kovanımdan bey sesleri geliyor 1 kovandan iki bey sesi diğr altısından da geliyor engelliye bilirmiyim ne yapmalıyım oğul istamiyorum bilgilendirirseniz memnun olurum hepinize iyi akşamlar sağolun.
Oğul istememe şansınız yok artık…
İlk oğul çıktı mı?
halilbey konuma cevabınız için teşekkürler ben kovanlar oğul atmasın diye kat attım fakat acemiliktir ama kattaki 3 çıtaya dalak yapandan iki beysesi duydum bunları diğerleride takip ediyor şuan hava sakaryada yağışvar şerbet versem herhangibir atmamaya engel olurmu tabi benim fikrim.
Fethi bey şu an nereden duyduğumu veya okuduğumu hatırlamıyorum ??? 06 HAZİRAN 2010 tarihinde
1 kuluçkalık 2 ballık yani 3 katlı 2 tane kovanımı kontrol ederken 1. ballıklarda memeye rastladım haliyle
kuluçkalıktada meme vardı… O kadar arının içinde ana arıyı buldum hemde iki kovanda babam da vardı yanımda
bozmayalım oğlum desede anlarmıyım tam bal toplayacak arı oğula gidiyor… açtım birinci kovanı ana arıyı
bulduğum çerçeveyi ayırdım kenara sonra meme temizliği kovanın önüne bir rampa yaptım bütün çerçeveleri
sirkeledim kovanın önüne tek tek memeleri bozdum en sonun da ana arıyı koydum rampaya alttan verdim dumanı
girdi içeri…
Gelelim 2. kovana ana arı bulundu ve bütün çerçevelerin arısını sirkeleyip memeleri bozdum en sonunda ana arıyı
koydum rampaya tam duman vermeye başlayacakken arı havalandı ve erik ağacına kondu yani oğul çıkardı aldım
oradan tekrar kovana geri verdim … Diyeceğim şudur ki koloniye oğul hissi vermiş oldum ve bir daha meme
yapmadı kovan başınada 30 kilo aldım…
saol recai bey işte şimdi anladım ben buraya üyelik olmakla nekadariyi bilgilendiğimi yani diyorsun hava açar açmaz kovan başına fakat diğr kovanlardan bakımolacak kovana saldrı olurmu.?
Neden olsun ki ilkbahar da yağma pek olmaz…
Recai bey kovanın kendi anasınımı rampaya koydunuz yoksa yeni bir ana arımı verdiniz
o kısmı anlayamadım aydınlatırsanız sevinirim
Koloni’nin kendi ana arısı hocam bu şekilde yaparak oğul hissi vermiş oldum güya ???
Hem de iki ballık atılmış koloniye ; ben kolonilerime bu işlemleri yapayım desem arı beni parçalar.
Oğul çıksın hele o kolniyi üç parçaya bölerim oğulu da bala çalıştırmaya bakarım.
Hem de iki ballık atılmış koloniye ; ben kolonilerime bu işlemleri yapayım desem arı beni parçalar.
Oğul çıksın hele o kolniyi üç parçaya bölerim oğulu da bala çalıştırmaya bakarım.
[/quote]
http://img860.imageshack.us/img860/2619/18407561.jpg
sende bir tane ilaçlama pompası al senin de işin koloylaşır…
Ama içine ilaç değil su doldur ![]()
HALİL ABİNİN DEDİĞİ GİBİ OĞUL ÇIKTI BİLE DİKKAT EDECEĞİN KONU OĞUL KAÇ ANAYLA ÇIKMIŞ? :-\
Herhalde ilk oğul çıktı ki , ikinci üçünçü oğullar çıkmaya başlamış.
İlk oğuldan sonrakiler de genelde kendilerini dağlara doğru vurup giderler.
ali bey şuan havalar yağmulu akyazıdayım 3 kovanın önü ve girişi avuç dolusu arı kapatmışbunlar ne yapmak ister beyde ötüyor havaların acmasınımı bekliyor ben oğl atmasın istiyorum işaret neyedir?
Babam ana arı öterse arı oğul çıkarır der her zaman ne kadar şanslısınız ben canlı canlı dinleyemedim ana arının
sesini hep internetten dinledim…
OĞUL ÇIKACAK DÖNÜŞÜ YOK FAKAT ÇIKTIKTAN SONRA YAPACAĞIN BİRKAÇ İŞLEM İKİNCİ OĞULUN ÇIKMASINI ENGELLEYEBİLİR EĞER OĞUL ÇIKARAN KOVANI TESPİT EDEBİLİRSEN ÇIKAN OĞULLA OĞUL ÇIKARAN KOVANIN YERİNİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN VE OĞUL ÇIKARAN KOVANDAKİ ANA MEMESİ OLMAYAN YAVRULU ÇERÇEFELERİ OĞULA VEREBİLİR BU SAYEDE KOVANIN İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ OĞUL VERMELERİNİ ENGELLEYEBİLİRSİN
Ali abi, Caps lock…
Moderatörler yok iken küçük harfe dön…
ogula meyletmiş bir koloni şartlar oluşunca hava durumuna bakmaksızın [yagmurlu ve kapalı bir hava]olsada kovandan çıkarmı acaba
Uygun havayı bekler.
herkese iyiakşamlar bugün hava güneşliydi beklenmiyen durum sonunda oldu oğullar çıktı fakat birivardıki katda atılır durumda alırken anormellikler hissetim 5 adet bey aldım içinden şuan sakinler durumu neolur yanlışmı yaptı.diğerleri orta haliydi dalı yeresikeledim gerekiyordu ondada ikibey boğuşuyordu bitgindi ikide kovana koydum ikincikovanımındurumu neolur?yoksa beyin biri kolonisinle çıkarmı.