Plastik Taban

Üstadlar İki tane kovanım plastik Taban Altında delikler kışın soğuk girer mi buralardan açık kısımları ne ile kapatım kimisi diyor ki arıya soğuktan bir şey olmaz ne yapmam lazım kışın burasıda çok soğuk oluyor O küçük delikler açık mı kalsın

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Girsin girsin boşver zararı olmaz okadar delikten hatta faydası olur.

Sıkıntı olmaz yani Donmasın Arılarım Yeniyim daha anlamıyorum Okadar

Arılar kışın stokları olduğunda üst kapakları açık olduğunda bile karın altında yaşayabiliyorlar mış üstadlar öyle söylüyor.
Sen stok durumuna bak ve birde varroayla iyi mücadele et soğuktan arıya zarar gelmez inşallah.

Tamm Abi Sağol Yedirip içiriyorum Sıkıntı yok Abi

Allah kabul etsin. :smiley:

Sağol Abi Allah razı Olsun

Arınızı güzel sıkıştırın bölme tahtası takın ...yerden biraz yüksek olsun ... HİÇ BİR SIKINTI OLMAZ ..rahat olun..

sıkıntı olsa satışları olmaz ve kullanılmaz....

Arıyı soğuk öldürmez.

VAROA - AÇLIK - NEM(RUTUBET)

Öldürür.

Sağol Abi

Anladım Abi Çok Sağol

Tek olumsuz yanı soğuklar başlayınca yavruyu erken kesiyor.Altaki havalandırmanın fazlaca açılmaması tarftarındayım.

Arılığımda 4 adet plastik tabanlı kovanım var.
Bir daha asla plastik tabanlı kovan almam
alt tabanın her zaman ağaç olmasından yanayım

Sizin sıkıntı duyduğunuz mevzu ne. Almayı düşünüyorum da.

Bende 105 adet arılı kovan var en kötü tarafı polen tuzakları onun dışında olumsuz bir durum yok kovan alttan hava alıyor nem yok varroa mücadelesinde sonuçu görmek için çok ideal hatta en önemlisi arının sevk esnasında boğularak yaşamını yitirme olasılığı yok biraz hassas davranmak lazım

http://www.imgim.com/img_3095.jpg

http://www.imgim.com/4710incir8370461.jpg

Polen tuzaklarını resimdeki gibi yıkayıp temizliyorum.
Ahşap polen tuzaklarını bu şekilde yıkamak zor.

Kardeşim karınca v.b böcek giriyormu alttan içeriye.?

Hemşehrim geçen sene ben kullandım. Evet giriyor ama çok problem oluşturma di bende. Arı ölülerini felan temizlerken diye düşünüyorum.

Emrah ÇITAK

Erkan bey, benim kovanların tamamı plastik tabanlı ve bir sıkıntı yaşamadım. Soğuktan arı etkilenmez.

GT-I9192 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

soğuktan arı etkilenmez kavram yanlışır bence,her hayvan gibi arıda soğuktan etkilenir,plastik tabanlardaki açık havandırmalar kapakla eşdeğer hava sürkülasyonu yaparsa o arı soğuktan çoook etkilenir…havalandırma deliği sürkülasyona sebebiyet vermiyor ise açık bırakılır veriyor ise sakıncalıdır,arının propolisi neden taşıdığını hepimizi biliyoruz… :wink: