Sanal Arıcılık Dünyası ve Ortam Kızıştırma Çabaları

Forumda yazılanlara karşı görüş beyan eden bazı üyelerin adreslerine, kendilerini tahkir edici maillerin gönderildiği konusunda şikayetler alıyoruz.

Bir arkadaşımız bu sebeple forumdan üyeliğinin silinmesini talep etti, yerine getirdik.

aricilik.gen.tr forumunun gönderilen bu maillerle hiç bir ilgisi yoktur.

Çamur atmakla, hakaretle, küfür etmekle, kişileri rencide edecek yazılar yazıp mesajlar atmakla işimiz olmaz.

Biz bu tür yöntemleri benimseyenlerle aynı yolda yürümeyiz.

2003 yılından beri sanal ortamda yaptığımız yayınlardaki üslubumuz bunun kefilidir.

Provakasyon yapma, ortam kızıştırma, foruma yeni düşmanlar yaratma, forum üyelerini edep sınırlarını aşan üslup kullanmaya zorlama peşinde olanlara dikkat.

aslında o myilleri atanın kim veya kimler oldugunu söyleseydi o arkadaş bizlerde o şahısla veya sahıslarla muatap olmaz ve onları gayle almazdık bilsez iyi olurdu

iyide madur arkadaş üyelikten çıkmış diğeri kalmışmı acaba ya başka birine daha sataşırsa

Murat abinin yazdığı konuda endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum.

İnternet ortamında bulunmanın, üstelik bunu ticari anlamda da yapmanın zorlukları mevcut.

Ayrıca altyapınızı sağlam kuramazsanız savrulur durursunuz. Savruldukça sağa sola çarparsınız. Çarptıkça yakınlarınızı da kırarsınız. Artık nerede tutunabilirseniz. Bunun örneklerini bir çok kez görüyoruz.

Bir de bu konu başlığının öngördüğü gibi istemediğiniz yorumlara kontrolsüz maruz kaldığınızda o yorumları atan/atanların peşine kendi kendinize düşmeye kalkarsanız sıkıntılar yaşarsınız.

Çünkü öyle bir hale gelirsiniz ki artık herkesten hatta kendinizden bile şüphe duymaya başlarsınız. Çevrenizde veya uzağınızda bulunan insanlardan şüphe duydukça düşman/düşmancıklar yaratmaya başlarsınız. Ancak hiçbir zaman şüphelendiğiniz kişi sizin kafanızda yarattığınız düşman değildir.

Size gelen önerilere/uyarılara bile ne demek istiyor acaba diye kontrollü davranmaya başlar ve en sonunda dayanamayıp çekiyorum ve gidiyorum dersiniz.

Zaten istedikleri belki de budur.

Bu anlamda Büyükşef’in genel tablosunu çizdiği durumun bu forumla alakasının olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Bizlerde zaman zaman birşeyler karalıyoruz bloglarımızda.

Bir örnekle anlatmak gerekirse daha iyi anlaşılır sanırım.

Bir vesile ile oturduk “Eskişehir’de bir arıcılık modeli” başlıklı uzun bir yazı kaleme aldık. Uludağ arıcılık dergisine gönderdik ve bölümler halinde yayınlamaya başlamışlar. Bunu da kalktık bilgilendirme amaçlı blogta yazdık.

Tebrik yorumları yanında yayın yapıldıktan sonra edinilen bir Google hesabı ile ve kullanıcı adı “X” olan birisi tarafından yorumlar atıldı 2 kez.

Yorumlarda “reklamları izlediniz.” yazıyordu.

Yorumu yayınlama/yayınlamama yetkisi olsa da neden yayınlamayayım ki.

Sonuçta bir görüştür o… Reklam olarak algılanmışsa doğrudur. Yayınladık yorumu, bir kez daha atıldı. Tekrar yayınladık.

Ne oldu kesildi işte. (Yine gelir kısa sürede artık.)

Demek istediğim şudur ki bunu yazan kim acaba diye kendimi kursaydım, yapılan işin güzelliğini gölgelemez miydik?

Bu vesile ile siz de yazın dergiye ve yayınladığında yayınlayın blogunuzda ve alkışlayalım…