azaldimi, uzun suren kis vs diyelim oldu karbonhidrat keki verilir, sakat durumlarda ,hatta ariyi kurtarir. Ister-7 olsun.
Havaların 7 dereceden yukarıda olduğu dönemlerde sakıncası olacağını zannetmiyorum
yani ben şunu demek istiyorum,arıyı uygun sıcaklık olmadığı halde uçuşa zorlamak,arıya kötülük olur.
Bal tüketen arıların uzun süre dışkılama ihtiyacı hissetmediklerini söyleyebilirim
Benim kullandigim kovanlarda,birkaci haric Cerceve üzerinde o kadar mesafe yok.
Minipluslarda yazdigim gibi yapiyordum,Ana gidince vazgectim.
system
(system)
Aralık 11, 2015, 10:55ös
546
Soyle diyeyim,
Icerigi karbonhidrat olan bir kek, soylenildigi gibi ki bunu Muhsin Dogaroglu’nun bir Tv deki programinda da duydum, ister 7 derecenin altinda olsun, arilar yok kek var burda hava soguk ama ben disari cikip bir su alip geleyimde bu karbonhidrati cozup peteklere koyayim diye cebellesmez.
Kovanin icinde zaten nem vardir, burdan kullanabilir.
Nem yok ya da bitti diyelim, ari kovanda bal oldugu muddetce kendini disariya salmaz.
Karbonhidrattan konustugumuz icin , kati madde degil, arilarin bagirsaklarinda denildigi kadar doluluk yapmaz.
En ideali sonbaharda stoklari iyi hazirlanmis kovanlar, ama bu olmadi, kafamiz acaba stok azaldimi, uzun suren kis vs diyelim oldu karbonhidrat keki verilir, sakat durumlarda ,hatta ariyi kurtarir. Ister-7 olsun.
Ben bu iki ileti arasında, farklı bişey söylemediğimi düşünüyorum.
system
(system)
Aralık 11, 2015, 11:00ös
548
Sizin tarif ettiğiniz keki kırmızıyla işaretlediğim alanda değerlendirdim
yukarıdaki kısım normal kek için düşüncelerimdir.
uzuner
(uzuner)
Aralık 11, 2015, 11:24ös
549
Normal kekin tarifi bal, pudra sekeri diye saniyordum forumda.
system
(system)
Aralık 11, 2015, 11:30ös
550
Sayın uzuner,
normal kekten kastım fabrikasyon kekler,
forumdaki arkadaşların yaptıkları kekler sizin söylediğiniz gibi.polen ekleyende var.
Beyler siz hala burdamisiniz ?
Haydi iyi geceler.
uzuner
(uzuner)
Aralık 12, 2015, 12:09öö
552
Benim burda hala erken. Ibrahim abi dusunsun:)
system
(system)
Aralık 12, 2015, 1:07ös
553
Sayenizde iyi uykusuz kalılıyorum ;D
02 de yat 05 te kalk,bünye çökecek bir gün ;D ;D ;D
aktas_66
(Hasan Durmaz)
Aralık 12, 2015, 5:11ös
554
Ibrahım bey meslegınız nedır…
Forumda ustalik yaptigini biliyorduk ta,Bugün, 02:52:17 »Galiba Forumda tek nöbetci Ibrahim usta degil.Sanki bir NÖBET Görev takvimi hazirlanmis gibi.
Hayirli vazifeler.
aktas_66
(Hasan Durmaz)
Aralık 13, 2015, 2:05ös
557
Allah razi olsun… Nobetcimizden.
Her zaman yani basimizda.
ARIM.70
(Kemal Alper)
Aralık 13, 2015, 6:51ös
558
Benim kullandığım kek fabrikasyon 1 kg civarı olması gerek.Beyaz renkli,bu keki de 4 e bölerek verdim verme konusunda emin olamadığım için.
system
(system)
Aralık 13, 2015, 7:03ös
559
Kemal bey,beyaz renkli dediğiniz kekmi fondan şekerimi?
ARIM.70
(Kemal Alper)
Aralık 14, 2015, 9:14öö
560
Torkunun fondan şekeriydi aynı kek gibi ambalajında.Bu kek değil miydi? Daha öğreneceğimiz çok şey var.