soğuktan arı ölürmü

[quote author=Egehan link=topic=698.msg5200#msg5200 date=1245254147]

Arı kolonilerinin soğuktan öldüğü tezi doğru mu?

Doğru diyorsanız 2 sayfa sürebilecek kadar karşı tez sayılabilecek tecrübeleri bizzat gördüm.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________arı soğuktan kolay kolay ölmüyor.evvelki sene 6 kavan arı yarım metre karın ve -22 derecede kışladı.korumaya alınan arılarda büyük zaiyat oldu.ama bu dışarda kalan 6 kovan hiç zaiyat vermeden sapa sağlam çıktı

abi şu şekilde bir şey diyebilirim

Rusya da 2 sene kaldım özerk bir cumhuriyet olan baş kurtistan başkenti ufa rusyadaki en meşhur arı bölgelerinden biridir. adamlar ural dağları eteklerinde arıcılık yaparlar ve o bölge kışın soğuk eksi 45-50 lileri rahatlıkla bulur ve binlerce yıldan beridir o bölgede arılar yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

eğer arının tıpkı o bölgede yaşayan insanlar gibi başlarını sokacak bir evleri varsa içeride de kendilerine enerji sağlayacak yiyecekleri varsa dışarıdaki hava aynı bu şekilde -50 derece bile olsa sırf soğuk diye arı ölmez. eğer öldüyse başka sebebler vardır açlık gibi yada evlerinin çatısının delinmesi gibi yada daha başka bir sürü faktör vardır diye düşünüyorum…