SOYDAN TÜRK Arılığı

Murat abim valla sehpalarin ayaklarina beton döktük saglam bir şekilde devrilmesin diye bilseydik arka sıraya yuksek yapardik ???
Fakat simdi sehpalrin devamini yapacagim yanina 2 sıra daha 4 sehpa arka siradaki sehpa ile ön sehpa arasinda ne kadar yukseklik farki yapalim abi ?

Tesekkur ederim hakan bey sagolun ariligim inegol e 18 km uzaklikta inegol un en yuksek koylerinden Fevziye köyünde cicek cok ama ayi da cok :slight_smile: insallah once " ALLAH " sonra elektrikli cit korur arilarimizi eger inegol e yolunuz duserse beklerim ariligimizda birer cay vede yemek yeriz insallah aslinda bursa li aricilar en az ayda 1 toplansak hicte fena olmaz nedersiniz hem tanisiriz hemde fikir alisverisinde bulunuruz :slight_smile:

İnşallah bir gün görüşmek dileğiyle…

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayırlı olsun Soydan Bey.Rabbim emeklerinizin karşılığını versin İnşallah.

Teşekkürler yusuf bey sagolun iyiki varmis bu site :slight_smile:

LG-D331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gecen hafta katlarini koyduydum resim cekmek bu guneymis :frowning:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180522/645cf9f02f04be4f7ec90696791d1923.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180522/c9a74bc8f5aebb11d3c48971d4a27719.jpg

LG-D331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

profeşınıl arılık. helal be. Yangın söndürücü de olmalı 20 kg olanlardan

Tesekkurler muammer bey tavsiyeniz icin insallah yangin sondurmede alacagim listeye yazdik

güzel görüntüler maşallah

Tesekkurler suleyman bey sagolun

Eyvallah abi bende beklerim inşallah Bilecik-Gölpazarındayım aramız cok uzak sayılmaz…

arılığınız hayırlı olsun soydan bey,uygulamalarınızı görünce,yaratıcı birine benziyorsunuz,bize benziyen insanları severiz, :wink:
bol bol paylaşımlarınızı görmek dileklerimle…

Teşekkürler ismail bey nice paylasimlarda gorusmek dilegiyle mutlu kalin :slight_smile:

Hayırlı olsun yeriniz çok güzel olmuş , tel dibi kovanları kontrol etmek için mesafe az gibi geldi bana , kovanlar da harika görünüyor güzel bir sezon diliyorum…

Sayın SOYDAN TÜRK:

Ben resme bakınca küçük ayrıntıları da görürüm.

İsmail Akyüz tamam demiştir…

Kapaklar: üstten geçmeli, saç pervazlı, deliksiz, büyük delikli, küçük delikli, testere kanallı, önden saçaklı.

Gövdeler: kuşaklı, düz, yandan mandallı, önden mandallı, 3 tarafı ağaç pervazlı, 4 tarafı ağaç pervazlı, saç pervazlı, yandan mandallı, önden mandallı. kulplu, kulpsuz.

Tabanlar: plastik, belki ağaç tabanlı da vardır. çiçek tozu kapanlı, belki çiçek tozu kapansız olanı da vardır.

Uçma deliklleri düz, uçma delikleri menteşe mandallı,

Uçma tahtaları: ahşap, plastik.

Dış görünüşü vernikli, beyaz.

Eğer ölçüler TS 3409 uygunsa sorun az olur.

Ama sizin arılıktaki kovan bol çeşitli olmuş, böyle olunca “yapboz” gibi hangisi hangisinin diye aramak zor olur, numaralandırmanız da o yüzden olmuş.

Sanıyorum kovanların hepsi senin değil birden çok kişinin kovanları var gibi görünüyor.

İşte tecrübe budur .

bir bakışta olası tüm problemleri görebilmek

bir arılıkta kesinlikle her kovan birbiri ile uyumlu olmalı bu konu çok ama çok önemli , bizzat yaşayarak tecrübe edenlerdenim ki Murat hocam da özellikle buna dikkat çekmiş

kovan satanlar, sattığı kovanın bir daha aynısını elemanın hesapsızlığı yüzünden yapamadığı, aynı malzemeyi tedarik edemediği, farklı metre kullandığı, satıcının talebe uygun kovan tedarik edemediği, yetiştiremediği durumlarda olabiliyor.

Soydan Bey, hayırlı olsun arılığınız. İnşallah bol verimli sezonlarınız olsun.

Kovanların standardı gerçekten çok önemli. Kat atarken, çerçeve girerken vs. sorun oluyor. Ama zamanla hepsini düzeltirsiniz, herşey bir anda olmuyor.
Forumdaki tecrübeli arıcıların tavsiyeleri çok önemli, yaşanmış olumsuzlukları, tekrar tecrübe edip vakit harcamamak lazım. Kolay gelsin.

Tesekkurler hakan bey yerim biraz dar ileriye dogru genisletcez insalla sizlerin sayesinde pistikce eksikliklerimizi duzelticez sagolun varolun

Eyvallah murat abim benim sagol varol kovanlarin hepsi bana ait ilk olarak 4 veya 5 sene once basladik bu ise basta 2 kovanla ari aldik arkadan baska yerde hesapli bir kovan bulduk aldik daha sonra erzurumdan internetten hesapli kovan bulduk aldik sonra bulundugum yerde bulduk hesapli yeni aldim derken yine nette kayseride bulduk hesapli 4 tane aldik daha sonra yine nette bulduk adana Imamoglu da kampanyali 10 tane aldik derken oldu ortalik karisti gitti :slight_smile: inan abiler bende yaptigim hatayi anladim onun kapagi buna olmaz onun kati buna uymaz derken tek uyan yeri citalari oldu daha sonra tum kovanlarimi kapagindan katina koban yonunden tabanlarina kadar hepsine numara vede isaret vurdum ve hic biri birbirine karismiyor kovanlar geldigi de hepsi ya ham yada pinoteks liydi abi inan emanet duruyordu butun kovanlarrimi sifir olmasina ragmen hepsini tek tek zimpara yapip vernikledim hepsine kulp taktim iki tanesi eksik hatta kepsine kovan kilitlerini alip kendim taktim hepsine yuvarlak havalandirma taktim hepsinin yanyana gelenlerin renklerini degistirdim hepsine kovan ici denge cubugu taktim hepsinin kapak altina poliuretan isi yalitimi taktim ve bunlari yapaerken inanin abi buyuk keyf alarak yaptim sukur sizin kurdugunuz bu siteden çok faydalandim iyiki varsiniz hatta ben bunlari yapar ken arkadas larim enayimisin oglum ne ugrasiyon koy kovanin uzerine tas ne boyuyorsun diyor yav abilerim ben arilarimin yanina gelince gorunce mutlu oluyorum istiyorumki tertipli duzenli olsun yoksa otun pisligin icinde bakan cok affiniza siginiyorum insallah tavsiyeleriizle dahada ileriye gidecegim ? Acemiligimizi yabas yavas atlatiyoruz insallah kovanlarimizi zamanla tek tip olacak ama sifir aldigim tum kovanlari yine ayni isleri yapagim arilarimi seviyorum saygilar