Abi,
bu resimleri daha önce ben senin bloğunda görmüş ve merak ettiğim bazı soruları sana sormuştum. Fakat sen yolladığım e-postaya cevap vermemiştin, şimdi burada paylaştığına göre bir kaç soru sorsam cevaplar mısınız?
Abi aynı yoğurt makinesinden bende de var; resimleri bloğunuzda görünce aynı şeyleri bende yapmayı düşündüm. sorular şunlar:
Makinede her hangi bir uyarlama/modifikasyon gerekli mi?
bizdeki makine çok uzun süredir kullanılmıyor, kullanım kılavuzunu da bulamadım. Üstteki rakam kaça getirilecek?
İçine ne kadar su koyacağız?
yumurtaları ne sıklıkla ve ne kadar hareket ettirmek gerekiyor?
bu makinenin içine konan su terleme nedeniyle yumurtaların dışında nem/ıslaklığa sebep olmuyor mu? bunu sormamdaki neden yumurtanın dışında oluşan ter yumurtanın solunum yaptığı gözenekli yapıyı tıkamıyor mu?
Ben farklı rakamları denedim, termometrede değişiklik görmedim. Önce boş olarak en yüksek sıcaklığa gelene kadar çalıştır. Bu arada ölçüm yap. Ölçüm sonuçlarına göre karar verirsin.
Yarım veya bir çay bardağı su koyabilirsin. Ben yumurtalarda terleme görmedim. Cihaz kapağı çok aşırı terleme yaparsa kapağı bir müddet hafif aralık tutabilirsin.
Tavuk yumurtası için günde 4 - 6 kez olması gerekiyormuş. Ben günde 2 kez çevirmiştim. Sorun olmadı.
Ancak sülün yumurtası günde 20 civarı çevrilmesi gerekiyormuş. Onlarıda 2 kez çevirmiştim çıkmadı.
Mehmet bey civcivi cıkarmakta acele etmişsiniz
21 günde cıkan civcivler 18 ci günde ses cıkarmaya başlarlar.
Sülün ve kekliği çıkarmak cok zor o makinada tam teşekküllü makinada bile yarı yarıya cıkıyorlar
Bıldırcın cok rahat cıkar
37 derecede sabit duruyor erhalde makina.