8 kovan arım var diğerlerinde problem yok fakat geçen sene aldığım kafkasa katı geç attığımdan oğula gitti.Arılar köyde olduğundan müdahalede geç kalıyorum. 2 tane oğul çıkardı neyse dedim son kontrolümde hiç açık yavrusu kalmamıştı memeleri temizledim 2 tane meme bıraktım.Az önce haber geldi küçük bi oğul daha çıkarmış
Şimdi anlamadığım meme yapacak yavru kalmadı.Buna rağmen nasıl olur da arı oğula çıkar ve ne yapmak gerekir?
çıkan oğulun çıktığı kovanı biliyorsanız hemen verebilirsiniz yanlız anaları ayıklamak lazım diye biliyorum hatta aynı anda çıkan oğullarıda birleştirmeniz mümmkün diye biliyorum.
2 avuçtan biraz fazla imiş zaten babam köyde olduğu için ona dedim çıktığının ertesi günü kovanına verildi şimdi nezaman gidebilirsem kontrolünü yapacağım acep durum ne diye
Merhaba geçen yıl (2013) mart ayında tek kovan arı almıştım 15 günde bir gidip kontrol etme şansım var işin de acemisiyim uzun dağ kovanı denilen bir kovan hiç besleme yapmama rağmen temmuz ayına kadar çok iyi geliştiler sonra ki ziyaretim de ana arı yoktu büyük bir üzüntü yaşadım sonra yeni anaarı çıktı bu yıl 2014 nisan ayında arıyı böldük kalan kısımı şerbetle biraz besledim arım çok iyi toparladı 15 gün önce baktığımda kovanın ağzında birikme gördüm ama sıcaktan diye önemsemedim içini kontrol ettim ballı yavurulu herşey normaldi biraz sinirliydiler nufus kalabalıktı iyi bir bal hasadı bekliyordum aradan geçen 15 gün zarfında nerdeyse aynı zaman diliminde yine aynı manzara bu sefer komşular arımın oğul verip gittiğini söylediler içerdeki ana memeleri kestim dejavu yaşıyorum ben nerde hata yapıyorum ?
Da kovanı derken karakovan felan mı ?Arınızdaki o birikintileşmeyi gördüğünüzde kovanın içinde ana memesi varmı yokmu bir kontrol etseydiniz iyi olcaktı.