Sayın yöneticilerim,
İngiliz Teyfik arkadaşın Arıcılık yatırım olabilir mi? cevaben yazdığı iletisini düzeltme mesajımı silmenizi gerektiren sebebi öğrenebilirmiyim?
Teyfik arkadaşımın iletisini düzeltmesini isteyen benim…Farkında olmadığım bir şey mi vardı ki?
??? ??? ???
Çok ilginç…Teyfik kardeşi düzeltelim derken biz makaslık olduk
Daha önce de başka konularda benzer durumlar oldu, vardır bir bildikleri dedim,
Açtığım başka bir konu kilitli nedeni nedir anlamış değilim. Yormak,Toz kaldırmak, ???
İletilerimde hiçbir zaman yüz kızartıcı yada kurallara aykırı mesaj yazdığımı hatırlamıyorum…
Evet biraz tebessüm etmek amacıyla yazıyorum ama, doz kaçan muhabbet ettiğimide sanmıyorum
Silinmiş mesajlar konusunda en alıngan forum hangisidir denilse, eminim ki sıralamanın tepelerinde oluruz.
Konu silinince, otomatik olarak o konudaki bütün mesajlar siliniyor. 20 kişinin mesaj silinmişse, mübalağasız 15 kişi mesaj atıp niye silindiğini soruyor. Vakit ayıramayıp da cevaplayamazsanız vay halinize.
Tartışmalı konularda, iş çığırından çıktığında, tartışmanın başladığı mesajdan itibaren devam edenleri topluca sileriz. Halil Bilen’in de söylediği gibi, zaman zaman süpürme harekatı yaparız. Bu silinmiş olan her mesajın forum kurallarına aykırı olduğu için silindiği anlamına gelmiyor.
Sorunlu bir mesaja verilmiş olan düzgün cevaplar, sorunlu mesaj kaldırıldığında havada kalmış oluyor.
Ama genelde bu süpürme harekatı yapıldığında, yine mesajı silinmiş arkadaşlardan toplu sebep sorma iletileri alıyoruz.
Toplu silme eylemi yapılırken, bazen aslında silinmesine gerek olmayan mesajlar da arada kaynayabiliyor.
Bütün mesajları noktası virgülüne kadar ayrıntılı okuyup, kılı kırk yararak değerlendirip, silsek mi silmesek mi diye bütün gün düşünüp öyle karar verme şansımız var mı?
Zaten zamanımızın büyük kısmını harcadığımız forumda, birşeyleri kontrol altına almaya çabalarken, hızlı karar vermek gereken durumlarda, nadiren hatalı silme de yapabiliyoruz.
Arkadaşlarımız genelde, ben emek verdim yazdım, mesajımı sildiler emeklerim zayi oldu, bana haksızlık yapıldı modundalar.
Peki bizim verdiğimiz emekler hangi haneye yazılıyor?
Hiç yoktan yere okuyup silmek zorunda kaldığımız mesajlara harcadığımız emek, hiç yoktan yere benim mesajımı niye sildiniz sitemlerine yazmak zorunda kaldığımız cevaplar…
Birazcık alınmadım desem yalan olur, Ben de yazmak için epey tereddüte kaldım.
Fakat hatalı olduğumu düşünmediğimden olsa gerek yazmayı uygun gördüm…
Sizlerde haklısınız, Allah binkere razı olsun zaman harcıyorsunuz, emek veriyorsunuz.
bizlere hizmet ediyorsunuz ve üstüne üstlük yük oluyoruz…istemesek de.
Kurallara elimden geldiği kadar uymaya çalışan biri olarak yazılarımı ve yazılanları
bazen defalarca baştan okuduğumu bilmenizi isterim, yanlışlığa sebep vermemek için…
Mesajım silindiği zaman, diğer arkadaşların yanlış anlaması tek endişemdir…
Bizim mesaj da arada kaynayanlardandır diye ümit ediyorum…
Bu vesile ile, bu konu başlığıda bundan sonra benim gibi mesajı silinen arkadaşlara bir örnek olur
sizleride yazmak zahmetinde bırakmamış oluruz.
Daha işci arıyım, öğreneceğimiz çok şey var, demekki çok çalışmam lazım çok…!
Sayın Halil Bilen,Forumun ana sayfasında her gün gördüğüm günlük mesajları,forumda aktif olan üyeleri…vb. göremiyorum.Acaba ben bilmeyerek ayarları mı değiştirdim? yoksa bir düzenleme mi yapıldı?Günlük mesajları eskisi gibi nasıl görebilirim beni aydınlatır mısınız?
Yıldız olayına ben de karşıyım,
İyi de Mustafa arkadaşım, askerde onbaşım omzunu göstererek şöyle demişti “askere benimle mi geldin çömez”(ben askerliği piyade olarak Menemen’de yaptım)
Yıldızı fazla olan bir arkadaş ta benimle bir mi üye oldun derse yöneticiler ne der… Selamlar.
Bu mesajınız benim aşağıdaki mesajımı kast ediyorsanız, ben yıldız peşinde olmadığım gibi, hevesliside değilim.
bütün yıldızları size devremeye hazırım. silinen mesajları da yıldızım eksilir endişesiyle niye sildiniz demedim.
Moderatörlük peşinde de değilim ve o sıkıntılı yerde de olmak istemem, Tansiyon ve şeker yeterince zaten var
Ayrıca Allah moderatörlere ve Adminlere de sabır ve sağlıklar versin. işleri gerçekten zor.
Ayrıca hiçbir mesajımda yıldız almak için geyik muhabbeti veya boş laflarla doldurup yollamadım.
Bir zahmet profilime bakıp mesajlarımı okur ve görüsünüz,
Her defasında arıcılığın ilkokulunda olduğumu yazmaktan gocunmadım. gocunmam da.
Herkes kendi mesleğinin konususunda bilmeyene göre uzmandır, ve onun dediklerinin doğru olduğunu daha tecrübeli oluncaya kadar kabullenmesi gerekir.
Ben sizin mesleğiniz konusunda tavsiyelerde bulunuyormuyum veya hayır illa da şöyle olamıdır diyormuyum?
Lütfen yazarken biraz daha dikkat etmenizi, hoş olmayan çağrışımlara meydan vermemenizi diliyor,
Bu forumun adının ''Teknik arıcılık Bilgi paylaşım Forumu ‘’ olduğunu hatırlatırım.Biz burada bilmediklerimizi Bilen’den,moderatörlerden,usta arıcılardan öğrenmek istiyoruz.Herşeye anında cevap yazmış olmak için hemen cevap veren ,bana göre,duyduğuma göre vs.ile kafa karıştırılmasını ,boşuna forumun meşgul edilmemesini ,herkesin haddini,yerini bilmesini istiyorum.
Yıldızlarla işimiz yok önemli olan burdaki dostluk,sevgi,saygı, ortam da şahane bilgi derseniz alası var ortalama günde 8-10 saat online olduğumuz zamanlar oluyor burda, ha vakit olmuyor konuları takip edemiyoruz o da ayrı bir dava bu zamana kadar her konuya 2 mesaj yazmış olsak nickimiz yıldızlar topluluğuna dönerdi
Kardeşler, Teknik arıcılık konusunda bu site, bir nev’i Kovan’ımız
Günlük yumurta var, Larva, Pupa, işci arı, ana arı dolu Kovan’ımız
Varsa; kuru ekmek, birde soğan, hele On-line isek değme keyfine,
Vallah şuradan şuraya gitmemem, bu kışta; Admin de olsa, kovanımız, :