"Son İletiler Yerine" "Son Hareket Gören Konular"

Saygıdeğer Forum Yöneticilerimiz,

Forumumuzun en altında bulunan Son İletiler bölümü yerine, Son Hareket Gören Konu Başlıklarının listesini koyma şansımız olabilir mi?

Bazı hazır forum temalarında bu özellik olabiliyor. Her yeni ileti için o listede aynı konunun tekrarlanmaması, sadece konu başlıklarının bulunması çok daha etkili, forum takibi de bir o kadar kolay olur diye düşünüyorum.

İmkanlar ve üyelerin görüşleri doğrultusunda değerlendirmeye almanızı rica ederim.

İyi çalışmalar…

Ali, mevcut duruma alış vallah…

Sonra biz yeni duruma alışana kadar 6 ay geçiyor.

Ali bey tam olarak anlayamadım…
Foruma ufak tefek düzenlemeler, yenilikler iyi olur valla…
Örnek vererek bir daha anlatın isterseniz…
Destek bulursunuz belki…
Şahsen ben tutacak oldum, ama tamda anlayamadım…
‘‘Forum üyelerine ilaç temini’’ yerine,
‘‘Hastalıklarla mücadele’’ yazsın diyorsunuz…:))

Bende şey diyecektim…
Gereksiz yazılar, gereklileri geçti sanki…
Tabi forumda yapılacak değişiklikler kolay değil,
Belki forum üyelerinin görüşlerini alırlar, oylarlar…
Belki, geçmişte kalan gereksizler çıkarılır… Temizlik yani…
Bunlar çok zor, arkadaşlar bunları yapmış, sağolsunlar …

Bazı kişiler, yazdıkları iletilerin neresine not düşüyorlarsa silinince beni uyar diye.

Siliyorsun gereksiz görüp…

Cırt özel mesaj.

İletim neden silindi öğrenebilir miyim?

Duruma alışmakta sorun yok ama en altta yer alan son iletiler bölümü, forumda yeni iletileri ve konuları kaçırmamak için kullanılıyor. Ben de şahsım adına hiçbir kırıntıyı kaçırmak istemiyorum, birçok üyemiz gibi… Önerdiğim sistem köklü değişiklik değil, öyle olsa bile bu değişiklik sizler gibi analitik yaklaşıma sahip teknik insanlar için ancak çerez olur… :slight_smile:

Örnek ile açıklarsam.

Aktif bir konuya 50 ileti yazıldı diyelim. “Son İletiler” listesinde aynı konu başlığı alt alta 50 defa sıralanıyor. Bundan önce paylaşılmış daha önemli olabilecek bir konu alta kayıyor, hatta “Son İletiler” listesinden kayboluyor.

Bunu önlemek amacı ile her yeni iletide konu başlığı listenin üstüne çıkar, konu başlığı tek kalır, kendini tekrar etmez.

Bazı standart forum temalarında bu tip yeni ileti takibi alternatifleri olabiliyor. Bizim forum platformunun böyle bir alternatifi olup olmadığını bilmiyorum tabi…

Fayda sağlayabileceğini düşündüğüm bir öneri sadece…

Arıcılıkta acemiyiz, forumda ve bu ailede yeniyiz, haliyle heyecan da var… İlgili ilgisiz, yerli yersiz, bilip bilmeden çok önerimiz olur, haddi aşarsak şimdiden affola… :slight_smile:

Haklısınız.

Gecenin bu saatinde iyi gider. :smiley:

9 günde sadece 10 evet sadece 10 ileti olan forumlarda var vallah, okuması da kolay takip etmesi de.

Üstelik aneztesi etkisi altında iken yazılan iletiler dahil…

smf forumların orjinalinde öyledir her yazılan mesaj sonrası ana sayfada tekrar tekrar görülür onun yerine sıralama alınıp son mesaj üstte şeklinde bir listede yapılabilir basit bir kod zaten eklenince düzelir ama onun yerine yukarıda iki tane seçenek var biri okunmayanlar diğeri yanıtlananlar onları kullanırsanız zaten son yazılan mesajları bahsettiğiniz şekilde görebilirsiniz

Bakalım konuyu doğru anlamış mıyım ve durumu anlatabilecek miyim:

Bir konu başlığı altında kaç ileti yazılmış olursa olsun;

okumadığınız iletileri okumak istiyorsanız,

Ana Sayfa’dayken, ‘‘Okunmayanlar’’ tuşuna basarsanız değişiklik olmuş konuların bulunduğu listeyi görürsünüz…

Burada konu başlığı yazılıdır ve konu başlığının yanında da bir tuş görevi gören ‘‘yeni’’ sözcüğü görülür.

Konu başlığını tuşlarsanız konunun başına, ‘‘yeni’’ sözcüğünü tuşlarsanız konunun henüz okumamış olduğunuz iletisine gidersiniz.

Cahit abi yeni iletiyi kullanmayi simdi ogreniyorum;)
Bende okunmayanlar ve cevaplananlardan takip ediyorum…

Fakat arkadasin dedigi guncel konularin tek baslikta kendini yenilemesi… Yenilik guzeldir :slight_smile:

Ali Ömerli beyin teklifini tuttum. Çok güzel olur…