Arıların çevreden toplayıp ördükleri,bizim kara kovan dediğimiz petek gözleri daha iri .Yarım cm. var.
Ana petek veripte ördürülen sanayi çıkışlı petek gözleri daha küçük kalıyor.
Bunun sebebi ne olabilir?
Tam tersi, doğal petek gözleri daha küçük olur. Hatta pek çok hastalığın nedeni olarak yapay gözlerin normalden büyük olması gösterilir. Sizinkiler erkek arı gözüdür herhalde.
Sn.E.B.
Arılar çevreden malmumu toplayıp örmezler.
Arılar bal yiyerek malmumu salgılarlar ve salgıladıkları balmumundan petek örerler.
Ham (temel) petekte işçi gözü izleri olur ve bu gözler küçüktür.
Ham petek konulmadan yaptırılan peteklerin göz büyüklükleri zamana ve kovan içindeki ihtiyaca bağlı olarak değişlir.
Karakovan balı almak için kovan içine koyulan kasnaklara genelde erkek arı gözü örerler, bu gözlerde büyüktür.
Gözlerin büyük olmasının sebebi, inşa sırasında malzeme tasarrufu.
Karakovan balı almak için kovan içine koyulan kasnaklara genelde erkek arı gözü örerler, bu gözlerde büyüktür.
Gözlerin büyük olmasının sebebi, inşa sırasında malzeme tasarrufu.
[/quote]
Sayın Kenan Bey
Erkek gözleri bazende tam altıgen değilde, biraz hafifce alta doğru uzun oluyor. Bu durum normal mı? Bakınca hemen göze çarpıyor. Birazda irice. Ben temel petek vermiyorum, arılar kendileri örüyor.
http://www.resistantbees.com/index.php?r=27 adresinden alıntıdır.
İlginçtir ki, bildiğimin tersi.
Başlık: Küçük petek gözlerinin avantajları
Çevirim bire bir olmasa da anlamı doğru. Çevirisi:
Yüz yıl önce keşfedilen yolun, küçük hücrelerin getirdiği yararları özetlemek istedim.
-
Kuluçka dönemi bir gün kısalır,
-
Arılar daha uzun yaşar,
-
Arılar daha küçük çiçeklere uçabilir,
-
Varroa kuluçkaya yatmak için en çok erkek arıya yönelir,
-
Toplanan nektar ve propolis daha doğaldır,
-
VHS hijyenik davranış muhtemelen daha erken görülür,
-
Arılar doğayla daha uyumludur.
Bu maddelerin altının epey doldurulması gerekiyor. Neye göre doğru, neye göre kıyaslama var sonraki sayfalarda yazıyor. çözmem biraz zaman alacak.