Değerli dostlar…geçen yıldan kalma kabartılmış petekleri sürekli olarak arıya vermenin arılarda temel petek kabartma eğilimini azaltacağı bundan ötürü sakıncalı olacağı yönündeki görüş ne derece doğrudur?görüşlerinizi beklerim,saygı ile
Şahsen keşke hep kabartılmış petek verebilsem, arı enerjisini sadece bal ve yavru üretimine harcasa.
Sürekli temel petek vermek tabiki kabartma eğilimini azaltır sadece gerekiyorsa onarma yapar ama
arılar uzun yaşayan canlılar değil kabarmış petek vermek onların kabartma yeteneklerine zerre kadar zarar veremez
kabarmış petek verirseniz işler temel petek verirseniz mevsime göre kabartır.
Ben arılara sürekli kaparmış petek vermenin çok faydalı olacağını düşünmüyorum arıların bu petek kabartma döneminde bu isteklerinide karşılamak gerekir diye düşünüyorum zaten yıl bazında düşündüğümüzde petek kabartma işi ancak 3- yada 4 ay sürer (bölgeye,bal akımına ve beslemeye göre değişebir) bunun dışında istesenizde kabarttıramazsınız onun için 7-8 çerçeveden daha zayıf arılar hariç çerçeve de kapartmalıdırlar diye düşünüyorum saygılar.
elimdeki kabartılmışlar bitinceye dek vermeye devam edeceğim bittikten sonra mecburen temel takarım böylece kovanı sadece polen ve yavru yapmaya yönlendirdiğimi düşünüyorum,kabartılmış petekleri kovana vermeden önce -24 derecede bir gece bekletiyorum sonra veriyorum
Neden -24 bekletiyorsunuz
özel bir sebep yok derin dondurucunun en zirve dondurma derecesi olduğu için
dondurma işlemini sonbaharda petek depoya girerken yapmak şart. ama kovana koyarken tekrardan dondurmak gerçekten gereklimidir. bende öyle yaparım o halde. ustalar yanıtlarsa sevinirim
Tekrar dolaba koymak gereksiz
güve belirtisi yok ise dolaba koymak gereksiz bencede
elımde kuflenmıs kabrmıs petek var bı kac tane bunları arıya vermek sakıncalımı kuflu derken nemden beyazlamıs
Birşey olmaz, şerbet püskürtüp verirseniz daha iyi olur.
Mahmut bey sonbaharda hiç belirti olmasada dolaba koymak iyi olur. güzelce paketliyorsun birde bakıyorsun koca paket
mahvolmuş. adam 27,5 tl ye satıyor yazık değilmi, ne kadar değerli olduğunu yeni anladım. bundan sonra petekli bal yemek yok ;D