sakarya arı zehri üretim ve tanıtım etkinliği

merhaba arkadaşlar,

29 ekim salı günü saat:14:00’ da sakaryada arıcılarla bir araya gelip, uygulamalı olarak arı zehri üretimini göstermek istiyoruz.
katılım sayısı beklediğimiz gibi yeterli olursa, üniversiteden bir hocamız arı zehrinin yapısı ve içeri ili ilgili bilgilendirme için aramızda olacak.
sakarya’ da olan yada yakın illerden gelecek arkadaşları aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
katılacaklar mesajla iletişime geçerse sevinirim (whatsap grubundan konum paylaşılacaktır. sakarya/erenler)
aynı zamanda kendi yapmış olduğum arı zehri aparatlarını da yakından inceleyebilir siniz.

https://s17.directupload.net/images/191024/temp/nr2k7d76.jpg

https://s17.directupload.net/images/191024/temp/jhgyg4qy.jpg

Arı zehri, arıcılık ile geçinenler için oldukça cazip bir alan ancak pazarlaması hususu halen bir bilinmeyen…

Arı zehiri üretimi biraz sıkıntılı ve özel beceri gerektiren işleri olan üretim.

Arı ürünlerini çeşitlendirmek açısından iyi çalışma olur.

Üretim yerleşim alanlarına yakın olmamalı.

Zehiri ürettiniz, sattınız, yerine götürürken olur ya polis yakaladı, birde narkotik şubeye götürürler derdinizi anlatmakta zorluk çekersiniz.

Pazarlaması zor olduğundan sözleşmeli üretim daha uygundur.

Üzerinizde zehiri taşırken bu belgeler olursa işiniz kolay olur.

Uyarılarınız için teşekkürler Murat hocam.
analiz için numunelerimizi üniversiteye bıraktık, dediğiniz gibi zehri yanımızda taşırken analiz-raporun da yanımızda olması faydalı olur.
üretimi biraz dikkat isteyen bir konu; dumansız çalışmak gerektiği için maske, eldiven ve çizmeyi ihmal etmemek gerekli. ürünü kazırken temiz rüzgarsız bir ortam, maske, eldiven. kazıma sonrası soğuk zincir gibi…
raf ömrü soğuk zincirde çok uzun olduğundan aslında pazarı da çok dert etmemek gerekir. sonuçta bu bir küçük altın :wink:

Bir uyarı daha: arı zehiri alma aparatları 2 türlü birisi uçma tahtasına konulan, diğeri kovan içi aparatlar.

Uçma tahtasına takılanlar açık ortamda olduğundan rüzgarla gelen toz ve zararlı olan uçup gelen maddelerden dolayı temiz olmaz.

Kovan içinde zehir toplayan aparatlarda daha temiz üretim olduğundan kullanışlı oluyor.