Göz kararı 100 gram ölçmüşsünüz, demek ki çok gelmiş.
Siz varraoyu kökten kesmek istemişsiniz, varraonun intikamı gibi olmuş.
Ben üç yıldır yapıyorum sorun yok.
Belki ölen ana vardır ama normal düzeyde olduğu için göze batmıyor, baharda bir kaç ana arı kaybı zaten olur diye düşünüyorum.
Kılavuzunuz ( H.Er ) yanlış yönlendirmiş. eskiden onun formik asitlede sorunu vardı.
Ona selam söyle biraz daha dersine çalışsın.
Bu kadar şaka yeter H.Er iyidir.
Bugün yani 15 aralık günü arıların yanında idim.oksalik asit damlatma uygulaması sonucunu dıştan gözlemlemek istedim.Denizli’de hava sıcaklığı 18 derace civarındaydı.Arıların keyfi yerindeydi.Her kovan sanki bahardaymış gibi girip çıkıyordu.Oksalik uygulamasının mutlaka yararı olmuştur diye düşünüyorum.Formik asit uygulaması yaptığımda çok tedir gin olmuştum.Ana arı kaybı yaşana bileceğini okumuştum.Ama oksalik asit verdiğimde bu tedirginliği yaşamadım.
Sayın Halil Bey 5-6 fıs derken spreyi 5 -6 defa salkımın üzerine sıkmayı kastedmiştim.Acaba yetesizmiydi.kovan başı 3.5 ml. diye okumuştum.yukarıda da her diske 3,5 ml diye yazmışsınız.uygulamam az ise tekrar yapsam zararı olur mu? saygılar.
Merhaba,daha önce de yazmıştım.okzalik asidin buharlaştırılması.H2C2O4 ısıya tutulursa neye dönüşüyor.
Kimya okuyanlar bilir Pek çok bileşik ısıya maruz bırakılırsa Başka maddeye dönüşür.Buhar olarak çıkan elementlerine ayrışıyorsa okzalik asit midir?
[b]Bir cok sebzede bulunan en kücük dikarboksilik asit ailesi üyesi organik asit. Kapali formülü H2C2O4.
Suda oldukca kolay cözünür. Polar organik cözücülerindeki(dietil eter, metanol gibi) cözünürlügü de hayli yüksektir.
Bazı arkadaşlar hala okzalik asit kullanabiliyorlar okuduklarımdan anladığım kadarıyla.
Kayseride havalar soğuk çoğunlukla gündüzleri bile 0 ın altında oluyor. Bu şartlarda buharlaştırma yöntemini uygulayarak okzalik asit uygulayabilirmiyim? Zararı olurmu?
Hüseyin güzel bir konu arkadaşım, bende aralıkta ilaçlama ile salkım bozdurmanın faturasının nisanda supersadure olduğu
kanaati vardı, arkadaşlar denedi sonucunu beraber göreceğiz.
Abiler koloni kontrolümde azda olsa yavru var oksalikti henüz kullanmadım kafamda bir fikir var anayı hapsetsem bir sorun olurmu? 2 gündür havada bozuk ne yapabilirim teşekkürler