alibey varda bizmi kullanmıyoruz forum üyelerinin icerisinde kactanesinde inkan varda kullanmıyor
bir coğunun imkanı yok adam arıcılık yapıyor arısı oğul vericek diye korkuyor neden kovan alıcak parası yok
şerbet alıcak parası yok varda bizmi kullanmıyoruz ülke şartları belirler sıtandardı coluk cocuk aclıktan yastık kemiriyor
benimkide biraz abartılı oldu galiba ama neyse
Ağla ağla…
hahaha ülkemin gercekleri bunlar
Bekir abi tabiki zor işler bunlar…
İyi bir pilli matkap almak 500 tl…
Kullansanda kullanmasanda 3 sene sonra pillerin ömrü bitiyor :-X
Elimde dewalt şarjlı matkap var en hasından, hala yeni ama pillerin ömrü doldu, yeni pil almaktansa matkap seti almak daha karlı…
Eee… En basiti, kolaymı 4 senede bir şarjlı matkap almak…
Zaten bizde özenmiyoz ki, videoda gözüktüğü gibimi herşey ![]()
Propolisle öyle bir yapışıyorki katlar, levye ile ayıramazsın ![]()
Velhasıl, bu içatda parası çok olana oyuncak diyelim ![]()
Sosyete lafıda benden çıkmıştı galiba :![]()
Haricen pil alıp sen değiştirebilirsin Ali.
Pilli cihaz kullanmaktansa şarjlı cihaz kullanmak bana göre daha mantıklı. Bir de şraj edilebilen piller var Ali Bey.
Bende şarjlı demek istemiştim…
Emre bey iletileri doğru okuyarak cevap veriniz lütfen, laf olsun diye cevap yazılmaz…
3 yılda ömrünü bitiren pil demişim…
Ali Bey benim de yaklaşık 5-6 yıl önce almış olduğum bir şarjlı matkabım vardı. Ni-Cd bataryalı olduğu için kullanmasam dahi şarj kaybediyordu. Zaten 2 yıl sonra da büyük oranda verim kaybı oldu. İnternette bir araştırma yaptım ve matkabın bataryalarını Li-On bataryaya dönüştürdüm. İnternetten de sanırım pilburada.com’dan li-On şarj cihazı aldım. Şimdi hiç sıkıntım yok. Ni-Cd gibi hafıza sorunu olmadığı için istediğim zaman şarj ediyorum, ayrıca yine Ni-Cd gibi şarjın kendiliğinden zamanla boşalması gibi bir sorun da yok. Hiç sıkıntı yaşamadan kullanıyorum. Ayrıca Li-On piller hafif olduğundan matkap da hatırı sayılır ölçüde hafifledi.
Yanlış anlamış olabilirim de üslubunuz hoş değil.
Sayın fantoma17, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim…
Uğraşınca olur muhakkak ama maliyetine matkap pilleri ile alınır…
Yinede bir fiyat araştırması yapayım, sağol…
xxxxxxxxxxx
Emre bey, olaylara kelimeler üzerinden yaklaşıyorsunuz…
Bilmem… Fazla detayede inmeyede gerek var mı?
Biz bilgi paylaşımından yanayız, fikrimizi ortaya koyarız (doğru-yanlış), daha iyi bilen o fikri geliştirmemize yardımcı olur. Sizin iletileriniz direk fikre saldırı gibi geldi bana, bende ona göre yazdım…
Profil bilgilerinizde eksik olan yaşınız, mesleğiniz nedir?
Tamamlarsanız bizde ona göre davranmasını elbet biliriz…
Buradaki forum ailesinin eğitim düzeyi ayni değil, yöresel kullanılan kelimeler var, şiveler var, işin uzmanı var, bilmeden konuşanımız işin doğrusunu öğrenmek isteyenimiz var, var, tüm bu etkenler varken iletiyi tam okumadanda eleştirel yanıt yazınca işler tam karışıyor…
Bilgi dolu, daha bir katkı sağlayacak paylaşımlar dileğiyle…
(şu yazdığım iletide bile istense en az 100 tane hata bulunur, her okuyan anlatımımı farklı anlar)
Ali kardeş ben o mesajı eleştirmek için yazmamıştım. Siz eleştirildiğinizi düşündüğünüzden mi o şekilde bir mesaj yazdınız.
Gençler; daha hoşgörülü olalım.
Dinleyen kulak, anlatan dilden daha üstündür.
Ali Bey siz fiyat araştırmanızı yine yapın. Ben size bana maliyetini söyleyeyim. Sanırım şarj cihazını 20 TL.ye almıştım (Şu an 46,69 Yuh yahu amma pahalanmış) 18650 Li-On pilleri de 9 TL.den almıştım (4x9=36). Li-On pilleri daha ucuza da mal edebilirsiniz. Ölü laptop bataryalarını kullanabilirsiniz. Aslında batarya içerisindeki piller ölmüyor, chip var bataryada. Şarj sayarak zamanla bizi yeni batarya almaya zorluyor. ![]()
Murat bey, bayağı uygun sayılır…
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler…
Li-on pilleri temin etmenin yolunu bulacaz artık ![]()
Ali Bey bu arada 18650 piller boyut olarak biraz uzun, batarya kutusuna sığdırmada sorun yaşarsanız CR123 serisi piller ebat olarak daha küçük. Voltajları aynı (3.7V), akım değerleri farklı olabiliyor. Yüksek amper içeren pil alırsanız kullanım süresi daha uzun olur. Belki biliyorsunuzdur ama ben yine de hatırlatayım, seri bağlayacaksınız ve matkabınızın voltajına uygun sayıda olacak (Benim matkabım 14,4V Ni-Cd idi, 14,8V Li-Ion oldu). Aynı zamanda tüm pillerin amperleri aynı olacak.
Murat bey boy olarak Li-on 18650 piller AA kalem pil ebatında sanırım, ama voltu 1.5 yerine 3.7 volt…
Benim matkap 12 volt olduğundan 4 tane koysam 14.8 volt eder…
18 volt a kadar yolu var zaten, zararı olmaz…
4 tane pil uzun olsada yatık koyarsam sığar :-\
Bağlantı için lehim işini nasıl yapıyorsunuz?
Geçenlerde başka marka matkabın pillerini aktarmayı denedim, lehim tutmadı :-X
Punta kaynak en iyisi.
Ali Bey 18650 piller AA (Normal kalem pil) pillerden daha uzundur. Benim matkap Performance Power 4 tane seri bağladım, 2 dik 2 yatay koydum batarya yuvasına.
Montaj işine gelince, önce tasarlayın ve ona göre kablolarınızı ayarlayın. Kabloların her iki ucuna da lehim sürün, daha sonra pillerin kutuplarını hafifçe zımparalayarak çizilmelerini sağlayın. Çizilen kutuplara da lehim sürün, daha sonra da birleştirin. Burada önce lehim sürmemizin amacı pili fazla uzun süre yüksek ısıya maruz bırakmamak. Aslında en iyisi bağlantı elemanlarıyla puntolamak ama imkanlar el vermiyor işte. Neyse herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Murat bey, yardımınız için teşekkürler…
Mehmet abi, kaynak işinin acemisiyim, hele dur…
Geçen gün kovanlara sehpa yapayım dedim, akşam olunca gözler batmaya başladı sabahı zor ettim ![]()
Tahtanın gözünü seviyim :-\
Punta zararsızdır. ![]()