Oksalik Asit Buharlaştırma

Sayın Mehmet Gençünal, kristal formik asiti ben size temin ederim yeterki siz çalışın :wink:

buna katılmamak elde değil.

Böyle bir video buldum.
http://wn.com/Beekeeping__Oxalic_Acid_Treatment

Hatkobi dede, bir bilgiyi paylaşayım.

Sizi özelden soranlar var Hatkobi dede nerede diye, nedir bu sevgi.

Virüs işi tamam anlaşılan.

Tüm camiaya saygı ve selamlar.Antivirüs 2011 diye bir program dadandı.Dolarlı.Kapıdan kovuyorum bacadan giriyor.Videoyu bile izleyemeden girdim.Vapourlu( Buharlımı diyeyim).İyiyim.Sizden ayrı olmak zor geliyor.Kolay gelsin.Oh beee.

Aman hocam aman hastalık sadece bilgisayarınıza bulaşsın. Sizden, evinizden ve tüm arıcı dostlardan uzak olsun.

Derin bir nefes klavye ile nasıl yazılır biri tarif etsin hoş geldin dedeeeeeee

Kovanda ANA ARI her zaman aranır, kıymetlidir…

Selahattin bey, teşekkür ederim.

Teknik konuda sıkıntım yok çok şükür, her türlü aparat geliştirilebilir.

Çalışma yapabilmek için de bilgi dağarcığımızda birşeyler biriktirelim ki, yaptığımız uygulamalarda, ben yaptım oldu mantığının dışına çıkalım.

Her uygulamada hata yapılabilir, yeterki hatada ısrar etmiyelim.

Hiç bir uygulama yoktur ki bilimsel verilerle desteklenmeden, başarılı ve kalıcı olsun.

Onun için sindire sindire gitmekte fayda var.

Görüyorum ki, arkamda güçlü bir destek var, sizlerin de desteğiyle, üstesinden gelemiyeceğimiz güçlük yok.

Eczaneye ilaç deposuna sorduttum kg 45 tl gıda sekteründe kullanılanı daha ucuza buluna biliyormuş gerci yarım kiloluk hatta daha azlarıda varmış depolarda. Gıda sekteründe bulunanı en kolay nereden bulabiliriz?Birde bu okzalik asit sıcağı görünçemi buharlaşıyor yoksa ayrı bir aparatamı gerek var benim yağdanlık pilanım havadamı kaldı.

Bu aparatı yaptığımızda, kullanımı kolay olmalı, arılığımızda belki tüpler var fakat tüple ısıtılması bana fazla tefahürat lı gibi geldi

şimdi şöyle birşey yapsak, aracımızın çakmaklığını çıkartsak yada yenisini alsak, en yakın tornacıya gidip

bizim işimizi görecek hacme sahip, konik şekilde bir metal çektirelim, çektirdiğimiz konik metalin dar tarafı çakmaklığı sıkıca saracak şekilde

olduğunda

üst tarafıda geniş olacağından asidi koyarken daha kolay olacaktır, zaten kapağı da bilindiği gibi dişli olucak dumanı gereksiz yere sarfetmeyecektir

zaten tutacağı, yada duman çıkış deliği bu aparatın yapılmasında en kolay tarafı olduğunu düşünüyorum

bunda olabilecek sıkıntı, arılığımızın yanına kadar aracımızı yaklaştırabilmek ve aküsünden faydalanmak yada arılıkta akü bulundurmak

ara sırada çakmaklığın değişmesi olacaktır.

püskürtme falan değil bnm uyguladığım normal şırıngayla arılı çerçeve aralarına 5 ml gr aıların üstüne damlatarak arkadaslar burda doz havanın sıcaklığının 5 derecenn altında olması ayrca kolonide yavru bulunmaması çok önemli.en son olarak yılda 1 kere kullanıldığını biliyorum fazla kullanım yan etkiler hatta koloni sönmesi doğurabilir.

Hava sıcaklığının belirli bir derece altında olması gerektiğini nasıl açıklarsınız?

Herkese gönülden selamlar.Bir video düştük bir ses çıkmadı.Köyde çok ağır yükleniyor.Arıcı dirsekli boru hazırlamış,bir ucu dişli.Kristali vidalı kaba koyup boruya monte ediyor.Öbür ucu kovana sokuyor.Kristal kabını ısıtıp,kristali kovan içine gazlıyor.Birde tahta tutamak var.Detayına bilenler girsin.Uygulanabilirmi?Kolay gelsin…

arını salkım olustrması gerektiğini ve bnun da 5 derecenn altnda oluştuğunu bndaki amacında arıların şeker krstalleri yardmıyla brbrlerne srtnerek asidi yaydılkarını biliyorum

sayın padişah balı,

Oksalik asiti arılarda kullanmanın farklı yöntemleri var. Her yöntemin kendine göre artıları eksileri var.

Sizin söylediğiniz de bir yöntem. Bu başlık altında ise ısı ile buharlaştırma yöntemini tartışıyoruz, bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

“Oxalic_Acid_Treatment”
Video başlığı bu." Oksalik asit uygulaması."

bnm yazdığımda bir yöntem bn yaptığımı sgledim sadece.

Sevgili hemşerim, yapılan uygulamada mantık ve yöntem aynı.

Bir ısı kaynağıyla kapalı bir ortamda, oksalik asidi buharlaştırarak kovan içersine göndermek.

Fakat çok iptidai bir yöntem, hazır fitings malzemeleriyle oluşturulabilecek bir aparat, bir iki koloni için uygulanabilir.

Fazla kolonisi olanlarda bu uygulamayı yapmak zor.

Buyrun size çok kolonisi olanlar için profesyonel model aparat

http://img694.imageshack.us/img694/3439/profesyoneloksalkastbuh.jpg

Bu da amatör arıcılar için üretilen aparat, fakat soğutma yapıldığında, diğeri kadar seri kullanılabiliyor

http://img257.imageshack.us/img257/9033/amatroksalkastbuharlati.jpg

Görüntüler, benim seri üretimini düşündüğüm, prototip olarak üretip denediğim, iki modele ait.

Uygulama süresi, bir koloni için 2-2,5 dakika yetiyor, pürmüzü aparatın kendi üzerinde, buharlaştırma haznesine kelepçeyle bağlı, gerektiğinde pürmüz ayırılabiliyor, kovan temizliği için.

Bu ygulamalarda kullanılacak aparatlarla, yapılacak işlem kolay olmalı ve kısa sürede bitirilmeli ki belli bir zaman diliminde bütün koloniler ilaçlanabilsin.

Uygun bir zamanda ,kaliteli bir video çekimiyle uygulamalı olarak yayınlıyacağım.

Görüntüler, benim seri üretimini düşündüğüm, prototip olarak üretip denediğim, iki modele ait.

Mehmet abi hemen benden profesyonel aparata 1 adet spariş.(hemen atladıkfiyat inşallah uygundur ;D)