melez arı

selamın aleykum allah tum arıcılara yar ve yardımcı olsun benım sıkıntım benım arı aldıgım kısının kafkas arısı vardı bende kafkas aldım ama sonradan cıkan dogal ogullar melez oluyor neden acaba bunu onlemek ıın ne yapmalıyım sımdıden tsk

İlk yıllarda ırklara takılmak doğru değil.

Melez arı ile saf olanı nasıl ayırıyorsunuz ki?

İllaki ben o ırkı kulllanırım diyorsanız, güvenilir yerden ana alacak ve her yeni arı da bu anaları kullanacaksınız.

Doğal oğul bekleyerek arıcılık yapıyorsanız, ırkları hiç ama hiç düşünmeden arıcılık bilgilerinizi güncelleyin.

Boşverin siz ırkları. Sizin ırk düşünmek ile kaybedecek zamanınız mı var?

Bence bu güne kadar yapılan en büyük yanlış arıcılık kitaplarının ilk sayfalarına ırkları koymak olmuş.

Hiç bilmediğiniz, ilk defa öğreneceğiniz bir konuda, en derin tartışmaların olduğu, bu işe yıllarını vermiş olanların bile içinden çıkamadığı bir bölümü

en başa koymak yapılacak en büyük hatalardan biri değil mi?

sen benı yanlıs anladın ıllakı ben kafkas arısı ırkı ıle calıscam dıye bı sey solemedım sadece melez oluyor cıkan ogullar onuda anlamamın sebebı ben bu sene arıları boldum ama bızım kucukbas hayvanlar var onlarının cobanı ısten ayrılınca yenı coban bulana kadar ben ılgılendımbu boslukta sagolsun bı dostum arılara baktı o bolme ısınden anlamadıgı ıcın eskı analı kovan ogul salmıs usta bı arıcıya gosterdım bu arı neden boyle dıye oda kafkas kırıgı dedı ben ırk ayrımı yapmam ıyı arı olsun :slight_smile: gerısı onemlı degıl

Anladım. Yeni başlıyoruz yani. Öyleyse bol bol okumaya ve bilmediğiniz uygulamaları öğrenmeye devam.

İlk hedef eldekileri yaşatmak, gerisine artık gelecek baharda bakarsınız.

allahtan bır manı gelmezse elımdekı arılara kendımden ıyı bakıyorum tabıkıde sız ve sızın gıbı ustadlardan ogrencek cok seyler var ama kel zamanda askere gıtcem :(:((subatta) babam bakacak arılarıma ınsallah guzel bakar ben onları gozumden sakınırım aynısını babamdan da beklerım… bıraz once arının yanında geldım zamanımın buyuk bır bolumunu onların polen lı kovana gırmelerını seyretmekle gecıyor asıgım ben ahhh bıde sokmaları olmasa :slight_smile:

Sokmaları olmasa herkes arıcı olur… Siz isterseniz onları sinirlendirmeden yönetmenin yollarını bulursunuz.