Standart kovan meselesinini araştırmadım işin gerçeği ;ama bana kalsa son çerçeve ve duvar arasına en az 3 mm koyarım
Bu yüzden standart olmuyor zaten…
Bakmadım, emin değilim ama yanılmıyorsam o ölçü 7,5mm
Dayanamayıp baktım, doğruymuş.
https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=5348.msg64859#msg64859
arılığınızdaki bütün kovanlar aynı ölçüde olduğunda fazladan 1mm ye bile gerek yok
olursa nasıl olur güzel olur ama hepsi aynı olmalı.
Ben alırken ‘‘aynı mobilyacıdan çıkan kovanların hepsi standarttır’’ diye aldım ve ölçü bile vermedim İbrahim abinin dedikleri düşüncesiyle.Aslında vermek lazım eline kağıdı ve 1 çerçeve bile uymazsa tekrar yaptıracan o kovanı…
http://www.imagesturk.net/images/2015/08/08/20150808_151113500e2.jpg
Az önce arıdan geldim ve en iyi görüntü hala böyle.Yine de şükür,arıyı ayçiçeğinin bol olduğu başka bir yere,ovaya taşıyacağım inşallah.Bal geliyor ordan en azından.
http://www.imagesturk.net/images/2015/08/08/20150808_1510340f872.jpg
Yavru çıkıyor hemen yerine yine günlük atılıyor acaba taşıdığım yerde nasıl olacak günlüklü yerlere bal yapamaz…
Ayrıca bu sene polen tuzaklarını genelde açmama rağmen polen blokesi geçen seneye göre daha fazla ne iş anlamadım ![]()
Bugün arıların hepsi de hırçındı,bal gelmeyince diye düşünüyorum.Maskenin içinden 2 si girecek kadar hırçındılar…
Selam herkese uzun zamandır giremiyorum siteye ama hep gönlümüzdesiniz.Arılarımı geçen sene olduğu gibi göksu nehri kıyısına götürdüm.8 koloninin 4 üne kek verdim diğer 4 üne vermedim içerisi yeterince ballı düşüncesiyle,bir de farklı yorumlar duydum site dışından şimdi verirsen keki arı susar suya gider soğuktan dönemez diye…O yüzden biraz da tereddüt ettim
Kemal bey
gündüzleri arı uçuyorsa sorun olmaz
Arının uçamadığı günlerde kek verilmemeli.
sadece su yönünden değil,dışkılama ihtiyacınıda gideremez.
Sağolasın İbrahim abi zaten arının balı da yeterli gözüküyor
Diskilama yonunden dert olan kek, nasil bir kek yani konu olan kek?
Kemal beyin kullandığı keki bilmiyorum,benim bahsettiğim normal fabrikasyon arı keki.
birde balla diskilama ihtiyacini nasil gideriliyor? anladigim kadariyla arilar kovan icine diskilamiyorlar…
Hasan bey
kış aylarında arılar çok az bal tükettikleri için dışkılama ihtiyacı duymazlar
ancak kovan içine yapay yiyecek konulduğunda arılar bunu gözlere doldurmak için efor sarfederler
bununla kalmayıp su ihtiyacı duyarlar
su ihtiyacını gidermek için kovandan çıkş yaparlar
eğer hava sıcaklığıda 7 derece altındaysa
kovana dönemeden düşerler,ve birdahada kalkamazlar
işte bu yüzden arıların normal uçuş yapamadıkları soğuk günlerde kek verilmemelidir.
Yani bal, pudra sekeri?
Sayın uzuner,türkiyedeki üretilen keklerin içinde keşke sadece bal ve pudra şekeri olsaydı.
Sizin kendi yaptiginiz bal ve pudra sekerden olusan kek icin de yikarda yazdifiniz seyler gecerli mi ?
Ben arılarıma genelde şerbet veriyorum
kek yapıp vermiyorum,hazır keklerden verdiğim oluyor,
onuda arıların normal uçuş yaptığı günlerde veriyorum.
ilkbaharda ve erken sonbaharda.
Daha dogrudan sorayim o zaman.
Pudra sekeri, bal dan yapilan kek yani sadece karbonhidrat, icin de yukarda yazdiklariniz gecerli mi ?