Kimlik bilgilerine telefon numarası da eklense.
Daha önceden forumda aktif olan ulaşamadığımız birine ulaşmak için.
Yada daha başka durumlar için faydalı olmaz mı?
Kimlik bilgilerine telefon numarası da eklense.
Daha önceden forumda aktif olan ulaşamadığımız birine ulaşmak için.
Yada daha başka durumlar için faydalı olmaz mı?
Telefonlar susmaz artık…
Arıya mı bakılacak, arıcıya mı?
Telefonunuz da OFF düğmesi vardır. ![]()
Özelden yazışıp telefon numarasını öyle alıyoruz abi.
En doğrusu özel ileti yoluyla telefon alış verişi…
Diğer türlüsünün sakıncaları olabilir kanaatimce…
Benimle ceb telefonuyla konuşmaya kontör yetmez.
;)Cünki ben yurt disindayim.Alo… diyince kontör bitiyor.
![]()
Administratorlerimiz, moderatörlerimiz de olumsuz bakıyor galiba…
Yine de bir teklifti.Cevap almayı hakediyor olsa gerek.
Olumlu ya da olumsuz bakmak şeklinde neden algılanıyor?
İsteyen yazar numarasını…
Kimseye yaz diyemeyiz ki…
Ama ben yazamam…
Telefonun herkeste var,araplarda bile. ![]()
Gir int.yaz Balil Bilen sıralıyor…
İnternet üzerinden her türlü dolandırıcılık ve sosyal mühendislik operasyonları, ulaşılabilen kimlik bilgileri üzerinden yapılıyor.
Ne kadar çok bilgi o kadar büyük risk.
Daha önce yaşanmış olan kötü örnekler de var.
Düşünün şimdi, bir gece yarısı telefonunuz çalıyor, “Alo ben forumdan Halil Bilen, sizin şehre gezmeye geldik ama başımıza bir kaza geldi. Acil yardıma ve paraya ihtiyacımız var” diyen bir ses.
Forumda sorgusuz sualsiz kaç kişi para gönderir?
Başımıza da geldi
Halil Bilen msn şifresini kaptırmış.
MSN’de online oldu. Murat abi çok kötü bir yerde arazide kaldım, kontörüm de bitmek üzere. Acilen bir kontör kartı alıp bana kodunu söyleyiver dedi ![]()
Ben şüphelendim hemen telefonunu aradım gerçek mi diye.
Ama hiç şüphelenmeyip, çekmecesindeki kontör kartının kodunu söyleyiveren arkadaşlarımız olmuş ![]()
Lafı toparlamak gerekirse, internet ortamında şahsen çok yakından tanımadığınız insanlarla kişisel iletişim bilgilerinizi paylaşmak büyük risk.
Özellikle de çok uzaklardan olan insanların birbiriyle tanışıp kaynaştığı sosyal ortamlar, bu tür dolandırıcılık çeteleri için bulunmaz nimet.
Eskiden sadece mail adreslerini toplayıp spam mail için satan şirketler vardı.
İnternet ortamındaki maillerimizin robot programlar tarafından listelenmemesi için bir sürü numara yapıyorduk.
Şimdilerde alınan önlemlerle spam maillerin reklam etkisi epey azaltıldı.
Fakat bu sefer de cep telefonlarına dadandılar.
Hergün bir sürü tanımadığımız numaradan alakasız pazarlamacılar üstelik de ismimizle hitap ederek arıyor.
Telefon yayınlayarak ayrıca pazarlamacılara da bulunmaz bir kaynak verivermiş oluruz.
Hangi devirde yaşadığımızı unutmuşum.
Murat Çakır Bey hatırlatmış oldu. ![]()
Çarşı da bankamatik önünde, transa geçmiş gibi bir elinde cep telefonu diğer taraftan para çekmeye çalışan zavallıya trafik polisinin yardımıyla müdahale etmiştim.
Ahir zaman işte… >:(
Murat abi bende uzakta yani Yurt dışı Azerbaycanda kalıyorum.Demekki siz soyledikleriniz banada ait.Ama ben böyle sanmazdım.Bu güne kadar kimese bir zararım,bir kötü niyyetle arkadaş olmak niyyetim olmayıb.
Forumda olan tüm arkadaşlarıma derin sevgim,hürmetim var.
Selamlar.
… nəm qamarlamaq.
PES Nebi…
[i]… nəm qamarlamaq.
PES Nebi…[/i]
Mehmet abi bu lafi(cumleyi) anlamadim aciklarsaniz bende anlarim.
“buluttan nem kapmak”
alıngan olmak anlamında kullanılan deyimdir.
olayda anlatılmak istenen aslında son derece alıngan bir kişiliktir. her şeyi nedenli nedensiz üstüne çeker. bana mı dedi, beni mi kastetti soruları eksik olmaz kafasında. nedendir bilinmez ama hep kendisine yönelik konuşulduğunu sanır ve hep birileri tarafından teselli edilir. " ay yok seni kastetmiyoruz, ne alakası var canım sen öyle bir insan mısın? " açıklamaları yapılır kendisine.
Yok abi ben siz sandiginiz gibi birisi diyilim aslinda.Oz uzerimede goturmuyorum.Ama cereyanlarin bana da ait oldugunu unuttmamak gerekir.Cunki bende sizler icin acemiyim.Yurt disindayim.Ve saire.Ben bunu soylemek istemistim zaten.
Baska bir sey diyil.