oğula meyilli katlı kovanı bal akımında bölmek

Merhaba tüm arıcı arkadaşlarım,

19 çerçeveli kovanım sürekli meme yapıyor. 8 gün arayla kontrol ettiğimde her seferinde kuluçkalıkta ve katta çerçeve kenarlarında

memelerle karşılaşıyorum.Şu an ballıktaki petekler yarı ballı durumda arada ızgara var.

1-bal akımını atlatana kadar memeleri kesmelimiyim?
2-bal akımı çok zayıfladı bu mühürlenmemiş ballı petekleri almalımıyın zira arı tüketmeye başladı?
3-katta bal varken kovanı bölmem doğru olur mu?teşekkürler.

yarıya kadar sırlanmış balları alabilirsin, sırlanmamış balları diğer kovanlara aktarabilirsin,

son birkez daha memeleri temizleyip gene meme yaparsa ondan sonra dediğiniz gibi kovanı dağıtmayı düşünüyorum.

Anada problem olacağını da düşünün.

Ferhat Sarı

dediğiniz doğru olabilir zannedersem anayı beğenmiyorlar çünkü ananın yumurtlayacağı alanlar mevcut

Memeleri oğul için değil aradaki ana ızgarasından dolayı ballıkta kalan açık yavrulardan yapıyorlar. Ben de 2 koloniye ana ızgarası koydum ballığa bolca meme diktiler. Arı çalışıyorsa memelerdeki sütleri al ve ye afiyet olsun.
Izgara koloninin kendi kendini bölmesine sebep oluyor.
Ballıkta ki tarlacılar içeri girerken sorun olmuyor ama diğerlerini içeri bile almıyorlar. Bakım sırasında ballık açıkken dışarı çıkan arılar ballık yerine kanunca üst kapaktan ve aralardan içeri girmeye çalışıyor. Bu da koloninin kendi kendine bölünmesinden dolayı ballığa yeni bir koloni oluşturmak için ana memesi dikmelerine sebep oluyor.

Çözüm ızgara koyarken ballıkta yumurta ve açık yavru kalmayacak şekilde çerçeveleri düzenleme yapmak gerekiyor.

peki bu memelerdeki arı sütünü en doğru şekilde nasıl alıp tüketebiliriz?

küçük çocuklarımıza da versek olur mu acaba?

ben nohut büyüklüğünde almıştım 2-3 gözden buzdolabında hem sertleşti hem sarardı ve zayi oldu.

Arı sütünü uzun süre saklamak için; buz dolabında derin dondurucuya en yakın yer seçilir.

Işık geçirmeyen kahverengi cam şişe uygundur veya dışına alüminyum folye sarılmış kavanoz da olabilir.

Şişe kapagı iyice kapatılmalı hava alıp kurumamalı.

Günlük yumurta var mı?