Çok teşekkür ederim hemşerim.
İnşallah Abdurrahman kardeşim. Çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz için hayırlı ve bereketli bir sezon olur.
Çok teşekkür ederim hemşerim.
İnşallah Abdurrahman kardeşim. Çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz için hayırlı ve bereketli bir sezon olur.
Hayırlı olsun en kısa zamanda ayrıntılı foto bekliyoruz.
Teşekkür ederim Cavit bey. Bal akımı başlar ve arılar da biraz sakinleşirlerse ayrıntılı fotoğraf çekebileceğimizi umuyorum. ??? ![]()
hayırlı olsun bereketli hasatlar bekir abi
bekir bey arılığınız hayırlı ve bereketli olsun
İkinize de çok teşekkür ediyorum. Cümlemiz için hayırlı ve bereketli olur inşallah…
Bekir abi bereketli olsun
Bereketli olsun.
Çok teşekkür ediyorum. Hepimiz için hayırlı ve bereketli olur inşallah…
Bereketli olsun Bekir bey.
Çok teşekkür ederim. Hepimiz için inşallah…
bekir sıtkı bey yeni arılarınız hayırlı,bol, bereketli olsun.selamlar…
Teşekkür ederim. Sağ olasın. Cümlemiz için bereketli olur inşallah…
Bereketli olsun Bekir abi,
Bal yiyecekmiyiz bu sene ![]()
Cumartesi sonuca baktık; koloniler birleşmiş, analar ortada yok, onun yerine her iki kovanda da bolca meme. Sonuç olarak, kesinkes öğrendik ki birleştirmelerde analı koloni üstte olacak. ![]()
Bu iki kovandan üzerinde iki meme bulunan iki çerçeve ile 2 strafor ruşete 2 yeni bölme yaptık. Birer çerçeve de arı silkeledik. Kovanlarda da iki meme bırakıp diğerlerini temizledik. Sonuç belli olur bir iki haftaya…
Teşekkür ederim Adem kardeşim.
Tüm kovanlarda çerçevelerin büyük bölümü beyazlamış, sırlama başlamamış ama bal ışıldamaya başlamış. Bal yiyebilecek miyiz? Bakalım, kısmet ![]()
Pazar günü yaptığımız kontrolde şu tespitleri yaptık :
Warre kovanlar petekleri örmeye başlamışlar ve anaları da kabul etmiş görünüyorlar. Analar yapılan peteklere yumurtaları atmaya başlamış. Sonuç haftaya daha net belli olur.
Bir koloni ana değiştirmeye karar vermiş. Çerçevenin ortasına uzatmış memeyi. Ana da yumurta atmaya devam ediyor. Bu koloninin anası geçen senenin anasıydı, vardır bir bildikleri dedik dokunmadık. Yapsınlar istediklerini…
Bir koloni oğul hazırlığına başlamış. Temizledik memeleri. 3. Katı attık. Bakalım aynı isteği devam ettirecekler mi? Koloni biraz sıkışmış, ondan bu eğilime girmiş diye düşündük. Gerçi Murat Akın hocamın dediği gibi, arının meme uzatma sebebi çok. ![]()
Bu hafta sonu biraz da polen hasadı yaptık
Kaç günlük, kaç kovanın hasattı bu? Bekir abi.
Kadir bu, 6 kovandan bir haftalık hasatın, benim payıma düşen yarısı .