Kurutulmamış çiçektozu alımı.

Kurutulmamış taze polen alınacaktır. 30 -40 kğ. irtıbat tef. 05077536611 fiat yazılması önemli.Selamlar.

Fiyatı siz yazında ona göre aranılsın.

Taze poleni şu an 14 tlden alıyorlar.

Sizin fiyatınız nedir.

14 tl den fazlaya alacaksanız görüşelim.

kurusuna 15 lira vereyim yeni mahsul :smiley: 10kg

Kuru polenin nasıl kuruduğundan nasıl emin olacaksınız ?

Sereyim açık alanda güneşe kurusun alın 15 e razımısınız ?

Alın yaş poleni kendiniz kurutun bilinçlice…

Yaş polenin kargo ile yollanmasında bir mahsur olur mu peki ? mesela kargo da 2 gün geçirmesi bir sıkıntı oluştururmu ?

Bandırmada hallettim. İlginize teşekür ederim.

Donmuş yiyecekler kargo ile kurubuz sayesinde yollanabilmektedir. Kurubuzdan faydalanılarak taze polen de gönderilebilir mi, araştırmak gerek. Kurubuz 48 saatten fazla buz halinde kalmaktadır.

Zafer kardeş 14 TL neyi ifade ediyor. Kaç gram polen?

Ayrıca kek yaparken kuru polen mi yaş polen mi kullanmalıyız ? Yaş kullanmanın bir mahsuru var mı ?

pelenin kilosu ne kadar a satıyorsunuz zafer bey

Dondurucuda bekleyen taze polen kilosu 20 tl…

bu fiyatlar bence çok komik 14tl ye polen mı olur yaa yaş deyil yam yaş olsa bu paraya verilmez toplayıpta arının canını sıkmaya değermi 14-15 tl

Kaç TL. olmalı sizce?

Ya da bir fiyat verin size toplayalım bu yıl…

Eğer ben alamam diyorsanız o zaman komiklik havada kalır…

ben alıyorum yada satıyorum demedim halil hocam neden bu kadar iğneleyici davrandığınızı da anlamış deyilim

ben olsan bu paraya arıya eziyet çektirmem dedim

kurusunun aktarlarda 100tl ye satılan polenin yaşı 14tl olurmu sizce bu mubarek kuruyunca %kaç oranında hafifliyor

ama beni atıyor laf olsun diye konuşuyor biri olarak bellediniz sanırım size samimiyetimi anlatmak için seneye 20kğ yaş polen istiyorum sizden bahar poleni 15tl den yollarsanız çok memnun kalırım bu rakamı ilerleyen günlerde arttırabilirim ama düşürmem bunu da garanti ediyorum

Piyasa denen birşey var…

Kovandaki tuzaktan çıktığı şekilde hiçbir kurutma ya da temizleme yapmadan veriyorsunuz ve fiyat 14 TL. Bu fiyattan sürekli satım yapabiliyorsunuz… Yani tüm polenime talip olunuyor…

Eğer temizlerseniz bu fiyat 18-20 TL. çıkıyor yine toptan olarak…

Verir miyim o fiyata?

O sistem bir garanti…

Yani tabi ki şartları araştırmak gerekir…

Ama bir petekli bal toptancısının bugün için polene toptan 35 TL. verdiğini de yanımda gerçekleşen alışverişte gördüm. Olsa ver gitsin… Bana döndüler bir an, Mayıs’ta gel dedim. :smiley:

Bu konuları çok ama çok tartıştık…

Toptan bal fiyatları konusunda da benim görüşlerimi bilirsiniz… Mühim olan üretebilmek…

Bu yıl üretemedik, daha şimdiden (kışın talep çok artar) polen kaldı mı soruları ile karşılaşıyoruz…

Ayrıca üretmek başka onu koruyabilmek çok başka ve zor bir iş…

Arıya polen toplattırmaya ne var, o poleni kurutmak - işlemek ve pazarlamak büyük sorun…

Bölgesel farklılıkları da unutmayalım…

Eskişehir’de bugün 1 çift polen için koloniler neler vermezken, yine aynı bugün M.Kemalpaşa’da öğle saatlerinde kaşla göz arasında yine poleni kapıp geldiler…

Gelelim sizin talebinize…

Bahar olsun hele… Kolay iş… Ama öyle piyasayı 1 TL. arttırıp haksız rekabet yapmayın… :smiley:

Genelde hep 3/5/10 arısı olanlar fiyatları az bulur.

Haklılar tabi 3/5 arıdan 3/5 kg polen alsa 15 tl ye satsa ne olur satmasa ne.

300/500 arısı olan topladığı tonlarca poleni nerde saklar düşünemiyorlar ki…

Dondurucuda duran yaş bahar polen var 15 tl den alan varsa hemen yollayayım…

Yürü be Zafer…

Polenin adını değiştirdik.

Çiçektozu oldu, bunu kullanmaya gayret edelim. :slight_smile:

Konunun başlığını değiştirseydiniz Sn. Moderatörüm o zaman biz de başlığa uygun yazardık…

Kena abi biz kenetten polene zor geçtik, çiçektozu daha uzun istersen ısrar etme.