Oğul veren kovan la başım dertte

İyi günler yardimci olursaniz sevinirim. Maddeler halinde yazıyorum

1. bir hafta kovanı ma bakamadım ve kovanı ma tam 10 gün sonra baktığım da 10larca Ana memesi yapmış. Bende cumartesi günü hepsini bozdum. Ancak pazar günü oğul verdi.
    Buradan çıkardığım sonuç kovan da ana yok.
  2. kovan da ki Ana gittiği için ve ben ama gözlerini bozduğum için kovan yeni ana memesi yaptı.
    3 ) be de geçen pazartesi gunu onlardan 1 tanesini bıraktım. Gerisini bozdum.
  3. bu pazartesi baktığımda Ana gözünden çıkmıştı. Başka Ana gözü de yoktu
    Kovanı güç vermek için kapalı gözlü yavru bulunan bir çıta koydum kovana
  4. bugün yani cuma günü baktım (4 gün sonra ) ve kovan da yeni ana memeleri vardı ortada ve altta.
    Şimdi ne yapmam lazım. 4 günde oluşmuş memeleri boza yim mi. Kovan da nelere dikkat etmem lazım. 5 günde Ana yumurta yapmaz biliyorum ama Ana nin başına birsey gelmiş olabilir mi acaba

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben sadece 1 maddeye takıldım

Bütün memeleri bozduğunuz halde oğula gitmemesi lazım.

Burda bir anormallik var.

bence sizin gördüğünüz oğul 2nci oğul.ilk oğulu kaçırdınız.

bütün memeleri keserek koloniyi siz anasız bıraktınız.

İlk oğul kaç saat ikincisi biraz kuvvet siz olmaz mıydı. 5 cita koydum oğul un kovanı hepsini doldurdu. Yani baya kuvvetli idi.
Ayrıca oğul kalmasın diye şifreyi sıkıp takip de ediyoruz. Bana memelerin bozulduğunu fark etmediler gibi geldi :slight_smile:

Peki bu yeni memeleri bozmam gerekir mi

Kovan kaç çerçevede? Uğraşmayin bölün gitsin

Kovan 6 çerçeve de . Nasıl bolmeliyim. Kovan da ana ari yi ben göremiyorum. Görsem de bilemiyorum

Hocam düşüncelerinizi birazdaha net yazarsanız,anlamakta zorlanmayız.

şifre,ve saattan kastınızı anlayamadım.

6 çerçeve ari artik ogul atmaz bence. 1 ana memesi birak ana olmayabilir içinde. Eger Yinede bölmek istersen yanyana koyarak 3-3 bölebilirsiniz ikisindede ana memesi olsun

Özür dilerim. Şifre sprey. Olacak

Tamam şimdi ben bolmeyeyim ama 1 meme bırakıyorum. Ancak böyle bir durumda bundan sonra ne yapmam gerekir. Bu arada bu kovan ne zamandır calismiyor Petek felan ör mü yor du. Bugün örmeye başlamış

Arıcı hatasından başka bir anormallik görünmüyor bu kolonide

Verdiğiniz çerçevede uygun kurtçuk kalmamış olabilir

siz en iyisinden 2 adet meme bırakın diğerlerini temizleyin.

forumu dikkatli takip ederseniz başarılı olacağınızdan eminim.

ama önceki bildiklerinizi unutmanız şartıyla.

Tamam Teşekkür ederim şimdi ben 2 tane bırakıyorum.
Peki sonra ne yapmalıyım. Çıksın mi bu analar.

Evet çıksın,ilk çıkan diğer memeyi iptal eder zaten.

Tamam çok teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir form sitesi. Bundan sonra hep buradayım.

İyi günler diliyorum. Oğul verecek arıyı neden fazla engellemek istiyorsunuz. Bırakın oğul versin. Belki arı stresini azaltacak.

Zaten arılar oğul vererek çoğalmaları doğasında var. Eğer kovanım oğul verince zayıfladığından dolayı bal alamam diyorsanız.

O zaman hem oğul almak hemde bal almak için geçen yıl deneme yaptığımı anlatayım.

Murat hocamız (genç yakışıklı adam) da eksiklerime düzeltme yapar sa memnun olurum.

Evet en büyük sorun benim için arının zayıflaması ve bal almamak ti. Artık oğul verecek şekilde dediğiniz gibi bırakacağım versin

Benim geçen yıl bir kovanım meme yapmıştı. Arkadaşlarında kovanlarında meme görünce hemen memeleri kestik.

Haftaya geldiğimiz de yine meme vardı arkadaşım yine memeleri keselim dedi.

Bende memeler kapanınca bölelim. Hatta anayı 3 çerçeveyle alalım kovanları bölelim dedim. O gün anayı bulup 3 çerçeveyle böldük.

geri kalanları memelerle birlikte 3 böldük oldu 4 kovan . Arkadaşım bal alamayacağız bu kovan gitti dedi.

Benim kovanımı da 5 e böldük ruşetler doldu. Böldüğümüz de Nisan sonu Mayıs ayı başındaydı.

Çünkü diğer arıları 14 Mayısta kestaneye götürecektik. Bu böldüğümüz kovanlar yanyana sıralandırdık. Kendisinin 4 kovan

Benim 5 kovan . Eski ana arı yumurta atmaya devam etti yumurta atınca kovanda gerileme olmadı. diğer ana arılar çıkıp çiftleşti.

Hepsi oldular küçük kovanlar Kanola kapanmak üzere olunca bölmelere sürekli azar azar şerbet vererek güçlü olmalarını sağladık.

Küçükte olsa kovanlar 5 adet ana arıyla çalışınca hızla bu kovanlar gelişti. Haliyle kestaneye gönderemedik.

Ancak ayçiçeğine yetiştiler fakat çok bal yapma şansları yoktu. Bende 25 haziranda yaşlı anası olan kovanın anası öldürdüm.

Diğer kovanlara çerçeveleri dağıttım. Diğer genç anaların bir tanesinide alarak ana arıyı değerlendirdim.

Bu genç ana arılı kovanın çerçevelerini de diğer kovanlarla birleştirdim. Kovanları yerinden kaldırdım.

Böylece 5 kovanım 3 kovana düştü. birleştirme olunca.

Kovan oğul vermeden önceki gücünden çok çok ilerde oldu. Birleştirme sonrası 3 kovanım var ve genç analı.

Kovanlarında güçlü şekilde ayçiçek balına girdiler. 3 kovanda bal yaptı. Eğer biz bu kovan ı bölmeseydik sürekli memeleri kesseydik.

Bir tane katlı 20 çerçeveli kovanımız olur kestaneye gider ve ayçiçeğine gelirdik. Memeleri kesmeyip bölerek oğul almış olduk.

Yaşlı ana arı yumurta atmayı kesmediği için kovan gerilememiş oldu. Diğer genç analar çiftleşip yumurta atınca da daha çok yumurta attılar

Böylece kovanlar çok anayla çalışınca bir kovanımız 3 kovan oldu. En kötü ihtimal 2 genç analı güçlü kovanlarımız olurdu.

Oğul veren kovanlar içinde kaygılanmayın. İlk oğul u aldınız. Hemen oğul veren kovanın yanına koyunuz. Diyelim ikinci veya 3. oğullar çıktı

Onları da oğul veren kovanın diğer tarafına koyun. Yan yana olurlar sa birleştirmek kolay olur. Ayçiçek balı veya bal akım sezonu başlayınca

Kovanları birleştirin ilk çıkan oğul un anası yaşlı olduğu için öldürün 2 tane genç analı güçlü kovanınız olsun.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bu işte yeniyim. Zamanla ogrenecegim artik