Yaşar abi hayırlı olsun Rabbim İnşallah gönlünüzce verir…
Yaşar bey foruma ve arıcılık dünyasına hoş geldiniz.
Aynen ben de sizin gibi arıcılığa bahçemdeki bir oğulu amatör bir arıcı arkadaşla alarak başladım. Arkadaş da iş yoğunluğundan pek ilgilenemedi. Ben de kendim yapabilirim deyip gerekli malzemeleri alarak amatörce başladım arıcılığa( yıl 2009) her şeyi forumdan öğrendim. deneme yanılma metodu ile. Sana arıcılığı kim öğretti diyene ustam forumdaki arkadaşlar diyorum. Şu an 20 kovan arım var. Yarısını bala hazırlıyorum yarısı gelecek senenin kraliçeleri olacak. Ben arıcıyım diyenlerin arıları bu bölgede 8-9 çıta kata çıkan nadir. Benim 10 kovanın 7 si katta 3 tanesi de üçüncü kata çıktılar maşallah. Allah razı olsun bu forumu kuranlardan ve forumda bizim gibi amatörlere destek verenlerden. Emeklilikte vakit bol nasıl olsa siz de ilginizi kaybetmezseniz çok başarılı olursunuz inşallah. Naçizane bir kovan daha edinirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Tekrar hayırlı olsun. HOŞGELDİNİZ…
Hoşbulduk EMRAH ALTAY ve EMRAH KÜTÜKÇÜ kardeşlerim…çok teşekkür ederim sagolun…
Hoşbulduk YUSUF BEY,güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim ve sizi tebrik ediyorum…azim ve kararlılıkla usta bir arıcı olmuşsunuz …evet sizinde söylediginiz gibi burada inanılmaz bilgiler var emegi geçen tüm arkadaşlara bende çok teşekkür ediyorum…önerdiginiz gibi yakında bir kovan daha alıcam ![]()
Arkadaşlar,bu sabah dikkatli kontrolden sonra…buradan edindigim bilgilere göre malesef benim kovan yalancılamış
4 çerçeve kabartılmış peteklerin hiçbirinde ne yumurta ne larva hiçbirşey yok…sadece erkek oldugunu sandıgım kapalı, kabarık gözler var…bikaçtanede meme gördüm…sanırım kovanı tümden degiştiricez…Şimdi size birkaç şey sormak istiyorum…kovanı ve malzemeleri aldık yani bir şekelde başladık bu arıcılıga ![]()
1- Buradan okuyup ögrendigime göre,bu kovanı adam etmet çok zor bununla ugraşmamalımıyım ?
2-Eger ugraşma diyosanız bir kovanlık yeni koloni nasıl temin edebilirim? (etrafımda ve yakında bunu temin edecegim kimse yok)
3- Sen bu işle ugraşma zaten beceremiyorsun kovan da bir tane birine hediye et olsun bitsinmi diyorsunuz ![]()
3-
Yaşar bey işte tam bu gibi durumlar için bir kovanla arıcılık olmaz diyorum. İkinci bir kovan arı olsaydı birçok argüman vardı neyse yine de pes etmek yok. Derhal bir ana temin yoluna bakıp forumda yalancılamış koloniye ne yapılacağını okuyarak işin içinden çıkabilirsin. Ana temin etmeden veya ikinci bir koloni olmadan yapacak bir şey yok. O kovan söner.
Siz oğul aldınız yanlış anlamadıysam, öncelikle ana arı mevcut değil mi kovanda?
Sonrasında yalancılamış kovanda sadece kapalı erkek gözleri değil, günlük yumurtalar da olur. Dikkatli incelerseniz görebilmeniz lazım. Böyleyse durum uğraşmaya değmez.
Eğer hiç yumurta yoksa ana da mevcutsa sizin ana daha çifleşmemiştir. Sabretmek lazım…
Duruma göre bilgi verirseniz, bir çözüm bulalım…
YAŞAR ABİ HOŞGELDİN, HAYIRLI OLSUN.