SOYDAN TÜRK Arılığı

Hakan bey en pahali sey tecrube sagolsun ustalardan bizde bunu hesapli denk getirmeye uğraşıyoruz.: )

Cok doru bir tespit muammee bey ayni yerden aldigim. Iki kovan birbirinden farklı ? Allahtan citalari birbirlerine uygun gerisinide numarayla cozuyoruz :slight_smile:

Tesekkurler Sebahattin bey sagolin gerçekten cok değerli insanlar var burada kovanlarim hepsini 5 yilda topladim bundan sonra acemiligimizi yeniyoruz onumuzdeki yillarda hepsini standarta otuttururuz insallah en büyük hayellerimden biridi arilik kurmaktı şükür oda olda bunda sonra eksik vede yanlislarimizi sizlerin sayesinde duzeltiriz tekrar sagolun :slight_smile:

Dikkatli bakarsanız ÇERÇEVElerde birbirine uymaz.

İmamoğlu kovanlarının çerçeve yüksekliği 1 cm kısadır.

Erzurumdan aldığın kovanların çerçeve boyu daha uzun olmalı.

Daha farklılıklar da vardır.

Bu bunun, bu bunun deyip ayıklaman gerekecek fıkrada ki gibi (Bu çivi bu duvarın değil karşı ki duvarın)

bu kış 25 yeni ballıkla beraber kovan yaptırmıştım,çok heyecanlıydım,heyecandan ustanın bir hatasını görememiştim,çok önemli bir hataydı,bu forumda arkadaşlarımla kovanlarımın fotoğraflarını mutlulukla paylaşırken murat hocanın detaylı incelemeri sayesinde hatayı uyandırmıştı bana,çıtaların bindiği yer kovan hizasını aşıyordu,böylece ballık çıtalara binecekti,ve boşluk oluşacaktı,neyseki düzelttim,bu ve buna benzer konularda murat hocanın bana çok yardımı olmuştur,inkar edemem,en iyi dualarımla allah kendisinden razı olsun…

AMIN BIL MUKABIL DE BIZDEN OLSUN MURAT HOCA YA :slight_smile: