Hepinize merhabalar.
Admin ve Moderatör arkadaşlara bir merhaba diyerekte tavsiyede bulunmak istedim
Her mesaj yada cevapta onay gerektiren HARF kodları okunmuyorlar bilgisayardan bile
bir yazı için epey uğraştırdı ve düşündümki çoğu arıcı ve doğada bulunan arkadaşlarımız
cep telefonundan bağlandığında bu çok daha ciddi bir sorun oluyordur.
Bu Kod mecburiyeti kaldırılırsa forumun çok daha canlanacağı düşüncesindeyim.
Cep telefonunda bu sorunu şahsen ben yaşasam kapatır giderim gün içinde kısa sohbet için gelenlere hoş değil bence.
Selamlar
Sn Sabri bey Daha önceleri sitemiz güvenlik konusunda baZı sıkıntılar yaşadı.
Bu küçük bir önlem.
Bu sitede bulunan insanları ve bilgileri en iyi korunan kasalarda saklasak ta değerini yine de bulmaz.
Ferhat Sarı
Ferhat bey cevabınız için teşekkür ederim.
Mersinde yarı kapalı yağmurlu geçen bir pazar gün sayesinde
internette epey zamandır kalmadığım kadar kalacak süreyi buldum ve forumdaki
değişik içerik bir doğa tutkunu ve avcı oarakta ilgimi çektiğinden epey yazılar okudum bazılarına cevaplar yazdım
dostane hoş bir ortam izlenimiyle yenide olsam aranızdayım. fırsat oldukçada katılmaya çalışacağım.
Forumda teknik bir bölüm yada başlık eklense Bağ ,bahçe arazi sulama aydınlatma ve enerji sorunlarını
Güneş Rüzgar veya bölgeye uygun sistemlerle arazideki insanların en büyük sorunu Enerji sorunundada
gerçek son sistemler ve kaliteli çözümlerle yardımcı olabileceğime inanıyorum.
Söylediğiniz konularda sitemiz içinde çeşitli zaman dilimlerinde tartışılmış ve istişare edilmiş konular mevcut.
Sizinde tecrübeniz olan konu üzerinde yardımlarımızı esirgemiyecek olmanız ne kadar nazik bir davranış.
Paylaşımlarımız yaş sınırlarını gözeterek oluşuyor.Bazen de kırıcı olabiliyoruz.(İstemesekte)Bunu da nadi de bir değerimizi(sitemizi) korumak için gerçekleştiriyoruz.(bilinç altı malasef)
Ferhat Sarı
Ferhat bey dayanışma güzeldir yerinde ve gerçekten sağduyu ile yapılıyorsa…
Benim çalışmalarım ağırlıklı olarak çok büyük sistemler üzerinedir.
Mesela 870 Watt Tüketerek 650 x 850 metre mesafeyi etki altına alan dev endüstriyel aydınlatma sistemleri
Fabrika çalıştıracak güçte Güneş ve Rüzgar dan enerji üretme sistemlerinin profesyönelleri ile çalışmaktayım…
Küçük sistemler yani bir Arıcıyı arazide enerjisiz bırakmayacak yada bir çiftliği evi bunlar hiç sorun değil.
Türkiyede kalitesiz Çin ağırlıklı ürünlerle paket yapılmış sözde yazılanın yarısını veren birçok sistem internette dolaşıyor ve ömürleri çoğunun 1 sene değil bu tür birkaç kullanıcının arızalı yerinide hatır gönülle boş vaktimde olabildiğince geçmişte geri toparladım ancak ek maliyetle sözde işi ucuza bitirmiş arkadaşlara elbette daha pahalıya mal oldu. Kuru IŞILDAK aküleriyle , sarj kontrol sistemleri bile olmayan alakasız kablo tertibatla merdiven altında elde imal edilmiş Eğitimsiz bilgisiz kişilerce yapılmış sözüm ona sistemlerle yapılan işlerden tüketiciyi korumak bence en mantıklı Forumu ve iştirakçileri koruma şekli olacaktır
Resim Eklemeye çalıştım ama olmadı link olarak aşağıya ekledim tıklarsanız açacaktır.
http://www.directupload.net/file/d/3892/3x7d28tw_jpg
Selamlar
Sn Sabri bey;
Çok güzel işler başarmış olduğunuz anlarımlarınızın tarzından belli.
Ama unutulmamalı ki türkiyede başarılı bir çalışmalar yapan yenilenilir enerji üretim tesisleri kuran firmalar da var.
Eğer sizin le bizim ortak noktamız arcılık ise sizde biZe uygun maliyetli ihtiyaçlarımızzı karşılayabilecek bir sistem kurmamızda yardım edebilirsiniz.
Örn; üstadlarımız kovan takip ve tartı sistemi ile ilgili bir çalışma yapıyorlar.Göz nuruyla.O çalışmaya bir göz atarsanız çalışmalarımızla ilgili daha detaylı bir kanıya varabilirsiniz.
Ferhat Sarı
Ferhat bey
Türkiyemizde bu sistemler en az 25 sene gecikmeyle gelişiyorlar. Uzay araçlarında ve Uydularda 1960 - 1970 li yıllarda güneş panelleri kullanıldığını hatırlarsak işin vehametini anlamamız daha net olacaktır. Elbette Türkiyemizde birşeyler yapılmaya çalışılıyor ama Mühendislerimizi yetiştiren Hocalarımızın bile birçok detaydan haberleri yok.
Biliyormusunuz Büyük güçteki endüstriyel sistemlerin iş bitirme ve proje uygunluk imza yetkisi ve eğitimini almış kişi sorunu vardı ve bu yetkiye sahip Avrupalı Türkler getirilerek bu işler yaptırılıyor gerekli prosedür tamamlanıyordu… Halende büyük işlerin neredeyse tamamını geneli Avrupadan getirilmiş Türk firmaları ve ekipleri yapmaktadır buna Güneş ve Rüzgar santralleri dahildir.
Eskiden ütü tamircisiymiş sonra Radyocu sonra Televizyon anten çanak tamircisi daha sonra Bilgisayar tamircisi ve Son dönemdede sözde LED ci ve Güneş enerjici olmuş türden yapılan işlere dikkat edin.
Adamlar Dükkan açmış Yaptığı saçma sapan işlerle havalı bir imaj yaratmışlar Çoğu internetten toplamış oldukları resimlerle hayali referanslar , hiçbirzaman fayda görmeyeceğiniz hayali garantiler … Elinde düzgün bir ampermetre Işık Rüzgar ölçme cihazı bile yok … Yazmış bilmemne mühendislik. Gidiyorsun Nerde bu mühendis YOK…! Kullandığı kablo kesitinde kaç Amper çekecek hesabını bilmiyor adam. Antikron ve oto tesisat kablolarıyla orjinal fişleri keserek ek yapıp sözüm ona gereksiz para tuzağıymış. Lehimleme zahmetine bile girmeden 1 klemens atmadan kıvırıp bırakıyor biraz bant sarıyor sonra ceremesini alıcılar çekiyorlar… Herkez kendi yaptığı işi bilir… Buna benzer olayları okadar gördümki Türkiyede… Belki sizlerdende bu tür olaylardan zarar görenler olmuştur.
Arıcılarla Ortak yanım Aşırı doğa tutkunuyum ve Avcıyım Doğada zaman geçirmeyi çok sever Arıcılara uzaktan bakar eğer Avda isem kovanlara zarar vermemek için o bölgeden uzak kalmaya çalışırdım. Sizlerden Arıcılık detaylarınıda öğrenmeye çalışacağım.
Arıcılar en çok ne kullanırlar nekadar güçe ihtiyaçları oluyor arazide bunları açıklarsanız uygun birkaç paket oluşturabiliriz Nakliyesi için katlanabilir ve kolay nakledilebilen avrupai kurulum şekillleri dizayn edilebilir… Uygun ve Rüzgarı bol bölgeler için küçük Rüzgar türbinleri ve panellerden oluşan Hybrid sistemler Güneşi az Rüzgarı bol bölgelerdede bu sorunları kaldırabilir
Siz sorun olunca söylerseniz çareside elimizde mümkünse en iyisiyle çözeriz inşallah.