Oksalik asit Uygulaması

Siteyi bir süredir takip ediyorum. Siteyi oluşturan arkadaşlara ve sitede bilgilerini tecrübelerini bizlerden esirgemeyip, bunun da ötesinde sorunlarla ilgili iş edinip emekelrini ortaya koyan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Boş petek olmakdan kurtulurmuyuz bilmiyorum ama bu hafta sonu yaptığımız oksalik asit mücadelesini bende ek’te vermek istedim.

http://www.youtube.com/watch?v=SDLRj1bOROA

Bazı uygulayıcılar oksalit buharı kovandan dışarı boşa gitmesin diye buhar verilirken girişi bezle kapatıyor…

Doğru uygulama hangisidir?

Görüldüğü gibi dışarı çıkan arı ve de duman pek olmuyor.

Girişin bezle kapatılması, arı çıkışını önlemek için…

Pürmüze saldırıyor sonra. :wink:

oksalik aparatını ne kadar süre ile ne kadar pompalıyoruz ?

Almanya’da oksalit buharı ile varrao mücadelesi yapmak yasakmış…
Bana pek inandırıcı gelmedi ama nette böyle bilgiler var.???

Türk arıcılığına yön veren ve kalkındıran arıcılık bilgi kaynağımızın buyurduğu üzere diyelim… :stuck_out_tongue:

Pompalama sadece ilk birkaç uygulamada gerekli.

Kapak ve buhar borusu yeterli sıcaklığa ulaştığında pompalamaya gerek kalmıyor.

İnternet ortamında yapılan paylaşımlarda kendi doğrularının dışındaki uygulamaları kötü gösterme çabası her zaman var ve var olmaya devam edecek.

Bunu desteklemek için ise Almanya’da oksalik buhar uygulamasının yasak olduğu yönünde söylenti çıkaracaklar ki söyledikleri destek bulsun.

Oksalik asit buhar uygulamasının en yoğun kullanıldığı ülkelerden birisi Almanya.

Ülkemizde ise yeni yeni yaygınlaşmaya başlıyor.

Bu söylentilerin doğruluk payı da var.

Kişisel güvenlik önlemlerini almadan, koruyucu ekipman kullanmadan oksalik asit buhar uygulaması yapmayın demek başka, oksalik asit buharı yapmayın demek başka şeydir.

Resmin bütününü görmeden sadece bir bölümüne bakarak yorum yapmak hiç bir zaman gerçekleri yansıtmaz.

1 Beğeni

abi emekli olur olmaz ilk işim yanına gelip oksalik asit aparatının kullanımını öğrenmek olacak. tabi iznin olursa…

İzin ne demek, bildiğimiz her konuda paylaşım yapmaktan keyif duyarız.

1 Beğeni

Mehmet bey hiç üşenmez merak etmeyin ahmet bey siz emekli olun hayırlısıyla :wink:

biz çalışmamızda kapak ve borunun ısınması için ilk olarak su koyup su buharı ile borunun ısınmasını sağladık. Maskesiz olarak ilk çıkan duman su buharı idi.

Çok çok teşkkür ederim.

Bunu hiç düşünmedim, genelde ilk iki uygulamayı boşa yapın diye tavsiye ediyordum.

Arabayı üretmek değil, kullanmak hüner işi.:slight_smile:

1 Beğeni

Mehmet bey mütevaziliğiniz için teşekkürler. Önemli olan arabayı yapmak. O bir şekilde kullanılır. :slight_smile:

kafam karıştı doğruyu bulmak zor valla neyse kaza yapmayız umarım.

dağlıca köyünde yaptığımız arıcılık kursunda bu hafta sonu uygulamalı eğitim yaptık…

http://www.dailymotion.com/video/xw0u5j_daylica-varoa-yle-mucadele_news#.UM-OJuRg_6c

serkan hocam çalışmlarınızı takdir ediyor sizi izlemeye devam ediyoruz bizim köyede buyrun burdada kurs açalım uygulamayı beenim arılıkta yapalım…

Hüseyin sanırım liste hazırlanıyor,uygulamaya gelince illa kurs olmasına gerek yok sen ne zaman dersen yaparız bir uygulama…

teşekkür ediyor uygulama için sabırsızlanıyorum