Herkese selamlar bu genç yaşımda beni bir arı sevdası tuttu ve bir koloni alarak bu işe başladım.
Şu anlık her şey iyi durumda 3 kabarık ve kararmış petek içeren polen tuzaklı kovanıma küçük bir oğul attırdım.
Sanırım bu oğulun anası genç (Bu bilgiyi sadece geç yumurta atmasından ve ilk oğula göre küçük bir oğul olmasından söyledim genç olmayadabilir)
Son petekten bir öncekine yakın zamanda ham petek verdim ve 1 gün içerisinde kabarttılar ama şöyle bir sorunum var ilk peteğin çerçeve boyu kovana uymuyor ve kontrol ederken yerine bıraktığımda düşüyor bu yüzden çok arı kaybettim.
Bu yüzden ilk peteğimi değiştirmek istiyorum bu peteğin üstünde kemer şeklinde bal ortasında yavru ve polen var (Peteklerin üstünde siyah bir tabaka var ne olduğunu bilmiyorum belki dolan polenli gözün üstünü kapatmışlardır.)
İşte durum böyleyken bu peteği nasıl değiştirebilirim ve bazı petek gözlerine örtülmüş siyah tabaka nedir?Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
Hayırlı olsun Aramıza hoşgeldin Hilmi bu genç yaşta bu heves herkeste olmaz şimdiden söz ver pes etmek yok,sorular biraz net değil yada ben anlayamadım,çerçevenin boyu kısa ise her iki kulakçağa ikişer çivi çak boyu uzamış olacak kovan dibine düşmez, anladım kadar ile çerçevede ki yavru polen sırlı sırsız balı ayırt edemiyorsun,bu konuda sitede Özer abin var onun fotolarını takip edersen öğrenirsin bu konuda sana yardımcı olur
Tebrikler bu yaşta çok güzel bir alana yönelmişsiniz. Umarım uzun yıllar devam edebilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun. Forumda çok faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Şahsen ben epey faydalaniyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Kolektif bilgi ve gönüllü bilgi paylaşımının müthiş örneği gerçekten
Kafama ne takılsa hemen burada aratıyorum.