En iyiyi bulmak adına…
Bir tarafta dondurma + poşetleme uygulaması…
Diğer tarafta kükürt yakma…
Hangisini tercih edersiniz?
En iyiyi bulmak adına…
Bir tarafta dondurma + poşetleme uygulaması…
Diğer tarafta kükürt yakma…
Hangisini tercih edersiniz?
Bundan sonra,
Dondurma+poşet tercihim olacak, Şahsen kimyasallara biraz soğuk bakmaktayım…mecbur olmadıkça…
saygılarımla,
gecen sene boş kovanlarda kükürt dumanıyla sözde korumaya aldığım 50 bal kemerli cıtayı farelere yidirdim ilavelerdeki 50 kabarmış boş cıtayı kurtarıp kullandım keşke kullanmasaydım en büyük darbeyi onlardan aldım içinden yavrülar çıkamadı sanki içlerine yapıştılar.busene derin dondurucuda iki gün beklettikten sonra eski buzdolabına kapattım yani kocakarı öpülünce kapı baskılar hesabı
keşke kullanmasaydım en büyük darbeyi onlardan aldım içinden yavrülar çıkamadı sanki içlerine yapıştılar.
Sayın kemal TUNA:
Bu yavru yapışmasını başka bir yerde aramalısınız.
Arılar yeni yumurta atılacak petek gözlerini iyice temizler, arı sakızıyla sırlar ve parlatır.
Yapışan yavruların nedeni araştırmalısınız.
Arının gözden çıkamama sebebi mum güvesi.
Küçük mum güvesi ama… ![]()
Eşekten düşmüş birisi olarak… :![]()
Şefik abim kükürt her ne kadar kimyasal isede kükürt dumanının sağlık açısından bir zararı yok diye biliyorum
Çünkü Malatyada üretilen kayısıların hemen hemen tamamına yakını bu sistemle korunuyor. Tabiki imkanı olanlar
dondurarakta muhafaza edebilirler. Yalanız işlem esnasında maske kullanmadan dumanı tenefüs etmek sakıncalı
olabilkir. Saygı ve sevgilerimle.
kükürt dumanı kurumuş kayısıları sarartır. Güve ve kurt olmasını engeller. Ama peteklerde bence dondurup poşetleme daha mantıklı. Şu an türkiyenin genelde çoğu yeri - 10 ve - 20 bence petekler doğal olarak soğuyup güveler ve yumurtalar ölmüştür. Sayın hasan inal 35-40 m küp odaya 1,5 kg kükürt yakmanız çok değilmi? 1,5 kg kükürtle 2000 m küp alanda yaksanız bütün canlılar ölür. isterseniz deneyin.
Havalar - 10 -20 sıcaklıkta
Şimdi birisi çıkacak ben buldum deyip,
Kovanları dışarıda kışlatsak olmazmı dese.
*Kükürt yakarak fumigasyon yapmak…
Peteklerin saklandığı odalarda 1 m³ hacim için 50 gr. kükürt köz üzerine atılıp, yakılarak yapılan uygulamanın etkilerinden bahsedelim. Kalıntı bırakacağı ve uygulama esnasında sağlıksız ortama maruz kalmak gibi zaten riskleri var ve dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise; kükürt uygulaması güvelerin kurtçukları, koza içerisindeki pupaları ve yetişkinleri öldürür ama güve yumurtalarına etkisi yoktur.
Kükürt dumanı sonrası, eğer yumurtalar uygun ortamı bulurlarsa çok rahatça üreme döngüsüne başlarlar.
Bu durumun önüne geçmek üzere yumurtaların yüksek sıcaklıktaki (24-27° C) kuluçka süresi olan 5-8 günden sonra 2’nci gerekirse 3’üncü uygulama bile gerektirebilir.
Kükürtün yanması sonucu çıkan ortaya çıkan gaz, kesinlikle teneffüs edilmemelidir.
Kendi adımıza bu uygulamayı da tavsiye edemeyeceğiz. (H.BİLEN)
Neler yazmışız yahu…
Sıkıntı şu…
Eğer önerilen işlem kolaysa arıcıya kabul ettiremezsin.
En yakınlarımdan biliyorum da.
*Derin dondurucuya koy - poşetle güve olmayacak ha… Hayattan inanmam olur mutlaka olur…
**Olmadı işte…
*Hayret.
'‘Eğer önerilen işlem kolaysa arıcıya kabul ettiremezsin.’'Hb
Aynı arıcı, bir de ‘‘her uygulamamız doğal olsun, kullandığımız madde ve malzeme organik, hatta bitkisel olsun’’ demez mi? Bendeki tüm organik sistem felç olurdu…
Alışıyorum. ![]()
Küçük mum güvesi ama…
Eşekten düşmüş birisi olarak acaba onlarda kurtlanmasın diye korkarak daha petek istemeden ikişer ikişer verdiğimdenmi oldu diye düşünüyorum
Tam da istedikleri kuluçka sıcaklığına siz kendi ellerinizle koymuşsunuz…
Üstelik arının basmadığı çerçevelere o kadar güzel yumurtlar ki küçük kelebek…
en pahalı alınan tecrübeymiş sizleri tanımadan once epey satın aldık burdaki arıcı arkadaşların tavsiyesiydi bir tanesi hariç o bana benim ustam herkezi dinle kimisi olsun kimisi ölsün diye söyler kendi aklına yatanı yap dedi allahtan ki varsınız onlar benden ben onlardan kurtuldum.
Rahmi32 kardeşim Yakılan kükürt 3 kg dahi nolsa odadaki duman yeterli seviyeye ulaştıktan sonra oksijen tükenir ve yanma kendiliğinden
durur (Alev söner)
Birde arkadaşlar ben bu işlemin en iyi olduğunu ileri sürmedim tabiki burdaki amacımız tartışıp en doğru yolu bulmaktır.
Saygı ve sevgilerimle.
kükürt vuran arkadaşlar …
çerçeveleri odaya almaya gerek yok…
Alta kovan üstüne ballıklar 5-6 olabilir
alt delikten körük dumanı (kükürtlü)
üsten çıkanca duman kapan kapatın
sezon da 2 defa duman sıfır zaiat…
Kükürt,bahcedeki yılanla baş etmek için bana önerilen kimyasal,yılanın gectiği yerlere dökün yılanın üzerine sürülünce yalamak zorunda kalır ve ölür dendi.
Uzak duralım,balımızıda kükürtten uzak tutalım derim ben.
;D ;D ;D
Selam arkadaşlar ben bu sene kasım ayında çam balını alınca petekleri arılara temizletirip polenli polensiz olarak ikiye ayıdım,boş kovanlara yerleştirdim.Şu ana kadar bir sorun olmadı.Havalarda -5,6 dereceye kadar soğudu bahara ne olur göreceğiz bakalım.