manisa alaşehir bölgesinde olan arı irklari

Slm arıcı abiler ben arı meraklısıyim ama bizim köye hangi arı irki olur ve nerden bulabilirim

Hemde sizin köye…

Irklar için ilan vermeyi bırakın, çeşitli yerlerden ana arılar edinmeyi unutun.

Arıcılığınızı geliştirin. Bilginiz yok iken ırkları düşünmeyin… Hiç gereği yok… Hangi arıyı isterseniz getirin, şimdikinden fazla bal

almanız, sadece sanşınıza bağlı. Bilginiz olmadan sadece arı ırkını değiştirerek, hiç birşey elde edemezsiniz.

İnanmıyormusunuz. Buyrun deneyin.

Köyün koordinatlarını da verirseniz, size özel ana arı nokta atışla gelecek galiba.:slight_smile:

Sevgili Ercan bey, Bende Tirede arıcılık yapmaktayım Açıkcası (sakın yanlış anlama yermek için söylemiyorum) seninki kadar hiç ırk takıntım olmadı, gereğide yok zaten… Bence seni yanlış yönlerdirmişler …
Boş verin bunları, önemli olan sizin kendi kovanlarınızın içindekinin en iyisi sizin için en iyi ırk olacaktır. Olaya bu açıdan bakmalısınız !

Mehmet ağabey. Sırf senin hatırın için baharda arkadaşa bir ana arı sözüm olsun.

Senin güzel hatırın için tüm ana arılar feda olsunda, ben iş yogunluğundan arıyı en alt seviyede tutuyorum.

Şimdi elimde bir gariban var, arkadaşa versem ülkeyi ayağa kaldırır. Bu arı adam yiyor diye.

Çiftleştirme kutusu ama, çevremdeki en kuvvetli kovandan daha çok sokucu.

Ancak kutudaki hali ile bile çok bal toplayacağının sinyallerini veriyor.

Bahar ola hayır ola diyelim. Ancak Ercan beyden ricam, bahara kadar arıcılık bilgilerini geliştirmesi.

O ırk mı? Bu ırk mı diye sorular soran birine ana yollamak her zaman tehlikeli.

Çünkü bal arılarından verim almanın yolunu sadece arı ırkına bağlıyor.

Buradaki en büyük etmenin teknik arıcılığı bilmek ve bu göre hareket etmek, olduğunu

Bilmiyor henüz.

Bende ekim ayında aşıladığım ana arıları sattığım insanlar, zarar ediyoruz, bu arı buralarda

Olmuyor dediklerinde, bu arı acemi arısı değil ki kardeşim diyecek kadar vicdansız, bir çıplak

Arıcı olabilseydim keşke.

Şunu da belirtmek isterim ki bu ülkemiz arıcıları plaj kıyafeti ile arı bakacak, kışında 100

Arıdan 3 ton bal satacak iddiasında ki, seyyar satıcılar incelendiğinde, ilk günlerde yoğun

Olarak kullandıkları pazarlama taktiği olan hediye ana verme, verdikleri karşılında gelen

Hediye adı altındaki sucuk, meyve, sebze ile arısının verimini ispatlama reklâmına son

Vermiş, Bunun yerine ekim ayında ana isteyenlere, tok satıcı numarası yapıp ana arı siparişine

Yetişemiyoruz, 20 olmaz 10 tane verebilirim, onu da başkasına ayırdıydım aslında ……

Diyerek işi direk duygusala bağlamış bulunmaktalar.

Bu durum bu başlığı açan Ercan Bey gibi meraklı vatandaşların ceplerindeki 3

Kuruşu sömürmenin peşinde olanları açık ve net şekilde ispatlıyor.

Bu başlık altında bizi okuyan var ise, bir tek tavsiyem var.

Bıraksınlar arı ırklarını kendilerini geliştirsinler.

Hüseyin aydınlatıcı bilgilerin ve içten duyguların için teşekkür ederim.

Sen ne kadar doğruları söylesende insanımız reklamlara aldanmaya devam ediyor.

Zamanla herşey aydınlığa çıkar bu yüzden kendini fazla üzme.

İnsan bir kere aldandığında suç aldatanındır, ama ikinciye aldandığında suç kendisindedir.

Hüseyin abi çok teşekkürler