Bahar 2026 dönemi için hobi çapında arıcılığa hazırlanıyorum, inşallah 4-5 kovanla besmele çekeceğim.
Staj yapabileceğim arıcı yok.
Sosyal medyada binbir çeşit adam bişeyler anlatıyor. sistematik olmayan şeyler kafamda kalmıyor. Detaylarda boğuyorlar.
Eğiticilik niteliği olan hesap tavsiyeniz var mı?
Sosyal medya hesaplarının çoğunluğu, etkileşimi ve takipçiyi artırma amacı güder. Bunu sağlamak için de spekülatif paylaşımlar yapılır.
Takipçi artırma hedefinin 2 amacı olur, hem tanıtımı yapılan şeylerden reklam geliri artar hem de takipçiye doğrudan satış için bir network olur.
Bu yüzden fenomenler hep ekstrem şeyler paylaşır, başkasının ak dediğinin aslında kara olduğunu ispata çalışır.
Benim tavsiyem klasiktir. Arıcılığın teorisini en doğru bilgilerle öğrenme yöntemi hala kitaplardır.
Uygulama pratiği için de bölgedeki arılıklara bir kaç gün takılmak büyük fayda sağlar.
Slm murat abi sizlerde durumlar nasıl.sarica ve eşsek arısı bu sene biraz az sanırım. Bu sene hiç tuzak kurmadım abi.Tuzak kurarak sanki daha çok gelmelerini sağlıyoruz gibi geldi bana.
Konuyu açalı çok uzun zaman olmuş ancak yinede paylaşmak istedim, sosyal medya üzerinden ancak teorik bilgi edinilebilir hatta hiç bir bilgi olmadan video izlemek çok çok yüzeysel kalır kısaca çoğu kişi bana kızabilir ama sosyal medya üzerinden interetten izleyerek bu iş öğrenilmez sağlam bir temel atılması şart sonrasında sosyal medya vs. hepsi yardımcı olur temel olmadan ne izlerseniz izleyin hepsini doğru kabul edersiniz sonrada ilk sorunda kaybolur gidersiniz.Neden herkes uygular bilir fakat teknik detaylar ve yapılablecek hata ve ihtimallere kimse değinmez sadece o anki durum ne ise onu anlatır geçer, bu forumda çok büyük ustalar var, farklı ilde olsanız bile en azından uzaktan temel atılabilir diye tahmin ediyorum sonrada 1 - 2 yıl destekle işi öğrenir sonrasında devam eder 5-6 yıl içinde sizde çıraklar yetiştirmeye başlayabilirsiniz, üstüme vazife değil belki ama topu ustalara atmaktansa ilk taşın altına elimi ben koyayım 9 yıldır arıcılık yapıyorum son üç 3 yıldır profesyonel anlamda yapmaya başladım aklına bir soru takılan forumda çok çok detaylı bilgi bulabilir forumdan da kafam karışıyor diyen varsa bana forumdan özel mesaj yoluyla ulaşabilir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.