hocam uzun süre sokağa çıkamazsak kovanlarımızın, yanına gelemezsek, kovanlarımızı nasıl hazırlarız bu duruma bize yol gösterecek bir başlık altında bu konuyu yazabilir misiniz? teşekkürler
Sayın hocam siz üyenin ne demek istediğini hepimizden daha iyi bilirsiniz. Arılarım Marmara Ereğlisin de. İlk fırsatta gidememe ihtimaline karşı İleri gidenleri bölüp,Şerbet, kek, petek takviyesi yapmak istiyorum.
Bende ilk firsatta oğula meyleden analardan başlayarak analari yenilemeye başlayacam, vede arilari bölerek zayıflatmayı düşünüyorum, sonraki süreçte olmadi tekrar birlestiririm. Bu şekilde bir nebze ogulun önüne geçerim, bu gün 3. Larva transferini yaptim ilkinde 4 2.sinde 11 tane tuttu, bunda öyle tahmin ediyorum daha çok fazla tutacak. 12 - 13 güne ihtiyacım var, ondan sonrası yapabilecek birseyim kalmıyor.
Geriye kalan boşlukları temel petekle doldurmayı düşünüyorum ama ne kadar keserler bilmiyorum.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim kafamda deli sorular. Yeniyim ondandir belki. Msl kovan içinde isinan hava yukari çikiyor. Erken kat versem ( rus metodu dedikleri) ust kat komple ham petek, ustune 5 lt surup. Bunda yavru çürüğüne gider, olmaz dediler. Tam tersini yapayim , isinan hava yukselirden yola cikarak simdiki kuluckaliktaki çerçeveleri üst kata çeksem, dediğim ham peteklerin hepsini alta koysam dedim; ari üzerinden geçer, hiç birşey yapmaz denildi. Tamam bölmek de seçenek ama onda da sıkışma olmayacak mi? Sıkışan ari oğula gitmez mi? Sürdürülebilir bi şekilde ariyi ilerletmek mümkün olmaz mi? Sıkışık olsun deniliyor, bugünlerde de gevşek biraksak hepsinden olurmuyum? 3 kovanim var 8 çerçeve arili 6 si kapali yumurtali. Rakim 800 civari. 2si yerli bir kafkas. İyi geceler
Az önce haftasonu için sokağa çıkma yasağı geldi. Korkarım zamanla haftaiçine de yayılacak bu yasak.
Ben 3 tane yeni bölme yaptım. 3 kovanım 5-6 çerçevede. Bir arım ruşet kovanda. Bir arımda 2 çerçeve kadar zayıf durumda.
5-6 çerçeve olanları oğula gitme ihtimaline karşı 10 çerçeveye tamamlamayı planlıyorum. Ruşet kovanım 2 çerçeve arılı, 4 çerçeveye tamamlamayı planlıyorum. Bölme olan 3 kovanım ve eski zayıf kovanım için ne yapabilirim bilmiyorum.
Planlarım ve plan bile yapamadıklarım için fikirlerinizi paylaşır mısınız ?
Normal şartlarda işim gereği sokaga çıkma yasağı bana vurmadi ama yine de Bugün kaymakamlığı aradim. Kimlik no ve isim alarak tutanak tuttular yarın arilara bakmak icin izin aldim. Sizde bu yöntemle gidebilirsiniz.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benimde birlik üyeligim yok. Sordular onlara izah ettim birlik üyeliği icin 30 kovana ihtiyac var bende 20 kovan var dedim. Sorun çıkmadı. Kurs sertifikaniz varsa oda olur bence illa evrak isterlerse ki bence istemezler
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
salgın başladığından haberlerde Çin’de birçok arı kolonisinin bakıma gidilemediği için telef olduğunu okumuştum. Umarım böyle bir şey olmaz. Bu konuda yetkililer bir çözüm bulmalı. Hem de yerel üretimin bu kadar önemli olduğu bir zamanda balarılarımızı kaybetmeyi göze almamalıyız. Çok endişeliyim umarım bakımlarını aksatmak zorunda kalmayız.