Her aracın hem iyi, hem kötü yönleri olabilir.
Şerbet doldurma biraz uğraştırıcı.
Şerbet arılardan uzağa konduğundan zayıf arılarda ulaşım zorluğu çıkar.
Her aracın hem iyi, hem kötü yönleri olabilir.
Şerbet doldurma biraz uğraştırıcı.
Şerbet arılardan uzağa konduğundan zayıf arılarda ulaşım zorluğu çıkar.
Aman hocam bu kadar olsa iyi,Ölen arıları orada kim temizleyecek,yukarıdan dökülen yada arıların kanat çırpmalarıyla oluşan toz tanecikleri oraya kaçar çamur oluşur mikrop ürer,ekşiyen şerbet orada kalır,altta olduğu için yağma olayı tavan yapar.
İşimiz şerbetliğe kalsın yeter ki orası kolay Hocam,şerbetlik yeter ki işimizi bozmasın.
Tüm kovanlarım plastik tabanlı.
Bu sene kapasite arttırma kapsamında yine plastik taban almayı düşünüyorum.
Kullandığım taban piyasaya ilk süren firmanın ilk ürünü.
Parçaları giriş kapağı, polen tuzağı, kartuş ve tepsi.
Giriş kapağında deliklerin iki tarafta olması sebebiyle arının sağa veya sola yanaşık çalışmasında sorun olmuyor.
Ayrıca arıyı ortalamaya da gerek kalmıyor.
Polene çalışıldığı zaman deliklerden bir tanesinin açılması yeterli oluyor.
Polen tuzağı sökme takması esnasında aşırı arı ölümü ile karşılaşmadım.
Tepsi en büyük sorun.
Sık sık temizlenmez ise tepeleme pislik ile karşılaşılıyor.
Bir şekilde giren arıların ölümüne sebep oluyor.
Yağmur durumunda polen zayi oluyor.
Tepsi boyu 1 cm. kadar kısa olsa daha iyi olur.
İleriye itildiğinde taşma yapmayacağından arı ve yağmur girişi nispeten engellenir.
Tepsilere yağmur nereden giriyor anlayamadım?
Bendekilerde böyle bir sorun yok.
Sayın Mustafa Kemal Alkoç bey; kullandığınız tabanları bende kullanıyorum. İç tepsi kullanırsanız polen yaşlığı problem olmuyor.
http://www.apimaye.com.tr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=617&virtuemart_category_id=75&lang=tr
2012 Yılı Marmaris de çam balı kongresinde Erçika plastiğin reyonunda Ahmet Ceylanla sohbet ederken dayanamadım Plastik tabanı elime alıp Hüseyin ceylana dönüp Sizin arılığınızda bundan var mı? diye soru yönelttim. Beş saniye kadar duraksadı (Ahmet Erçikadan çekinmiş olabilir) yok dedi.
Küçük bir anekdot Birde alıntı yaptığım arkadaşa verilecek cevapları merak ediyorum.
Taban araştırması yapanlar illaki fiyat almışsınızdır
Marka gözetmeksizin firmalar arasında aldığınız en uygun fiyat nedir ?
Paket içeriği polenlikli taban uçuş tahtası genel ve polen çekmecesi olmak üzere iki çekmeceli olanlardan
Abi geçen sene fuardan 22 liraya almıştım, bursa firmasının ürünü.
Eskiden gezginci arıcıların bir bölümü şerbetlik kullanmadan arıları kovan içinde beslerlerdi.
Kovan tabanını ahşap yapıp üzerine duralit çakılırdı.
Şerbet verilirken kovan ön tarafı az yukarıya kaldırılır içine şerbet dökülürdü.
Ayakları şerbetlik olarak düşünülmüş plastik tabanlar yapılırken bu düşünce göz önünde tutulmuş olabilir.
Taban almaya kalkma sakın Zafer,yaptığın kovanlara devam ![]()
Ben zaten plastiğe karşıyım da laf anlamayan müşteriler için biraz taban lazım 150 adet kadar
Kendi arılığımda kullanmayı şu sıralar düşünmüyorum
Sen fiyat aldınmı bakalım onu söyle Mustafa abi ![]()
1 sene geçmiş üzerinden güncel fiyat olması gerek 23 tl ye kadar veren varda ben düzünü arıyorum 20 tl yeter
Yokmu veren 150 adet ![]()
Plastik taban imal edeyim diyorum bunları beğenmiyorum artık ![]()
ben yazayım zafer abi apimaye 30-45tl
bursa firması 25 tl
izmir firması 25-27 tl
inşallah reklam olmaz…?
Yok mu veren şu garibe 150 adet plastik taban?
Var var Murat abi özelden mesaj attım.
Polen toplama için bir kaç farklı yöntem denemiştim.
https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=9378.msg157913#msg157913
Tepsi tam olarak kapatıldığında fotoğrafta parmakların temas ettiği bölge aralık kalabiliyor.
O bölgeden yağmur girişine rastladım.
Tepsi boyu yaklaşık bir cm. içeride kalacak şekilde ayarlansa daha kullanışlı olabilir.
Bendeki tepsiler birebir kapanıyor aralık falan yok. ![]()
Mehmet abi tepsilerin yerini değiştirsen.
Bir tabana uymayan diğerine bazen uyabiliyor.
Benim tepsilerin ön hattı dışa doğru göbek yaptı. Oturmama sebebi o yüzden.
tepsinin arka kısmı tamamen açık kalmadığı takdirde tepsiniz temiz ve delikleri tıkalı değilse yağmur suyu polene ulaşamaz.yaklaşık 3 cm içeride bariyer var ve arka kısımda ızgaralar mevcut.
Aşırı yağışlarda sıkıntı oldu, ön kısmın bombe oluşturması sebebiyle açıklık kalıyor.