OĞUL VERME, OĞUL ENGELLEME NEDİR ? NASIL YAPILIR ?

Selamlar,
Oğul verme ve oğul engelleme nedir ? Nasıl yapılır ? Ne zamanlarda yapılır ? Amaç nedir ?

oğul verme ile ilgili tecrübeli arkadaşların güzel anlatımlarını bekliyoruz. yeni başlayanlara faydalı olacaktır.
Saygılar.

https://www.aricilik.gen.tr/index.php/topic,491.0.html
aradınız cevapları burdan bulabilirsiniz sanırım.

Tarık kardeş , yeni konu açarken ilgili blümde açarsak daha hoş olur.

Ayrıca oğul bölümünü okursanız bu konuda açılmış başlıklar mevcuttur.Orda bir araştırma yaparsanız sorunuzun cevabını bulursunuz.Allah c.c kolaylık versin

BİZ (yani yalnızca bendeğil ::)) geçen sezon ne yaptıysak engelleyemedik. ;D ;D

Hüseyin Bey inanır mısınız geçen sezon üç tabi oğul yakalayıp koydum kovanlarıma. Onlar da başka arılıklardan gelmiş. :slight_smile:

Ali abi bizde de başka arılıklardan gelen 30 kadar oğul vardı.Zaten abi hiç bir zaman arıcıdan oğul çıkmaz genelde başka arılıklardan gelir.

yeni olduğum için daha alışamadım. Forumda ne nerde tam kestiremiyorum. Terimler yabancı geliyor. Kusura bakmayın arkadaşlar. tahmin etmiştim zaten konunun daha önce açıldığını. sadece yerini bulamadım. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. saygılar.

Vaktin bol ise oğul dönemi kolonin yanında ol. Oğul evlat gibi çıktığını ve konduğu yeri gör ve kovana al. Bunun da bir zevki var.