Ben yaklaşık 2 senedir forumu takip ediyorum. Geçen sene bir kovan arı da almıştım ancak son baharda sönmüştü. Şimdi tekrar arı almak için danışmak amacıyla alalım-satalım bölümüne yeni konu açmak istedim. Yanlız belirli mesaj sayısının altındakilere izin verilmediğini gördüm.
Bence bu foruma mesaj yazmadan takip edenleri cezalandırmak gibi olmuş. Ayrıca mesaj sayısını doldurmak için gereksiz mesaj yazmayı teşvik edeceğini düşünüyorum.
Kocaeli çayrıva (İstanbul tuzla’ya yakın) da ikamet ediyorum. Bu sene bir-iki kovan satın alıp arıcılık tecrübemi arttırmak istiyorum. Bu bölgede ulaşabildiğim arıcılar genelde arı satmıyor. Bu civarda arı alabileceğim arıcılar varsa bana tavsiye ederseniz memnun olurum.
Haklısınız.Size katılıyorum. Forum da arıcılığımızı geliştirecek ve birbirimize yardımcı olacak konular gündemde tutulmalı.Kişisel sohbetler için ya belli bir saat ayarlanmalı,ya da belli bir zamanda durumu müsait olanlar yüz yüze görüşüp stres giderilmeli,eğlenilmeli ve bununla ilgili organizasyon sağlanmalı.
Bu tür platformlarda maalesef istismarlar olmaktadır. Ancak bunun ortasını da forum yöneticileri de böyle bir çözüm bulunmuş ama keşke hiç bu tür şeylere gerek kalmazsa…
reşit kardeş bulunduğun yeri ve bölgeyi çok iyi bilirim çocukluğumun geçtiği yerlerdir halada zaman zaman gelir giderim o taraflara iş ş eş dost ziyareti .sana tavsiyem öncelikle gebze arıcılar birliğini bul ve ulaş oradan sana gerekli bilgi ve destek verilir diye düşünüyorum.