Arıcı arkadaşlar, arıcılığı öğrenmeye çalışıyorum. İki adet tek katlı kovanla 2018 mart ayında başladım. Size sorularım olacaktır. Bilgilerinizle daha iyi duruma geleceğimi düşünüyorum.Böyle bir forumu kuranlara teşekkür ederim. Prof.Dr. Muhsin Doğaroğlu’nun kitabını edindim. Genel bilgileri edindim. Ancak eksikliklerim oldukça fazla.Hepinize verimli bir bal sezonu dilerim.
Foruma hoşgeldiniz.
Arılığıniz hayırlı olsun.
Bereketli sezonlar dilerim.
Hayirli olsun. Panik yok işler yetişir
Hayırlı olsun . Telaş yok göç gide gide düzelir derler.
aramıza hoş geldiniz rasim bey…
Hayırlı olsun Rasim bey, hoş geldiniz… Bol bereketli kovanlarınız olsun inşallah…
VIA_A1_1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arılığınız hayırlı olsun.
Arılığınız hayırlı olsun.
Merhaba hayırlı olsun şu an 2. veya 3. katta olmalısınız genel durum nedir ?
bende 2 kovanla başlamıştım 3 yılda son ilaveler ile 15 kovana çıktım :)))
Arılığınız hayırlı olsun Rasim bey,
Aramıza hoş geldiniz.
Hayırlı olsun, aramıza hoşgeldiniz.
Herkese teşekkür eder, aynı dilekleri sizler için dilerim.
2 kovanım Mart, Nisan ve Mayıs ayında hızlı çoğalma gösterdi, Haziran ayında değişken hava koşulları mı yoksa başka sebeplerden mi bi
lemiyorum, yumurtlama faaliyeti azaldı daha çok bal stoklama faaliyeti var. Her iki kovana 2. kat verildi ve şu anda 18 çerçeveli olarak devam ediyor. İzlemeye devam edeceğim
Hoşgeldiniz arılığınız hayırlı olsun.
İki katlı kovanımın ikinci katına, alt kattan 1 adet çıkmak üzere kapalı yavrulu çerçeve 1 adet ballı çerçeve taşıdım. Alt kata 2 ve 9 sıraya ham petek koydum.15 gündür ham petekler kabartılmadı. Üstelik üst katta çerçeveye yumurta atılıp üstünün kapatıldığını gördüm.Nedenini tam anlayamadım bu durumda ne yapılabilir? Yardımcı olur musunuz?