Murat Çakır arılığı, Gölpazarı Bilecik

Karaçalı bölgemizde bu sene güzel akım yaptı. Böyle sırlanmış bal görüntülerine Haziran sonlarında şahit olabiliyorduk. Bu sezon mevsim 1 aya yakın önden gidiyor.

4 Beğeni

Maşallah bereketli olsun. Bizde karaçalı böyle verimli değil maalesef.

1 Beğeni

Maşallah abi.Bizde de karacalı son gunlerde çok iyi sanirım bu gidişle katli kovanlardan bal almak mümkün.

1 Beğeni

Bal stoğu iyi olan kovanlara karaçalı güzel cila yaptı. Fakat bütün kovanlarda böyle bal yok.

Yoğun nüfus ve aşırı yavrulu olanlar henüz ideal stoğu oluşturamadı.

Hava aşırı sıcak, inşallah meramız kavrulmaz ve Haziran sonuna doğru olan ana balakımı yine olur.

Inşallah murat abi.Bende katlı kolonilerimi kontrol edeceğin bakalım yukaridan bakinca beyazlamalar guzel duruyor.2 tane geçen senenin bölmeleriyle ugraşiyorum 2 side varraoya bağlı koloni çöküşü oldu.peteklerini başka arılarda kullanmak doğru mu kararsizim.abi.yavru çürüklüğü var peteklerde bir çok kanatsız ve kurumuş yavrular var.

Varroaya bağlı yavru çürüklüğü, kanatsız arıların çokluğu aynı zamanda virüs yoğunluğunun göstergesi. Ben bu tür kolonilerin yavrulu peteklerini işaretleyip sistemden çıkartıyorum.

Hatta herhangi bir nedenden sönmüş kovanların peteklerini de eritilecekler arasına koyarım

En guzeli hiç riske girmemek o zaman murat abi.Bende ayırırım hatta ballı ve polenli çıtalarını dahi devre dışı bırakırım.arılarınıda yeni kabarmış petekler koyup birleştiririm abi.saygilar

Bereketli olsun.

İki üç yıl önce gibi arılar yaz döneminde yavru çürüklüğünden sönmüştü.

İklimler eskisi gibi değil dut ağacının gölgesine koydum kovanları geçen yıl.

Kuluçkayı soğutamayan arılarda yavru çürüğü olabiliyor alttan havalandıralım

derken sıcaklıkların bu kadar yükseleceğini tahmin edemedim.

Bt bakterisi kullanıyorum vitamin ve arı şurubu ilaç kullanmıyorum.

Erkek arı gözlerini kestim arada bazı gözlerde varroa var ama yoğun değil.

Oğul atacak iklim oluşmadı bu sene sabit olduğumuzdan.

Bazı üyelerin adları system olarak kalmış aktif olmayan üyeler mi?

Hesabını silen eski üyeleri otomatik olarak system yapıyor. Başka üyelerin de paylaşımları olduğu için, hesabı silse bile yazılanlar kalıyor.

Maşallah,bereketli olsun…

Ahanda geldim : ) Maşallah Maşallah

Arıcının günlüğü 00001

20 senede sonra, tekrar dönüp baktığımda çok şey değişmiş.

Hastalıklar artmış.İlaçlar, takviyeler artmış.

Arı ırkları, karman çorman olmuş.

Bilgisizliğin yerini, bilgi kirliliği almış.

Profesörlere muhalefet eden, ustalar artmış, youtuberlar çıkmış.

Yaşlanmışız usta biz :slight_smile: Tekrar başlayayım dedim, bir kaç gündür ,okuyorum,dinliyorum, izliyorum. Durum vahim.

Allah kolaylık versin.

Bereketli olsun.

1 Beğeni