sıkıştırmada geçmi kaldım?

merhabalar.2 kovan arım var.1.si 8 çıta full dolu 2.si ise yaklaşık 6 çıta ve zayıf(8 çıta olan 1. kovandan bölme ve zayıf)düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim

8 çıta full dolu

ah ah şu full dolu kavramı benimde 9 çerçeve full doluydu ustalar sıkıştır yavru olamayan ve üzerine arının basmadığı
çerçeveleri al dedi silkeledim sonra bi baktım 9 çerçeve 6 ya düştü
bence şu full dolu işinden tam eminmisin biraz siteyi kurcala
şıkışık arının daha iyi çalıştığını mum güvesine ve yağmacılara karşı daha verimli olduğunu vss ben daha fazla konuşmak
istemiyorum yanlış bişeyler yazarım sen ustaları dinle mutlaka yazarlar
sıkışıklık iyi dir iyi ;D

En basit yolla sıkıştırma mantığınız bu olsun bu mevsimde. Yavrulu çerçeveler + 2 duvar. Geri kalan çerçeveleri toplayın gitsin.

sıkıştırma demek arılar en son çıtaya kadar çerçeve petekleri az görünecek demek,böylle… üst üste çıkacaklar,birbirlerinin üstüne binecekler… :wink:

Temmuz 7de bölünen koloni bu yavru yok denecek kadar az.sizce çiftlesmemis olabilir mi ana arı

Şuan yavru kovanlarda az zaten hatta bazılarında hiç yok kışa haZırlık… Önceden yavru olduysa sıkıntı yoktur… Yavru atmasaydı ana o koloni şimdiye sönmüştü

ÇERÇEVE deki petek gözlerini inceleyip yumurta durumunu gözden geçiriniz.

Sanırım yumurta varsa ana arı döllenmemiş olmaz.

Kovanda yeterli arı olmadığından ısıtamayacağı için az veya hiç yumurta olmaz.

Bilgiler için teşekkürler

4 çerçeve arı 7 çerçevede yavruyu dağıtabiliyor

Kat alırken (Bal alınırken) yavrulu çerçeveler +1 duvar diye bırakırsan hiçbir zaman sıkıntı çekmezsin.

konu burdayken benim arım bayağı yavru atmaya başladı,bu bazen beni endişelendiriyor içerdeki bala güvenip fazla yumurtayla balı erkenden tüketecek,kışın ortasında aç kalacak diye, bazende kışa yeni yavrularla girer düşüncesiyle sevindiriyor…sevinsemmi sevinmesemmi şaştım kaldım valla…ah bu arıların dili olsa,karşıma alsam,oğlum ne yumurtluyoon kişa giriyoruz kışa önünügör biraz,kafayı çalıştır diyebilsem…vızzz vızzdan baş bir lehçesi yokkii ;D ;D