Ali kardeş başka işin mi yok allasen :)))
millete elektron mikroskobu aldıracan vallahi :)))
şaka bir yana güzel bir konu.
eee konu ilginç olunca ilk sazan ben oldum.
ilk resim söğüt poleni imiş.
hedefi büyük tutmak lazım.
alınacaklar listesinin sonunda da olsa notlara yazmak lazım.
ben de teleskop var listenin sonunda.
hatta nasıl yapıldığını da araştırdım.uğraşırsam yapabileceğim bir şey.
ama okul,iş güç,zaman, geçim gayilesi… engel çok…
emekli olacaksın kardeşim… kendina ait en az 50 m[sup]2[/sup] arılığında özel odan olacak. yavaştan yavaştan başlıyacaksın. arıların bakımı bittikten sonra. gerisi gelir
Benzer merakı olan arkadaşlar çalışma grupları oluşturup, klüpler şeklinde örgütlenebilseler, bir çok şey hayal olmaktan çıkar.
Yurt dışı ile bağlantısı olan bir arkadaş arıcılık işletmelerinin çogunda mikroskop oldugunu, gelen balın hangi bitkiden oldugunu anlamak için polen analizi yapıldıgını, bitkilere göre polen şekillerini gösteren kataloglar oldugunu anlatmıştı.
Yukarıdaki fotografların ayrıntısında çekim yapabilecek ekipmana kişisel imkankarla erişmek mümkün degil. Fakat hangi bitkinin poleni oldugunu ayırt edebilecek nitelikte büyütme yapan mikroskop mümkün.
Polen analizi yapıp, hastalık sporlarını ya da etmenlerini teşhis edebilecegimiz kadar ekipmana sahip olmak ve bilgi altyapısı oluşturmak gerçekleştirilmesi çok zor bir hayal degil.
gecen trt belgesel kanalinda bir belgesel vardi sanirim asagida kesfedilecek cok yer var gibi biraseydi nanoteknilojiyi anlatiyordu gercektende kesfedilecek cok sey varmis ne guzel bir kesiftir bu resimler masaustu oldu birtanesi tesekkurler …