Ahmet çok haklısın,arıları gece dahi taşırken mıntıka temizliği yaptım yinede aklımda kaldı geride bir şey bıraktıkmı.
.
Tanesi 20 tl 2 tane kazan aldım.
Kek yaptırdığım zaman onlara doldurtuyorum.
Taze taze veriyorum.
Poşet çöplüğü olmuyor.
http://osmangazi.imagesturk.net/2014/10/27/GM2187295.jpg
Arılığımda çöp olmasın da gülerlerse bana da gülsünler…
![]()
1 kova su, koskoca arılığı nasıl çamur eder yahu…
Yanan körüğü boşalttığımız üstü açık teneke iş bitimi ortalık toplanarak tenekeye atılır körük üzerine boşaltılarak yanması sağlanır.
naylonlar,poşetler,torbalar,kimyasallar,asitler,kalıntılar ve daha bir çokları ,temiz bir çevre,sağlıklı gıdalar,sağlıklı insanlar için daha dikkatli,daha duyarlı,daha bilinçli davranmıyanları…uyaralım bu güzel doğa hepimizin sahip çıkalım.minimum kimyasallar maksimum sağlıklı nesiller.
serkan hocam onlarin kalin olanindan almışın galiba geçen bende sordum o fiyatlarda ama ust ortu için gayet guzel olur ve kalinda. seneye bende onlardan kullanacagim.
Kalın olanların poşetle besleme yapıldığında kapanmama sorunu var.
Burada 140 cm. eni olan naylonlardan buldum züccaciyecide.
Metresi 5 TL. 120 cm. boy kestirdim. 4 adet 70*60 çıkıyor.
120 en bulunsa o da iş görür.
Çevresine lastik dönmeyi düşünüyorum ayrıca.
Aynen öyle kalınını almıştım. Önceleri fiyatından dolayı biraz canım sıkılmıştı ama şimdi iyiki bunu almışım diyorum. Kapak sıfırı sıfırına tam oturuyor. hatta kapak bile esniyor kapatırken
Ben bu yazı sera naylonu ile geçirdim…
Kovanlarımın altı komple elek telli polen tuzaklı…
Kapağı kaldırınca arıyı rahatsız etmeden kovan durumunun gözlenmesi güzel…
Yalnız tek sıkıntı rüzgarlı havada naylonu örtüp kapağı kapatması sorun yaratabiliyor…
Çözüm olarak naylonu soldan yada sağdan raptiye ile sabitliyorum ve kapağı örtmesi kolay oluyor…
ali bey elek telinden memnunsunuz anlasilan peki alttan kapatma yapiyor musunuz hiç?
Kamil bey şu anda çekmeceler takılı…
Eski bir konuyu canlandırmış olacağım ama soramadan edemeyeceğim. Meşhur firmanın ergonomik kapaklarından ve polen tuzaklı plastik tabanlarından kullanıyorum. Örtü bezi olarak sera naylonu kullansam ille de strafor kullanmam gerekir mi kapak ile? Firma bu kapakları zaten izolasyonlu iç yapısı olduğunu beyan ederek satıyor.
Straforla naylonun herhangi bir bağlantısı yok.
Strafor yalıtım için tenekenin aşırı sıcağını kesmesi için.
Naylonun çuvaldan daha iyi olduğunu söylüyorlar.
Pek iyi ifade edememişim sanırım, şöyle sorayım. Kullanmakta olduğum kapağın izolasyonu straforlu kapak kullanan arkadaşların izolasyonuna eşdeğer midir? Bu kapak ile sera naylonu kullanmam rutubete sebep olur mu?
burada önemli olan kapak kapanınca naylon ile strafor arasında boşluk kalmaması. boşluk oluşmuyorsa sorun olmaz
Sera naylonu rutubet yaptirmaz. Rutubet soguk yuzeylere yapisir. Sicak havalarda da havanin nem tutma kapasitesi artar. Kovan ic nemi de alt havalandirma ile atiilir.
Naylon nemi emmedigi icin nemi hapsetmez. Bez nemi ceker, islanir, kuflenir.
Kapak izolasyonlu ise straforla biraz farki olsa bile ısı konforu saglar ve oldukca faydasini gorursun. Strafor 1 cm olsa da 2,5 cm olsa da onemli degil.
Kovan tabanina havalandirma deligi acarsaniz guzel olur. Naylon kullanin, kiyidan koseden cereyani onler.
Isı yukari hareketli oldugu icin izolasyon çatıdan kacmasını engeller.
Teşekkür ederim Adem Hocam.
2mm’lik sera naylonu mu kullanılıyor? Ankara’da nereden temin ettiniz?
Sera örtüsü için 2 mm kalın olmuş.
İç örtü için örnek 0.5 mm kalınlığında naylon yeterlidir.
Eğer uzun ömürlü ve sağlam olmasını isterseniz mutfak masaları için kullanılan saydam kalın örtüler var.
Naylon arilarin parcalayamayacagi kadar dayanikli olsun yeter.
Elimde naylon olmayinca çuval ustune buyuk boy çöp torbasi kullandigim bile oluyor. Cok detay isteyen bir sey degil.