herkese iyi geceler
cok yeni arı sahibi olmama ragmen bugun bi doktor arkadasım arılarına bakmamızı rica etti arılarını ziyarete gittik .tabiki işin aslı cok kotu bir dolandırılmadan geçiyor hastası olan bir kişi kafasına giriyor ve doktor arkadasımında kendi meyve bahcesi oldugu için arı almak aklına yatıyor ama 300 tl ye kovan,arısı balıyla birlikte 20 arı alıyor ama bal falan sonradan kalmıyor bunun üstüne bugun arıların yanına gittigimizde aldıgı arılardan cıkan 20-25 günlük ogul kovanları kontrol ederken 4-5 cıta olan arılar dogru düzgün sadece bir kac ham petegin bı kısmını kabartmış ve o kabaran kısımlarda da günlük yumurtalar vardı ama benim 20 gün önce aldıgım ogullarla kıyaslamak mümkün degildi çünkü benim ogullarda 5.ci cıtayı kabartan arılar 2ci ve 3 cıtada acık kapalı yavru 1ve 4.cu cıtada ballı kemerli petekler bazılarında is fazlasıyla bal vardı.dedim boyle boyle doktorum senin burda bal akımı yok ve su sorunun var biran önce benim arıların o tarafa bu arıları taşımamız lazım yoksa bu arıları ziyan edeceksin tabi bu benim düşüncem bu arada baktıgımız kovanda arılar kovanın tabanında ve duvarlarında boşboş duruyorlar ve kovan onunde ve içinde olü arılar vardı.bunun anlamını bende bilemiyorum ama
sizce 20-25 günlük bir ogulun petek kabartmaması ve kabartmadıgı için peteklerde bal olmaması bal akımın zayıf oldugunu gösterirmi birde yakın civarda su kaynagının olmayışı yani en az 3 km ileride göl var ama uzak olması etkenmidir ?yaklasık 30 civarı kovan boş boş orda duruyor hemen yer buldum taşıyacagız.
günlük yumurta var ana var ama etrafında cicek falan yada hayıt çaltı göremedim yani civar biraz da kurak geldi
birde sizlere danısmak istedim.