Keşke o anaları almasaydın için deki en güçlüsü kovanın lideri olacaktı …
recebbey durumum vahimmi tecrübesizlik yeni konan kovandan bölünüp çıkar düşündüm ama heralde kötü yaptım.
Bende ilk kez dün ana sesini duydum.
Sanırım gün geçtikçe arıcılığa adapte oluyoruz.
Yanlız öten arılar; sanırım illaki oğu diye değil ,çiftleşme için sıkıştırılıncada mı ötüyor ne!
Az önce kat verdiğim kovanda meme ve temel petek kontrolü yaparket ana arı sesi duydum ,
katı yan kovanın üstüne koydum , memeleri kesmeden ana arıyı 3. çerçevede gezerken buldum.
Gezerken NIIIIIIIIN VIT VIT VIT VIT VIT diye ses yapıyordu.Kovanda günlük yumurta yoktu temel petek kabartma işide çok zayıftı.
Başladım meme bozmaya 14 adet meme kestim birini kopartırken içinde ana çıkıverdi benim kovandaki anadan daha iriydi , arılar yeni anayı çok sıkıştırınca yanda duran katın petek üstüne bırakıverdim , sonra katı yerine koymadan yeni ana ordamı diye baktığımda yoktu acaba ucup gitmişmidir ?
İlk oğul nerede? ![]()
kayıp
memeden çıkar çıkmaz çok hareketliydi yeni anayı 5 dakkalığına terasa koydum kaçmış galiba .
nasip buya bugünde bizim ilk oğul çıkmıştı fındık dalına konmuş hazırlıklara başladık körüğü yaktık
tam yanına giderken bir havalandı havalanış o havalanış göz göre göre giiti …inşallah birine yar olur.
güngör bey,göz göre göre oğulun kaçması kötü bir durum,oğulun kaçmaması için ne yapılabilir acaba,mutlaka bilgi sahibi olan arkadaşlarımız vardır.
ben ilk defa böyle bir durumla karşılaştım fotosunu bile çektim …öyle duruyordu bir kaltı peşinden
1 km yakın takip ettim dahada havalandı… giiit .hakikatten zor bir durum bir açuv arıyla ana
yetiştirelim diye ugraşırken kocaman bir koloni göz göre gidiyor bir şey yapamıyorsun…
Ana arıların kanatlarını neden kesiyorlar acep? ![]()
ben bir yandan birazda sevindim babamda yanımdaydı…
bir türlü anlatamadım belki bize gülersiniz ama gen gene yazayım… nisan 25 gibi 7-8 çıta arılarımıza.
kat attık ama nasıl attık 2 çıta yukarı çektirdim zar zor ona ikna ettim ve doldurduk 9 çıta üst kata…tuturdu ana ızgarası diye.
yapma etme dedik ama nafile ana ızgarasınıda koyduk şimdi daldan devamlı toplarız bugunkü…
gidince dedim bak gitti şunları kaldıralım memeleri temizliyelim böyle daha iyidedi…
sonuz ne olacak bende bilmiyorum ana ızgaralarını 10 gün nce koyduk…altkatlar zaten birden kapalı yavruydu … bunada arıcılık diyor…
https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=4694.msg92885#msg92885
ana uçabileceğini zannedip uçuş tahtasından yere düşüp karıncalara yem olmasın sonra ![]()
Sizde bir gün oğulun arkasından böyle 2 km. koşun, ondan sonra konuşalım…
peteklerdeki boş ana arı gözleri yani içinde süt yok ne anlama geliyor
Normal bir süreç.
İçerisinde yumurta veya sütlü kurtçuk yoksa önemsemeyiniz.
hayırlı akşamlar…
halil bey bahsetmiştim ruşete meme asmıştım burda arılar azılıyor… takviye yapmak istiyorum ama
kafama takılan bir sorun var ana güzel dolaşıyor
yanda 2 adet beşlik ruşet var onları ikişer çıtalı arılı birindede meme vardı oşekilde bölmüştüm bunlardaki anada çıktı
bunlarda kadro güzel kalabalık…ama daha yumurta yok
burdan ruşete takviye yapmak istiyorum ama ana bir yumurtlasın ondan sonramı yapayım. şu an yapsam anaya zarar verirmiyim…
Domino taşları diklemesine dizilmiş…
Dokunduğunuzda yıkılmaya başlayacak.
Vurayım mı birisine diyorsunuz…
Vurun vurun…
abi kusura bakma ama anlamadım vurun kelimesini hangisine vuracagız…
biliyorsun pazar günü canım yandı 2 km baş yukarı koşan benim… ;D
Domino taşına vurun da yıkılsın gitsin onca çabanız… ![]()
Bir işi baştan iyi ayar edeceksiniz, sonra yama yapmaya uğraşmayacaksınız.
ne yapalım abi ilk sefer bir arıdan ana üretmek istedim olur inşallah…
sırada ikinci kovan var onun sıkışmasını bekliyorum onda biraz daha dikkatli oluruz
böyle böyle öğrenecegiz…