system
(system)
Nisan 16, 2012, 5:29ös
1
Değerli Abilerim ve Arkadaşlarım hepimizin başına yada çevremizde özellikle yaşlılarımızda düşme veya
kemik erimesi sonucu kırıklar ve çatlaklar sık sık gelmekte meydana gelmektedir. Kırık ve çatlakların
iyileşmesine polenin faydaları nelerdir. İyileşme sürecine olumlu ve olumsuz etkileri varmıdır. İnternette
biraz araştırdım ama doğru dürüst bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgi sahibi olanların bizlerle bu
bilgileriniz paylaşırlarsa mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim…
imker55
(Ümit Bolat)
Nisan 16, 2012, 5:56ös
2
Değerli Abilerim ve Arkadaşlarım hepimizin başına yada çevremizde özellikle yaşlılarımızda düşme veya
kemik erimesi sonucu kırıklar ve çatlaklar sık sık gelmekte meydana gelmektedir. Kırık ve çatlakların
iyileşmesine polenin faydaları nelerdir. İyileşme sürecine olumlu ve olumsuz etkileri varmıdır. İnternette
biraz araştırdım ama doğru dürüst bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgi sahibi olanların bizlerle bu
bilgileriniz paylaşırlarsa mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim…
Soru muazzam olmaya muazzamda galiba yanlis adrestesin! :-\
system
(system)
Nisan 16, 2012, 6:08ös
3
neden ???
Bu bilgi hepimize lazım değilmi ?
Eğer kırıkların ve çatlakların iyileşmesinde polenin etkisi büyükse çevremizdeki insanlara bunu
rahatlıkla öneremezmiyiz bence adreste doğru…
imker55
(Ümit Bolat)
Nisan 16, 2012, 6:26ös
4
ben böyle bir bilgi ne okudum nede duydum,bildigim kadariyla yaslilar icin en önemli seylerden birisi kemikler icin kalsiyum oda sütte mevcut.sorunun sorulus sekli biraz tuhaf geldi bana.duydum ya da okudum demis olsaydin anlayabilirdim.
soruyu her sekle sokabiilirsin bu sekilde sorduktan sonra.
system
(system)
Nisan 16, 2012, 8:09ös
5
sorun şekli gayet açık burada yaklaşık 5000 üye var belki ben, belki siz okumamış yada ratslamamış
olabilirsiniz ama şuna inanıyorum ki buradaki binlerce üyeden birisi bir makaleye yada araştırma
sonucuna mutlaka rastlamıştır. Dikkat ederseniz sorum gayet açık şekilden şekile sokmaya gerek yok.
Gereksiz ileti yazmaya, ileti sayısını artırmak için kahvehane muhabbeti yapmaya tahammül edemeyen
birisi olarak ben bu sorunun yerinde olduğunu düşünüyorum.
imker55
(Ümit Bolat)
Nisan 16, 2012, 8:15ös
6
almanya da bal iyilesmeyen yaralarin bandajlamasinda kullaniliyor.örnegin seker hastaligi nedeniyle ayak parmaklari kesilen akabinde iyilesmeyen yaralarin temiz tutulmasi ve iyilesme sürecinin hizlandirilmasinda baldan faydalaniliyor.balin iltihap yokedici etkisi klinik ortamda Kimyager Peter Molan tarafindan ispatlanmistir.ayriyeten antibiyotik tedaviye cevap vermeyen yani antibiyotige karsi bagisiklik kazanmis yaralara uygulanilmasi kendisi tarafindan öneriliyor. polen hakkinda bir bilgiye ulasamadim.
Hayati abi benim bildiğim kadarı ile polen den ziyade arı sütü hücrelerde yenileme sağlıyor. bu da bil hassa yaşlılarımızda oluşan
kırık ve çatlaklar gibi rahatsızlıkların hızla iyileşmesine yardımcı olduğunu tv de bir programda izlemiştim.
yerzm
(yalçın meriç)
Nisan 16, 2012, 9:25ös
8
Hayati bey,böyle kişilere değil poleni çocukken yedirmeye başlarsak yaşlanınca belki faydası olur diyorum,kırık ve kemik erimelerine. ???
msceylan
(msceylan)
Nisan 17, 2012, 1:35ös
9
Kırık ve Kemik erimesi Kalsiyum alımıyla ilgili, polende temelde protein yoğun, esansiyel aminoasitlerin 20 kadarını içerebiliyor. Kalsiyum kapsmıyla ilgili, çok yüksek olabileceğini düşünmüyorum.
Bu yazıyı şu anda ayağı kırık birisi olarak yazıyorum
imker55
(Ümit Bolat)
Nisan 17, 2012, 1:41ös
10
Kırık ve Kemik erimesi Kalsiyum alımıyla ilgili, polende temelde protein yoğun, esansiyel aminoasitlerin 20 kadarını içerebiliyor. Kalsiyum kapsmıyla ilgili, çok yüksek olabileceğini düşünmüyorum.
Bu yazıyı şu anda ayağı kırık birisi olarak yazıyorum
heman günde 1 corba kasigi yiyesün sonucunu bizlere tiz bildiresün.
msceylan
(msceylan)
Nisan 17, 2012, 1:43ös
11
Yediğim yoğurt, peynir , süt ürünleri miktarıyla mandra kurardım 6 ayda
Çiçek tozunu yoğurtla tüketiyorum,midemde yanma oluyor nedeni ne olabilir?
Çiçektozu mide yanmasına neden olurmu?
geçen belgeselin birinde aşırı kalınlıktan dolayı yumurtadan çıkamayan civcivleri araştırıyorlardı…
sebebi bölgede aşırı derecede bulunan kireç taşı imiş…
kadirrr
(Kadir ÇAKIR)
Ocak 26, 2013, 10:30ös
14
Demek ki her şeyin fazlası zarar.